Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Bogatasi

Bogatasi

verjamem. moja kolegica je tik pred doktoratom, asistentka na faksu s 160 neto plače

Ja, glede vrtca, si bogataš po tvojih prihodkih in imetju…

Poglej, nekateri imajo dve plači po 120.000 sit neto, pa slabši avto, pa manjše stanovanje…

torej v primerjavi z njimi si bogataš… v primerjavi s poslansko plačo in imetjem poslanca pa ne…

torej je prav, da plačaš več vrtca kot revnejši starši.

caffetteria, mene pa potem zanima, zakaj ti poslanci, ki jih navajaš kot ljudi s še višjo plačo, ne plačajo še več za vrtec. Zakaj se vse skupaj na neki točki ustavi in plačujejo enako tako tisti, ki zaslužimo 7.000 nad mejo kot tisti, ki zaslužijo par milijončkov nad spodnjo mejo najvišjega razreda? Ali ne bi bilo potemtakem prav, da tudi oni plačajo več kot mi, ki smo v primerjavi z njimi revnejši starši???

Če bosta imela še kakšnega otroka, boste padli hitro v nižji razred. Pri nama z možem so tudi take plače, pa trije otroci, pa smo takoj v 5. razredu, tako da vrtec ni niben poseben strošek.

za F1,
imaš prav in nisem JAZ kriva, če poslanci plačajo toliko manj vrtca, če bi lahko več.
To je pač kriv ta nepravični zakon, ki ureja plačilo vrtca. Poslanci in drugi bogataši bi morali plačati polno ceno vrtca…

V primerjavi s 95 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} svetovnega prebivalstva je najbolj reven Slovenec še vedno bogataš.

samo zato, ker padeš v najvišji razred za vrtec nisi še noben bogataš.

to je kategorija molzne krave.
žal

Jaz pa nimam veliko denarja, imam pa bogastvo v duši. :-)))

BRAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAVO!

Fajn je, da imamo čimveč bogatašev (ali premožnih, če hočete), ker mnogo prispevajo v državno blagajno. Kako je že rekel Kennedy ? Plima dvigne najmanjši čolniček …

No, midva pa imava neto plače 120.000 in 160.000 (SŠ), živiva v hiši, voziva vsak svoj avto (letnik 2001 in 2002), imava dva otroka in pričakujemo tretjega… Sva bogataša????? Niti pod razno, živimo pa skromno, hiša je od staršev, avto pa potreba in ne luksus!!! Včasih komaj povežemo konec in začetek meseca, če pa kdo ne ve, pa res lahko misli, da smo bogataši!!!
Pa lp, vsem!

A mi poveste prosim kaj sem jaz.Po34 letih službe sem na socijalni pomoči(kot berač) sama ,pri 55 letih,vsa kriplava,kaj sem jaz.Ne mi reč,da se dobi služba.Imam sinkopo. lp

bogataši niste, hudega vam pa tudi ni, priznaš?

Če bi iskal/a partnerja prek oglasa bi verjetno napisal/a dobro situiran. :))

ne meri se vse z denarjem

še slabše bo v treh plačilnih razredih, najlažje je pač davke pobirati in uravnavati socialo tam, kjer je to najlažje

oj,

da se se jaz pofockam.
imava dve placi 300 neto in 320 neto, kredit, en avto, ziviva v stanovanju 100 m2, nekaj malega v delnicah, avto
Ja tudi jaz se nimam za bogato. Ravno tako gledam ceno potovanja, ceno sira, ceno obleke,…ce racunas da imava kredita za stanovanje (ki bo najin po 15 letih placevanja) 200.000 SIT + vrtca za 2 otorka 120.000 SIT, pa vzdrzevanje avta in bencin mesecno cca. 100.000 SIT, pa redni stroški za stanovanje mobitel,kurjava 100.000 SIT, pa hrana in planice (ne kupujemo kaksne posebne hrane, dragih sirov, salam, kaviarja…)70.000 SIT, pa se kaksno obleko moras sem in tja kupit, pa ce hoces it kam na pocitnice. In ugotovis da ravno prides tam tam vsak mesec. Ti kaj ostane ali pa tudi ne.

Torej smo bogatasi???

l.p.
Katarina

samo premožna, zakaj imata samo enega otroka, ko bi jih lahko imela vsaj pet?

Samo premožna!

Zanima me kako sta prišla do vsega tega. Glede na številke so samo tri možnosti. Ali je vse eno samo nakladanje, ali sta podedovala, ali pa sta nakradla na račun nas folka. Ne mi govorit da sta uspešno vlagala, se odrekala, pa verjetno za hišo našparala s štipendijami, itd.
Me zanima kakšne so to službe za take plače. Poznam mnogo vrhunskih znanstvenikov, ki lahko o taki plači, kaj šele o službenem avtu sanjajo.
Nisem vama fouš.
Sam take kot sta vidva naj davčna mal pogleda, na pa nas povprečen folk.

Lep dan,

Tito

Samo je pa hecno. Napisala je, da živita v hiši za 150 milijonov, ne da sta lastnika.

New Report

Close