Bogatasi
Tema o vrtcih me je spodbudila, da vas povprasam naslednje.
Ali sem bogatas?
Torej
– zivimo v dvosobnem stanovanju v Lj. (kupila sva ga sama z mozem, placujeva se kredite)
– imamo 1 avto malo mazdo vredno cca. 700.000 sit
– vrtec 8 razred (vsi dohodki so prijavljeni)
– varcujemo za vecje stanovanje, ki bo ko bo.
Torej ali sem bogatas?
Midva pa živiva v hiši vredni ca 150 mio sit v Ljubljani v Mostecu, prihodkov iz neto plače imava ca 1.800.000 na mesec, zasluživa še kapitalske dobičke in nagrade, ki jih vlagava, imava naložb za ca 600.000 eur, voziva službene avtomobile, in se nimava za bogataša. Tudi za to ne, ker poznava veliko ljudi, ki imajo več, pa se tudi nimajo za bogataše (saj še Matjaž Gantar zase reče, da je premožen, ne bogat, pa sedi na nekaj 100 mio EUR), pa jim nisva fouš.
Žal ti moram sporočiti, da spadaš v Sloveniji v nižji – revnejši sloj. Moja starša sta imela le poklicno / srednjo izobrazbo in sta spadala v srednji sloj: plačala sta lahko vse račune, privoščila letne in zimske počitnice, vsake tri leta nov avto, stanovanje sta imela v roku enega leta od tega ko sta se spoznala, oziroma takoj po poroki, vsak mesec sta lahko dala na stran tudi denar za varčevanje otrok, na mizi je bilo vedno sadje (in to v časih, ko se ga v Jugoslaviji skoraj ni dobilo)…itd in je še kaj ostalo konec meseca za kakšno preurejanje stanovanje, nakup tehnike …itd. Žal so ta razred izničili, sedaj smo le reveži in bogataši! Če imaš plače 300.000 in ti 200.000 vzamejo, si na istem, kot tisti z minimalcem.
Sem nekje na istem kot ti tsce4a, no midva s partnerjem. Edina razlika je, da živimo v hiši in voziva vsak svoj avto. Pa se zaradi tega ne počutim prav nič bogate. Ravno tako moram obrniti tolar in razmisliti, kam ga bom vtaknila.Ravno tako si ne morem privoščiti vsega, kar meni in moji družini srce poželi. Privoščimo si, če se lahko tako reče, počitnice 2 do trikrat na leto (morje, smučanje in mogoče še toplice-sindikalno), pa ravno tako gledamo, kam gremo in ali si tak paket lahko privoščimo.
Ne, ne priznam, da smo bogataši, smo le družina z normalnimi dohodki.
LP Maja
Mene pa razjezi to blefiranje o bogastvu, saj če zaslužiš in prijaviš neto 200. – 300.000 SIT na mesec ti jih nihče ne podari, najbrž pa imaš opravljen še kak fax ali magisterij in se celo življenje trudiš, da si nekaj ustvariš….. če si pa sam svoj gospod in prikazuješ minimalca in še kaj pogoljufaš…potem pa kao nisi bogat?
In pa to, da na račun tega, ker si priden, te udarijo še večji stroški, ki jih ti kao lahko plačaš,…..
kdo ti je pa rekel, da moraš karkoli dati?
sploh pa sem odgovorila “samo premožni”, ki živi v hiši za 150 mio sit in zasluži veliko več kot večina slovencev- nimam nič proti in ji ne zavidam, da ne bo pomote, samo pravim, da je pri takem standardu pač hinavsko reči, da nisi bogat…glede na razmere v slo seveda, sej v monte carlu bi spadala med socialno ogrožene