Bodoča prvošolka
Čebelca594, 09.06.2025 ob 12:17
Pozdravljen Svasta842.
Ja, “novi” smo v tem. Ne dobesedno, v narekovajih, če si jih slučajno spregledal. In ja, nekako se to tiče vseh v družini, ne samo hčerke. Ker kdo bo šel v trgovino z njo? Kdo bo plačal? Kdo ji bo svetoval, pomagal pri izbiri? Tudi starši smo v tem, hočeš ali nočeš…
Sem vzgojila 4 otroke, vsi doštudiralinna visokem nivoju. Pa ni bilo drame glede tega, kar eni pišete. Seveda, sami sončki, ko pride starost 9,10 let
viki955, 09.06.2025 ob 14:20
Priporočam tisto na dva prekata, pa naj ji bo lepa, da ji jo bo v veselje uporabljat. Pa lepo štartajte v šoli, so to eni taki lepi prelomni trenutki – naša pa letos zaključuje OŠ, zelo hitro mine:).
- Ta je pa svetovna, da bo lepa. Lahko je zlata, če ni pameti že pri mami kaj šele pri otroku.
Da bolepa, 09.06.2025 ob 14:28
- Ta je pa svetovna, da bo lepa. Lahko je zlata, če ni pameti že pri mami kaj šele pri otroku.
In, se zdaj počutiš kaj boljše ali te še razjeda žlehtnoba:)? Ker meni dol visi za tvoje mnenje in vsem normalnim komentatorjem tudi, vključno z avtorico- ki je samo postavila vprašanje, ni te napadla, ne rabiš lajat.
Jao, kok ste pa eni zoprni ….
Avtorica, verjetno res bolje na 2 zadrgi, da bo vse potrebščine notri spravila. Kot so že pred mano svetovali, res vsako barvico, svinčnik ipd posebej podpišite, ker pripomočki hitro noge dobijo. Svetujem tudi nakup malo dražjih in boljših barvic, ker se vedbo izkaže, sa so na koncu koncev cenejše.
In ja, zelo pomembno je tudi to, da ji je peresnica všeč…
Kaksna drama zaradi ene peresnice! Peresnica ne odloca, komu bo v soli slo in komu ne. Pamet odloca o tem, delovne navade, ki naj bi jih otrok prinesel od doma, vzgojenost, spodbuda starsev, to je pomembno, ne pa peresnica. Jaz sem imela navadno ceneno peresnico z eno zadrgo, s peresom, svincnikom, dvobarvnim svincnikom, silckom in radirko. Flomastrov v prvem razredu in se nekaj let nisem imela. Pac ni bilo denarja. Osnovno solo sem zakljucila kot najboljsa v razredu.
torej, 09.06.2025 ob 16:50
Kaksna drama zaradi ene peresnice! Peresnica ne odloca, komu bo v soli slo in komu ne. Pamet odloca o tem, delovne navade, ki naj bi jih otrok prinesel od doma, vzgojenost, spodbuda starsev, to je pomembno, ne pa peresnica. Jaz sem imela navadno ceneno peresnico z eno zadrgo, s peresom, svincnikom, dvobarvnim svincnikom, silckom in radirko. Flomastrov v prvem razredu in se nekaj let nisem imela. Pac ni bilo denarja. Osnovno solo sem zakljucila kot najboljsa v razredu.
Ti verjetno že več kot dvajset let nisi imela otrok v šoli, ker drugače bi vedela, da obstaja seznam pripomočkov tudi že za prvi razred. In so barvice pa flomastri na njemu.
Ti verjetno že več kot dvajset let nisi imela otrok v šoli, ker drugače bi vedela, da obstaja seznam pripomočkov tudi že za prvi razred. In so barvice pa flomastri na njemu.
Seznami pripomockov so obstojali od vekomaj. Popolnoma razumem, da so nekatere stvari potrebne, vem pa da se na sezname dajo stvari, ki za napredek ucencev nimajo nobene zveze, in stvari, ki jih bodo uporabili le parkrat. Prosim, razlozi mi, kako bodo flomastri pomagali otroku, da se bo prej in bolje naucil brati in pisati, sestevati in odstevati, kar naj bi bil glavni namen prvega razreda.
Seznam pripomočkov je zato, da imajo otroci vse, kar potrebujejo pri pouku. Simpl kot pasulj. Kupiš in to je to. In seveda označiš vsak kos z otrokovim imenom.
Kot je rekla predhodnica, nujne so dobre barvice in svinčniki. STABILO trikotne za lažji oprijem so zakon, so pa drage kot pes. Pri nas je komplet novih dobil že 1. dan noge, ostanke starih imam še vedno jaz. Ali pa Jolly. Kupiš posamezno barvice, ki so se porabile.
Tole s puščico tudi meni ni bilo jasno, pa sem vprašala učiteljico. Čim bolj enostavno, je rekla, sicer se strikajo z zadevami. Flomastre je imela hčerka zato v manjši puščici.
Ja, tudi jaz sem imela svinčnik, radirko, šilček, dvobarvni barvico in katastrofo od barvic. Ocene pa nadpovrecne. Pa kaj! Vmes smo prišli v 21. stoletje. Ampak eni so se vedno stoletje nazaj. Vsaj po neprimernih komentarjih sodeč.
Čebelca594, 09.06.2025 ob 11:18
Zdravo.
Kakšna peresnica je najbolj primerna za prvošolce po vaših izkušnjah? Tista na eno zadrgo, ali morda dvojna (dve zadrgi)?
Če pa imate še kakšen uporaben nasvet glede česarkoli za prvošolce, na dan z besedo. Smo “novi” v tem, pa pride vsak nasvet prav.
Hvala že vnaprej.
Na eno zadrgo in da se tako odpre na vse 4 strani in da ima celoten pregled nad vsebino.