Najdi forum

BOBIČI

Sem se spomnila na gostilno v Kortah in njihove bobiče… Ima kdo recept?

Nastavi za dve leti in pol nazaj in dobis natancen recept iz knjige:
Istrska kuhinja.

Lep pozdrav

Recept:

LP,Hali ************************** http://hali.moj-album.com/

Ko sem pisala vprašanje sem imela v mislih prav Babi. A za pesto panceto narežeš na kocke ali kocke skupaj s peteršiljem in česnom zmiksamo?
Hali, hvala za link.

Hej!

Vcasih z uzitkom sekljam s tezkim nozem, da postane priblizno tako kot zaseka – prijetno disi. Ce se mi mudi, pa dam v multipraktik. Ko poberem ven, vlijem malenkost tople vode, da pobere se tisto, kar se je sten prijelo in vlijem v lonec:)

Je pa s svezo mlecno koruzo vedno boljse kot s tisto iz konzerve.
Zdaj bos naredila generalko. Ko bos narabutala na polju pa premiero:)))

Lep pozdrav

Itak je narabutano slajše…

kako pa ravnam s suhim fižolom? Ga samo namočenega dam h (zmrznjeni) koruzi in uham 2 uri? Če ga prej skuham bo razpadel, a ne?

Glej, jaz boboce delam vedno s svezo koruzo in luscenim mladim fizolom.
Za zimo si oboje zamrznem. S suhim fizolom se nisem kuhala.
Mislim, da bo v dveh urah kuhan. Lahko pa skuhas fizol posebej in ga kaksne pol ure pred koncem kuhanja dodas in malo tudi tiste fizolove vode.
Nikakor pa ne sme prevladovati fizol – prevaladujejo bobici:) Fizol je bolj dekoracija.

Vcasih mi zmanjka zamrznjenega fizola in dodam Valfrutta, ki je konzerviran se mlad. Je zelo dober. Zdaj je v Mercatorju v akciji – za 165 sit dobis tri plocevinke namesto ene same.

Lp

New Report

Close