Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Bodoča prvošolka

Bodoča prvošolka

Jaz priporočam predvsem peresnico z dobro zadrgo – veliko, močno. Ker vse drugo gre po 2, 3 mesecih po gobe. Meni osebno je bilo to bolj pomembno kot to, da je bila “lepa” ali da je imela 1/2/3 prekate.  Zato otroka tu tudi nisem nekaj veliko spraševala, ampak sem ji dala na voljo 3 različne peresnice (po mojih kriterijih za kvaliteto) in je zbrala med njimi.

Bolj kot peresnica je pomembna torba. Zdaj, če ne bo vsak dan pešačila 3 km v šolo in nazaj, potem ne rabi super-duper-za-v-Himalajo-torbe, ampak spet, eno normalno torbo, z eno ornk zadrgo.

Zakaj tako težim s zadrgami? Ker so se pri mojih treh v OŠ izkazale za šibko točko. Žal mi je vsakega nakupa, ki je šel v smer slabe zadrge, ki me je že v nekaj mesecih spet pognala v trgovino. Never again. Zdaj imamo dobre zadrge in zadeve držijo tudi po 2-3 leta.

Odgovor na objavo uporabnika
torej, 09.06.2025 ob 16:50

Kaksna drama zaradi ene peresnice! Peresnica ne odloca, komu bo v soli slo in komu ne. Pamet odloca o tem, delovne navade, ki naj bi jih otrok prinesel od doma, vzgojenost, spodbuda starsev, to je pomembno, ne pa peresnica. Jaz sem imela navadno ceneno peresnico z eno zadrgo, s peresom, svincnikom, dvobarvnim svincnikom,  silckom in radirko. Flomastrov v prvem razredu in se nekaj let nisem imela. Pac ni bilo denarja. Osnovno solo sem zakljucila kot najboljsa v razredu.

Tudi peresnica je pomembna! Tudi jaz, ki sem že prišla do penzije, sem imela prvi dve leti v šoli  eno ceneno peresnico, še od mojega strica, ki je bil ravno 10 let starejši od mene.V tretjem razredu pa sem dobila prekrasno peresnico iz Italije, na zadrgo s flomastri in barvicami.Kako sem je bila vesela! Sem pa imela v službi sodelavko – najboljšo v razredu in odličnjakinjo – v službo pa ni bilo kaj prida od nje!

Se to, v prvih 2 razredih imas obcutek da barvice, flomastre in navadne svincnike, jejo … zato isci kje in kdaj lahko kupus ceneje. Najprej je treba ugotovit katere barvice se bodo obnee. Enim ustrezajo ene,drugim druge…vazno je, da so navadne debeline, trikotne oblike. Svincniki HB…od FaberCastel…sicer so dragi….ampak zdaj ko sta moja otroka vecja sem jima kupila kar na Temuju…oblika in kvaliteta presenetljivo enaka, cena pa…. nizka seveda.

Za peresnico dam pri obeh glas za CONNECT,ki ga trzijo v Muellerju. V avgustu je vec izbire kot zdaj. Mojmu gavnarju so vse elastike notr in zadrge zdrzale 4 leta in mu je na koncu 4r postala preotrocja…te presesnice delajk na Hrvaskem. Torbo smo kupili v DZS znamke Belmil, po pregledu etikete ugotovili da je delano v Srbiji, se pa dobro prodaja v Nemciji in Z EU…. tudi ta torba je dala cez marsikaj, a se vedno bi lahko zdrzala se druge otroke. Vse funkcionira po kar birbenem prezivetju…

Nas ima namrec ADHD in mu je velikokrat zadnja briga, kako bo torbo/peresnico npr zaprl, kako jo bo odprl in vanjo zlozil. Potem so tu se sosolci, ki so mu jo velikokrat vrgli na tla in to z visine…ja prezivela je ta torba marsikaj…ce bi imel se kaksnega otroka bi jo ziher, ce bi bil fant, imes se on. Zdaj se pa spravljam, da jo operem rocno, posusim in nesem na ZPM ce bo dobra za njih … da bi jaz imela tako torbo ( no s punckadtim motivom) bi skakala do stropa…rajs ne pomislm na to, da sem imela zvezke v polivinil vrecki in to skupaj v kvazi torbi….

New Report

Close