Bob ali hofer mobilni paket
Pozdravljeni zanima me kateri mobilni paket vzeti? Bob kjer bi dobil za 1 leto 30% popusta in placeval 7 € na mesec ter mel 35gb podatkov ce se ne motim ali Hofer paket za 10€ kjer je 60 gb podatkov ter neomjeni klici ter sporocila medtem ko je 3000 pri bobu . Ima kdo od vas kaj od tega ali svetuja kaj cisto tretjega? Prosim za vase izkusnje…
Več kot 5 let na Bobu, zdaj imam ta paket za 10€ (3000 minut in SMS-ov + 60 GB, nikoli ne ponucam), s signalom nikoli težav, razen tam, kjer jih imajo vsi (kakšne “božje rovte” kdaj pa kdaj), pa vse je zelo simple urejeno (podpis pogodbe, aktivacija). Mene osebno odbija ideja, da bi morala kupovati neke kartice, da bi nafilala telefon (bog ne daj pozabiti, preveč sem se navadila na te pametnjakoviče), položnice pa tako ali tako zberem na kup in plačam naenkrat…
Številke 20/5 pomenijo: 20 (prva številka) pomeni hitrost prenosa podatkov na sekundo od ponudnika (npr. Bob/A1 ali HoT/A1) do stranke (to si ti ali jaz). Druga številka (5) pomeni hitrost od stranke do ponudnika (torej v nasprotni smeri). Obe vrednosti sta v megabitih na sekundo, za dejansko hitrost v megabajtih je treba torej navedeno deliti z 8 (20/8, 5/8). Je pa tudi vrednost 20/5 “največja možna vrednost”, če je omrežje bolj obremenjeno, ni nujno, da sploh vidiš kaj od tega – lahko gre tudi po polžje, torej današnje hitrosti skoraj nikoli niso zagotovljene, ampak “obljubljene”. Najbolje je preizkusiti v praksi, zato se jaz zadnja nikoli ne vežem s pogodbami, ampak sem raje predplačnik (bolje tudi, če kdo ukrade telefon).
Anonimno 6212, 17.09.2021 ob 09:57
Torej sta oba zelo podobna
Paketi so na splošno danes zelo podobni – zaradi konkurence med ponudniki. Kar je najbolj pomembno, je, kakšen je signal na tvoji (mikro)lokaciji. Osebno imam zelo dobro izkušnjo s Telemachom (čeprav ga drugače odsvetujem oziroma je šele drugi na moji prednostni listi) – imel je veliko večjo hitrost od obeh zgornjih ponudnikov. Tako da je za premisliti ali za preizkusiti tudi ta.
DL/UL, 17.09.2021 ob 14:13
Še to – samo kot dodatna informacija, ne nagovarjanje: ravno te dni je HoT povečal pakete. Za 10 EUR naj bi se dobilo 100 GB podatkov.
Verjetno pa bodo ostali ponudniki sledili ali celo so že.
Se popravljam in oproščam – paket s 100 GB podatkov (ter neomejenimi klici in SMS-si) stane 14,99 EUR, ne 9,99 (= 10) EUR.