BOBIČI

Hej!
Vcasih z uzitkom sekljam s tezkim nozem, da postane priblizno tako kot zaseka – prijetno disi. Ce se mi mudi, pa dam v multipraktik. Ko poberem ven, vlijem malenkost tople vode, da pobere se tisto, kar se je sten prijelo in vlijem v lonec:)
Je pa s svezo mlecno koruzo vedno boljse kot s tisto iz konzerve.
Zdaj bos naredila generalko. Ko bos narabutala na polju pa premiero:)))
Lep pozdrav

Glej, jaz boboce delam vedno s svezo koruzo in luscenim mladim fizolom.
Za zimo si oboje zamrznem. S suhim fizolom se nisem kuhala.
Mislim, da bo v dveh urah kuhan. Lahko pa skuhas fizol posebej in ga kaksne pol ure pred koncem kuhanja dodas in malo tudi tiste fizolove vode.
Nikakor pa ne sme prevladovati fizol – prevaladujejo bobici:) Fizol je bolj dekoracija.
Vcasih mi zmanjka zamrznjenega fizola in dodam Valfrutta, ki je konzerviran se mlad. Je zelo dober. Zdaj je v Mercatorju v akciji – za 165 sit dobis tri plocevinke namesto ene same.
Lp