Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Bodo neizobraženi res vedno manj vredni?

Bodo neizobraženi res vedno manj vredni?

Naša hči je super punca, a se s šolo ni najbolje razumela. Končala je 3 leta frizerske šole, zdaj se uvaja v salonu in živi svoje življenje. Srečna je, da je konec s šolanjem. Včeraj smo bili pri tastu in tašči na kosilu, kjer je bil tudi svak z družino. Ima hčerko, ki šteje kakšno leto več od naše in bo zdaj predčasno magistrirala. Tudi ona je ok punca, normalna, izpite dela na lahko, ne uči se veliko in ko se vidimo ne najeda z debatami o faksi, ampak se potrudi pogovarjati o stvareh, ki zanimajo mojo hčerko. Tast (sodnik v pokoju) in tašča data ogromno na izobrazbo in včeraj je rekel nečakinji češ pa ja boš še doktorat napisala, dandanes ima diplomo in magisterij že vsako budalo. Zraven pa moja hči s triletno šolo… Na splošno imata nečakinjo raje, jo vabita na večerje z nekimi kvazi pomembneži, plačujeta vse živo, sta nanjo ponosna. Za najino jima je praktično vseeno. Malo me je strah za hčerko, se mi zdi, da bodo ljudje s “samo” srednjo šolo vedno manj vredni. Preveč je teh izobraženih.

Bodi ponosna nanjo.

Ona druga pa…če ne bo previdna bo pa res nasedla kakemu kvazi poslovnežu na večerji….

Itak ni res. Smo takšni in drugačni. Ampak, tvoj zadnji stavek je pa  bruhatorski.

Odgovor na objavo uporabnika
Sestra, 03.05.2025 ob 11:27

Bodi ponosna nanjo.

Ona druga pa…če ne bo previdna bo pa res nasedla kakemu kvazi poslovnežu na večerji….

ponosna na frizerko s tri letno šolo… Še Suade in Hatidže končajo vsaj 4 letno na zdravstveni. Tle pa Metka niti 4 let ni skupaj spravla.

ja, ker sodobni svet ceni titule, nazive, fizičnost, materialno.. ne pa osebo kot osebo.

je pa zelo žalostno vidt, ko pride star človek obeh spolov in edino kar ima pokazati je titula preteklosti in takih sem zadnje čase videla že nekaj..

Največjo napako, k jo itak naredite glupi tastari je, da mislite, da je vaš sonček sposoben bit doktor znanosti, a je prezabit. K mislte, da če vam je iz jajc prlezla tista sveta sperma, da je on absolutno nadarjen za svega i svašta, pa pač ni. Tako uničite otroka, ker je depresiven in ga silite v nekaj kar noče. NAjvečje bogastvo pa je, da otrok ve, kaj bi rad delal. Kdo je rekel, da bo un z magisterijem imel več denarja kot frizer?? Če je človek priden, se vse da…

Druga največja napaka pa je poplava fakultet. Kolk jaz poznam like blagajničark in trgovk, k majo narejen management, višjo šolo. A da bi pršla v eno firmo in resno manangirala je preveč zabita. Zakaj morajo vsi imeti dostop do fakultet?? Ja, plačaš pa piflaš se in to je to…zakaj? JE pa danes vreden več človek, če ga nekaj zelo zanima in ga veseli kar dela pa naj bo ploščičar ali pa dohtar.

tastari ste pa oplakneni do daske res. Dajejo folk k je dober / prav dober v šolah na gimnazije k itak je pol cela depra v večini in so sami cvekarji. Tok ste kavsneni ke v glavo !

Kadar ni izobrazbe, je pa zavist. Tvoj zadnji stavek pove vse.

Jaz pa mislim, da bodo fizični poklici vedno bolj cenjeni. Redkokdo dandanes zna še kaj narediti sam, z rokami. Sem z univerzitetno izobrazenim možem, težak faks je končal z destkami, sin je tudi strokovnjak na svojem področju. Ampak neke širine ni, ne znata se pogovarjati o najosnovnejsih stvareh, tudi žarnico najbolje zamenjam sama.

Ne sekiraj se. Če je hči dobra po srcu, se razume z ljudmi in jo delo osrečuje, ima vse! Podpri jo! Ne oziraj se na tasta 8n taščo.

Jaz tudi mislem, da je pomembno kako se kasneje znajdes v zivljenju. In pa nic ni bolj ogabnega kot vidit enga deca, ki kljub izobrazbi ne zna nic sam postorit. Po moznosi se s kakimi pisarniskimi rokicami in tankimi prstki.

Še magistre in dipl. Ne cenijo!

Brez VIP je brez veze šolanje.

Sreča in okoli sebe take, ki te gor vlečejo

Tudi jaz se strinjam, da so poklicne šole in njihova izobrazba vedno bolj cenjene. Moj poba ima 3+2, delal je ogromno prakse v prvih 3 letnikih in zna narediti vse. Zna z rokami in hkrati z glavo. Ve, kaj narediti, kaj kam paše, vseeno, ali je to elektrika, les, vrtnarstvo, uporaba vseh mašinerij, svedrov, vrtalnikov, tako za les kot beton, skratka za vse. Ena frizerka zna s svojim znanjem in predvsem z veseljem do dela, dobiti od raznih dohtarjev, fakultetno izobraženih,…, pravo bogastvo. Zna biti, da bo do svojega 30-tega leta že imela svojo obrt, frizerja pač rabiš vsak mesec, 2, 3. Zagarantirano delo in plačilo. Naj vam ne bo nerodno ali naj se ne počuti manjvredne. Ko bo babi hotela frizuro, naj ji kar konkretno zaračuna, saj imajo tako denar in izobrazbo. Srečno in vse dobro vam in vaši hčerki.

Tudi sama mislim, da gre v obratno smer. Prihajajo časi, ko bodo obrtniška dela vedno bolj cenjena. Poplava fakultet in inflacija nazivov je prinesla, da se diplomanti in magistri zaposlujejo v trgovinah in proizvodnji. In to za minimalca. Vsaj povprečno dober obrtnik čez čas materialno lahko precej uspe. Večina jih kar rado opravlja svoje delo, se vidijo v tem. Precej bolj kot npr. magistra turizma v trgovini. Minili so tudi časi, ko se je študij povezoval z razgledanost jo, širino in višjo inteligenco. Dobra frizerka, mehanik, vodovodar lahko čez čas pride do več prostega časa, denar ima, pa si lahko širi obzorja. Vem za mehanika, ki ga zanima arheologija in o njej veliko ve. Lahko si privošči potovanja, kjer veliko zve in doživi. Precej več kot pa arheolog, ki dela v neki povsem drugi dejavnosti za minimalca ali malo čez.

se sprašujem

ženska, dama, ki je uni in več družboslovka, si lahko svojo debelo rit obriše z tem ničvrednim papirjem.  naša pravna fakulteta v lj je na meni se zdi  50 mestu v eu. na koncu.  ja , pač inkluzvina, lezbika, razvajneka, ko je že taki bil težak komunist, njej se obeta dobra služba ja. normalno.  tvoja hčerka sploh ne bi smela naredit pravne fakultete. ker ji en bi pustili naredit.  to je resnica.  seveda, da smo fsi ki nismo uni praviniki, in levi fašsiti tukaj nič vredni.  tko so naredili.

to širijo. to propagando,.  ker levuhi in ta smrdljiva hčerkica zelo dobro ve. da nikoli ne bo dobila moža. nikoli.  in kaj  še komunajzarji ugabni zafukani v glavo kot moja amti kurba stara rdeča dobro vedo.  DA ČE TI NEKI ZNAŠ Z ROKAMI, BOŠ LAHKO ŠEL IZ TE KOMUNISTIČNE GREZNICE.  boš lahko odprl sp. to njim ne diši. tem kurbam komunajzarskim ugabnim.   to njih boli.  ker vedo kako ej v tujini. ker vgedo da naša pravna fakulteta nima nobene teže. isto medicina. isto fsedrugo.  sploh  ekonomija.  kaj bo te neka skrajna nespsobna levičarka feminsitka lezbika učila moje otroke ekonomijo, ko ni enega podjetja gor postavila. ko ne zna gostilen furat.  prokelta kurba profsorska.  hahahah

kr naj bo frizerka.  kr!!!   je že uredu.  bo se naučila dobro in bo imela vedno posel. zase.  en umivalnik rabi in neke brisače.  ČE ZNA DOBRO DELAT, NE RABI FANCY  LOKACIJE.  važno da zna dobro strižit. to je to.

čimprej to celo familijo ugabno odfuka stran od sebe.  jaz sme odjebal celo  komunajzarsko družino, odfukal sem jih kot prasice ugabne,. matko sestro sgtrica, fse te pofukle udbaške prasice rdečelase zadrogirane.  komunsikte lefe fašsitke, sam stran z temi bajaimi kurbetinami.    moja mati je skrajna leva fašsitka ki bo zgnila z rkaom čim prej prasica nemarna. kurba.  ničvredna kurba.  učiteljica pofukana ugabna ničvredna.  z tisto strokovno srednjo šolo. govori pa okoli kako uima uni pa ne vem kaj. ahahaahahah  praisca ena.

Lari, fari! Moja soseda je izučena frizerka, že kot mladi punci ki je denar kar na kup letel, ker je bila pridna in veliko delala. Odrekla je škrti žlahti brezplačne usluge in služila pošten denar za pošteno delo. Danes, pri 40-ih, ima novo hišo, dva mala otroka, svoj salon. Marsikdo se končanim faksom pri njeni starosti je do vratu v kreditih.

Letos je bilo v MB na frizerski prvič po nekaj letih nezanimanja zopet zopet več prijavljenih kot je vpisnih mest.

Ni to tako enostavno v življenju, da bi bilo vse od izobrazbe odvisno. Pomembno je tudi kakšen človek si, tvoje vrednote, interesi, zanimanja …

zato pa je treba izobrazene possteno udarit z urno postavko….ce je polaganje ploscic za “neizobrazene”20 eur za kv2   se racuna diplomiranim 40, magistrom 60, doktorjem pa 100 eur….da se zavejo svoje pomembnosti …..tako da…vsem neizobrazenim polagam na srce, ne se šparat ko greste delat izobrazenim, prav je da vedo da pomembni in da se to izrazi tudi na racunu hehe….je pa seveda velika zalost da je edino merilo za izobrazbo diploma…ampak dobro

Da, seveda. Neizobraženi ali izobraženi v napačni smeri bodo vedno TEŽJE PRIŠLI DO DENARJA in bodo socialni problemi, imetniki socialnih podpor. Logično kajne. Če nizko izobražen človek nima staršev z spjem… nimaš šans za plačo nad 1000e. Eto. Zdaj veš,  da ne hodiš v šolo zato, da dobiš diplomo, ampak zato da veš kako se s to diplomo znajti v življenju tako, da imaš čim manj dela, pa čim boljšo plačo.  Pa zakaj misliš, da ljudje hodimo v službo? A zato,  ker nam je tam fajn? Jaz grem v službo po denar in če bom našla službo,  ki mi nudi več denarja z manj dela, grem tja razumeš?

Magisterij ima res že vsak. Bolonjski študij. Če gre delat soktorat, bo verjetno kakšna profesorica? Res je, če imaš triletno srednjo šolo si praktično enak tistim z osnovno šolo. Recimo danes za gostinca in trgovca vzamejo vsakega brez šole. Torej te degradira na nivo osnovne šole. Magisterij ima vsak, ker se itak večina po srednji šoli vpiše na fakulteto. Več znaš, več veljaš. Še vedno je recimo pomembno znanje več jezikov.

se sprašujem, 03.05.2025 ob 11:17

Naša hči je super punca, a se s šolo ni najbolje razumela. Končala je 3 leta frizerske šole, zdaj se uvaja v salonu in živi svoje življenje. Srečna je, da je konec s šolanjem. Včeraj smo bili pri tastu in tašči na kosilu, kjer je bil tudi svak z družino. Ima hčerko, ki šteje kakšno leto več od naše in bo zdaj predčasno magistrirala. Tudi ona je ok punca, normalna, izpite dela na lahko, ne uči se veliko in ko se vidimo ne najeda z debatami o faksi, ampak se potrudi pogovarjati o stvareh, ki zanimajo mojo hčerko. Tast (sodnik v pokoju) in tašča data ogromno na izobrazbo in včeraj je rekel nečakinji češ pa ja boš še doktorat napisala, dandanes ima diplomo in magisterij že vsako budalo. Zraven pa moja hči s triletno šolo… Na splošno imata nečakinjo raje, jo vabita na večerje z nekimi kvazi pomembneži, plačujeta vse živo, sta nanjo ponosna. Za najino jima je praktično vseeno. Malo me je strah za hčerko, se mi zdi, da bodo ljudje s “samo” srednjo šolo vedno manj vredni. Preveč je teh izobraženih.

Na žalost ja. In tud se strinjam s tastom, da če ima človek dokončan magisterij, ni to nič posebnega, to je stara sedma stopnja, tega je kot listja in trave dandanes, ker se število študentov iz leta v leto povečuje, kar se vidi tudi po prostorski stiski po knjižnicah in študijskih učilnicah. Pa tud danes ima veliko študentov po več faksov dokončanih. Pa tudi nekako si ob vsem tem razvoju in napredku na področju znanosti in umetne inteligence pa res ne moremo domišljat, da bo kako drugače, kvečjemu bo potreba po znanju še naraščala. Bolj in bolj udobne družbe in višji standard bivanja to pač terjajo.

Bivša sodelavka ima dve sedmi stopnji. Kako je to možno po tej zakonodaji, pravite? Ker je bila še tista generacija, ki je lahko študirala po starem sistemu, ima sedmo stopnjo iz varstvenih ved, nato je ugotovila, da iz tega ne bo nič (bilo je tudi obdobje gospodarske krize), nato je vpisala in dokončala kemijo po bolonjcu in še doktorirala iz kemije kot mlada raziskovalka. Tako ima dve sedmi stopnji in doktorat. Mislim sicer, da se po zdajšnji zakonodaji ne sme imet dveh bolonjskih magisterijev, tako da je kolegica padla skozi zakonodajno sito (kar me ne preseneča, ker je naša vlada katastrofalno shendlala prehod na bolonjski sistem).

Drugače mislim, da bo definitivno potreba po fizičnih poklicih naraščala v prihodnosti, samo vprašanje, kako bodo plačana. Pomoje se bodo razlike v plačah samo še stopnjevale. Najbolj plačani bodo zdravniki, kirurgi, pravo, profesorji (s tem da dandanes z lahkoto lahko poučuješ kot profesor na številnih fakultetah).

In je žalostno, da se tast in tašča tako obnašata do tvoje hčerke. Mogoče ji pa manjka še kako leto zrelosti, kasneje se še vedno lahko vrne in dokonča srednjo šolo in vpiše kako višjo šolo ipd. Vem, da to ni odgovor, ki si ga želela slišat, samo ne morem prodajat bučk, ker bo čedalje težje v tej družbi

Kaja516

BRAVO  KAJA.  ne sam da imaš lepo ime še pametna si.  pa še verjetno dobra bejba.   točno tako.   kerstarši nismo fukjeni.  ker so nas komunistke dost zafukale, zafurale z temi floskulami njihovimi.

in ljudje želijo delat zase.  in tako je prav, ne za te KOMUNAJZRAJE ZADORGIRANE V PRLAMNETU.     VSE KOMUNISTEL EVUHARJE  NA GOLI OTOK PA DELAT KURBE SMRLDJIVE,  in mojga strica levega fašista, udbaša, njega prvega.  prkletega špolicija smrldjivega. za njega pa imam posebno presenečenje. in za njegoveva malega vnukenca.  ja ja  prasec slavkec. boš tividel kaj bo kurbin sin.   KURBIN SI SLAVKO.  KURBIN SIN.

Vsaka malo bolj sposobna frizerka danes zasluži od 2 do 3 jurje. Pravnica pa, če nima vez je brezposelna.

Osebno mislim, da smo vsi ljudje vredni spoštovanja in da se dobrota človeka ter njegova osebnost ne merita z izobrazbo. Človek je fajn ali pa ni. Stopnja izobrazbe na to nima vpliva. Vendar se kljub temu strinjam z izjavo, ki te je tako zbodla. Da, vsako polpismeno tele ima lahko danes diplomo. Študiji že dolgo niso več rezervirani samo za najbolj sposobne, ampak so programi taki, da jih zdela vsako tele, ki se je pripravljeno malce učiti. Tvoja hči zaradi tega ni neumna ali slaba oseba, je samo lena, razen če ima potrjeno kakršno koli motnjo, ki otežuje učenje (disleksija ali kaj pododbnega). V nasprotnem primeru je pač samo lena. Je srečna? Potem ok, to je najbolj važno. Ampak če je res srečna, je razne opazke na račun izobrazbe ne bodo prizadele, teh pa bo v življenju verjetno kar pogosto deležna. Imam pa občutek, da si bolj ti tista, ki jo to moti in se sramuje hčerkine skromne izobrazbe.

Jaz pa mislim, da je ravno obratno. Izobraženi niso več nič vredni, ker ima, kot je sicer malo grdo povedal tvoj tast, vsako budalo dandanes že diplomo. Poleg tega vsak mizar, vodovodarj, električar in frizerka, če se le malo znajde, zasluži vsaj 2x plače izobražencev. Izobraženi se morajo vso kariero dokazovati in trdo delati, da tam okrog 40, 50 končno pridejo do neke spodobne plače. Prej našteti s poklicno izobrazbo pa samo odprejo svojo firmo ali pa fušajo, niti dobri ne rabijo biti, ker je povpraševanje veliko, ponudbe pa premalo. Tako da ne skrbi. Tvoja hči bo čisto ok. Jaz poznam celo odlicnjakinje, ki so šle namesto na gimnazijo in študirat, za kozmetičarke. Pravijo, da je v tem več denarja.

Bolje biti frizer kot pravnik, 03.05.2025 ob 15:05

Vsaka malo bolj sposobna frizerka danes zasluži od 2 do 3 jurje. Pravnica pa, če nima vez je brezposelna.

No, to danes nikakor ne drži. Mogoče je bilo tako pred 20 leti, trenutno pa pravnikov tako primanjkuje, da si lahko čisto frišni diplomiranci izmišljujejo in postavljajo pogoje, delodajalci pa obupujejo, ker ne dobijo kadra.

svaka čast unim k vejo kaj hočejo v lajfu. Da to hočeš bit in gotovo. To je eno največjih bogastev ever.

Kar se pa tiče korporacij, velikih frim in tako dalje, pa je izobrazba pomembna. Iščem službo zdej tko, ko mi kaj sede se prijavim, pa da vidim kaj je in povsod so me vprašali po izobrazbi, pa čeprav imam že 20 let izkušenj na delovnih mestih ane. Seveda, če si obrtnik, ti ena diploma ne pomeni ama ništa..imam pa tud dva kolega k pa imata srednjo izobrazbo, pa sta v 20. letih napredovala na zelo visoke položaje v firmah…to je pa tud res…pa jima težijo naj zaključita faks, ampak imata tako moč, da sta jebala mater uni zabiti v kadrovski, da naj ne smara, naj ocenjuje raje delo, ne pa en papir..

New Report

Close