Bogati si bodo plačali PCR, reveži se bomo morali cepit za v tujino?
Najlepsa hvala za trud!! Seveda nimam te zvem tocke. Sem se hotela registrirat pa iz mojega telefona ne deluje. Potem bi tudi otroci rabili ta dostop? Ker IT zahtevajo hitri test tudi za otroke nad 2 leti :(.
[/quote]
Kot ti je že nekdo vmes napisal, do zVem-a dostopaš z dig. potrdilom oz. po novem s Si-pass-om.
Če še nimaš tega, se moraš prijaviti tukaj: https://sicas.gov.si/shibboleth-sp/about.html. Malo je tečen postopek. Če dig. potrdila še sploh nimaš, moraš enkrat na UE, da dokončaš postopek.
Do rezultatov za otroke lahko dostopata oba starša preko svojega dig. potrdila. Na strani zVema izbereta desno zgoraj, za katero osebo vpogledujeta v podatke.
Je pa dobro slej ko prej začeti uporabljati ta portal, saj tam najdeš veliko svojih zdravstvenih podatkov; o zavarovanju, o kartici, o izbranih zdravnikih, o plačanih zdravstvenih storitvah, o plačanih zdravilih, medicinskih pripomočkih in živilih, prav tako tam najdeš tudi bolniške liste, e-napotnice, naročiš se lahko na preglede …
Kot ti je že nekdo vmes napisal, do zVem-a dostopaš z dig. potrdilom oz. po novem s Si-pass-om.
Če še nimaš tega, se moraš prijaviti tukaj: https://sicas.gov.si/shibboleth-sp/about.html. Malo je tečen postopek. Če dig. potrdila še sploh nimaš, moraš enkrat na UE, da dokončaš postopek.
Do rezultatov za otroke lahko dostopata oba starša preko svojega dig. potrdila. Na strani zVema izbereta desno zgoraj, za katero osebo vpogledujeta v podatke.
Je pa dobro slej ko prej začeti uporabljati ta portal, saj tam najdeš veliko svojih zdravstvenih podatkov; o zavarovanju, o kartici, o izbranih zdravnikih, o plačanih zdravstvenih storitvah, o plačanih zdravilih, medicinskih pripomočkih in živilih, prav tako tam najdeš tudi bolniške liste, e-napotnice, naročiš se lahko na preglede …
[/quote]
Bi dodala samo še, da ste pozorni tisti ki imate otroke starejše od 15 let. Do njihovih podatkov starši nimajo dostopa, morajo se prijavit sami.
Daj se ne blamiraj, blablek!
Je že v mojem prejšnjem komentarju lepo napisano, da si potrdilo z zVema lahko brezplačno natisneš tudi v angleškem jeziku!
https://zvem.ezdrav.si/-/seznam-testiranj-na-covid-19-na-portalu-zvem-na-voljo-tudi-v-anglescini
[/quote]
Potrdilo je mizeren strošek napram testom.Še vedno pri nas plačaš vsaj 100 eur za PCR test po osebi, drugje po EU so veliko cenejši oz. brezplačni. Pri nas se z njimi služi na polno, na kar je hotel opozoriti avtor teme.
V določenih državah ne šteje izpis iz ZVem.
Potrdilo je mizeren strošek napram testom.Še vedno pri nas plačaš vsaj 100 eur za PCR test po osebi, drugje po EU so veliko cenejši oz. brezplačni. Pri nas se z njimi služi na polno, na kar je hotel opozoriti avtor teme.
V določenih državah ne šteje izpis iz ZVem.
[/quote]
https://www.slovenskenovice.si/novice/slovenija/koliko-me-bo-stal-najcenejsi-pcr-test-na-novi-koronavirus/
so tudi pri nas nižje cene
Kje ne velja izpis iz zVEm-a?
Kot jazrazumem, se niti nekateri zdravniki niso cepili. Oni si bodo s temi bajnimi dodatki plačali PCR in šli v tujino.
Mi, ki nam pa vlada ni dala dvojnih plač s katerimi se lahko plačamo PCR teste, se bomo morali pa cepit.
P.S. Sploh ne vem, koliko odstotkov zdravnikov se je cepilo. Nihče to ne govori, pa nas vsakodnevno bombardirajo s takimi in drugačnimi statistikami. Če že govorijo o cepljenju v zdravstvtu, govorijo na splošno. Nihče pa ne pove konkreten odstotek cepljenih zdravnikov.
[/quote]
Zdravniki so že cepljeni, ne poznam niti enega normalnega in resnega zdravnika, ki bi zavrnil cepljenje. Še več, nekateri so “preko vrste” uredili tudi cepljenje za svojce.
Bolj problematičen je nižji kader, sploh tam, kjer sestre nimajo izkušenj z delom z obolelimi in širijo trolovske FB “resnice” med seboj in pa seveda razne čistilke, gospodinje in podoben neizobražen kader.
https://www.slovenskenovice.si/novice/slovenija/koliko-me-bo-stal-najcenejsi-pcr-test-na-novi-koronavirus/
so tudi pri nas nižje cene
Kje ne velja izpis iz zVEm-a?
[/quote]
Prosim, ne govori neumnosti. Ne mores iz e vem, ker tega tam gori ni. Je samo za PCR test, za hitrega pa ni.
Je treba placat. Ne siri lazi naokoli.
Prosim, ne govori neumnosti. Ne mores iz e vem, ker tega tam gori ni. Je samo za PCR test, za hitrega pa ni.
Je treba placat. Ne siri lazi naokoli.
[/quote]
Ne obtožuj me, da širim laži, ker je na že prilepljenih linkih lepo napisano, kaj je dostopno na zVem-u!
https://zvem.ezdrav.si/-/seznam-testiranj-na-covid-19-na-portalu-zvem-na-voljo-tudi-v-anglescini:
‘Seznam testiranj na COVID-19 na portalu zVEM na voljo tudi v angleščini
8. mar 2021 | Avtor: NIJZ
Na spletnem portalu zVEM je od danes na voljo potrdilo o opravljenih testiranjih (PCR in hitrih antigenskih testih) tudi v angleščini.
Do potrdila pacient pride po preklopu jezika na angleščino v izbiri na dnu strani desno in izbiro “Seznam testiranj na COVID-19”.’
???
Če si cepljen, ne rabiš testa.
[/quote]
!!!
ponekod ga še vedno zahtevajo, npr.:
Opravljeno cepljenje proti Covid-u ali potrdilo o tem, da je posameznik že prebolel Covid ne izključujeta pogoja negativnega testa za vstop v Italijo.
http://www.rome.embassy.si/index.php?id=5940
???
[/quote]
zato ker je cepljenje prostovoljno in poseg v telo in vnašanje farmacije in o tem se ima vsakdo sam pravico odločiti. zato nihče ne sme biti diskriminiran ne glede pravic, ne finančno. poleg tega so tukaj še skupine ljudi, ki se lahko ne smejo cepiti in ne smejo biti diskriminirane.
Vsakdo ima pravico si izbrati način zase pod enakimi pogoji – to je demokracija. demokracija ni imaš na voljo brezplačno cepljenje, vse ostalo se mastno plača… očitno tebi ni jasno kaj demokracija je in kaj je prostovoljno… pod takimi pogoji cepljenje potem ni več prostovoljno, ampak izsiljeno, saj se pogojuje z drugimi pravicami, vidiki, stroški, škodo.
!!!
ponekod ga še vedno zahtevajo, npr.:
Opravljeno cepljenje proti Covid-u ali potrdilo o tem, da je posameznik že prebolel Covid ne izključujeta pogoja negativnega testa za vstop v Italijo.
http://www.rome.embassy.si/index.php?id=5940
[/quote]
“Obveščamo, da je sprejeti odlok Ministrstva za zdravje Italije z dne 31.3., ki kot pogoj za vstop v Italijo poleg negativnega testa na Covid-19 (PCR ali antigenski)”
???
[/quote]
no evo, kot sem sama hotela dodati tudi še to – ker to cepljenje in posiljevanje z njim splooooh nič ne naredi – ne zagotovi zaščite, ne zagotovo, da ljudje ne zbolevajo, ne prenašajo virusa naokoli, ne zagotovi NIČ v povezavi z večjo varnostjo pred virusom… zato je sploh neumno, da imajo cepljeni vse pravice, ostalim pa so odvzete – ker z vidika virusa in ogrožanja cepljeni so cepljeni in necepljeni v povsem enaki poziciji.
“Obveščamo, da je sprejeti odlok Ministrstva za zdravje Italije z dne 31.3., ki kot pogoj za vstop v Italijo poleg negativnega testa na Covid-19 (PCR ali antigenski)”
[/quote]
Ne razumem tvojega repliciranja, še posebej poudarjanja besede antigenski.
Moj komentar se nanaša na vprašanje, zakaj bi se cepljena oseba morala še vedno testirati, in daje en primer, da mora cepljena oseba npr. še vedno imeti negativni izvid testa, da ji italijanski mejni organi odobrijo vstop v državo.
Na kaj pa se navezuje tvoj odgovor?
no evo, kot sem sama hotela dodati tudi še to – ker to cepljenje in posiljevanje z njim splooooh nič ne naredi – ne zagotovi zaščite, ne zagotovo, da ljudje ne zbolevajo, ne prenašajo virusa naokoli, ne zagotovi NIČ v povezavi z večjo varnostjo pred virusom… zato je sploh neumno, da imajo cepljeni vse pravice, ostalim pa so odvzete – ker z vidika virusa in ogrožanja cepljeni so cepljeni in necepljeni v povsem enaki poziciji.
[/quote]
Odstotek tistih, za katere je cepljenje odsvetovano, je zanemarljiv.
Anticepilci se ne želijo cepiti zaradi navadne neumnosti in prepričanja v teorije zarot in ne zato, ker se bi smeli. Torej je to njihova izbira.
Moj komentar se nanaša na vprašanje, zakaj bi se cepljena oseba morala še vedno testirati, in daje en primer, da mora cepljena oseba npr. še vedno imeti negativni izvid testa, da ji italijanski mejni organi odobrijo vstop v državo.
[/quote]
Ker se zgoraj omenja strošek PCR testov in sledil je post z Italijo in prehodom meje, podaljšanim do 15.5., antigenski testi so veliko cenejši in dosegljivi vsakemu, ki ima denar za točenje bencina 🙂
Cepljene osebe morajo imeti negativen test zaradi zlorab pri potrdilih o cepljenju, poleg tega tudi zato, ker so lahko prenašajo virus, četudi sami niso bolni – po nekaterih državah krožijo podvrste, ki se lahko prenašajo. Pozabljaš, da ljudje v Italijo potujejo tudi iz drugih držav in kontinentov, ne obstaja samo meja s Slovenijo.
Odstotek tistih, za katere je cepljenje odsvetovano, je zanemarljiv.
Anticepilci se ne želijo cepiti zaradi navadne neumnosti in prepričanja v teorije zarot in ne zato, ker se bi smeli. Torej je to njihova izbira.
[/quote]
a ti je jasno kaj je to enakost, kaj je to prepoved diskriminacije – ni važno koliko jih je diskriminiranih – enakost za vse pomeni enakost za vse… četudi je samo eden diskriminiran, so temu kršene pravice v nasprotju z ustavo in zakonom in se to ne bi smelo zgoditi. PIka.
Eni bi res morali znati se ustaviti, predno pisarite neumnosti.
Ker ko boš ti tisti eden, ki mu bo odvzeto nekaj po krivici in v nasprotju z zakonom, potem kar naenkrat se ne boš sama sebi zdela zanemarljiva ane… Zakaj imaš do drugih potlej tak odnos.
jaz nisem anticepilka – sem cepljena po celotnem programu – nisem pa neumna očitno ti izkazuješ, da slepo verjameš vsemu kar ti povedo – ne verjamem slepo našim tv dohtarjem ampak poslušam širino strokovnjakov in si ustvarim mnenje –
cepila se ne bom, ker prvo ne zaupam na novo za namene hitrih zaslužkov zmešanim koktajlom, ki niso bili ustrezno stestirani in medicinsko preverjeni – na to opozarja tudi stroka – zdravniki, ne vsi – ti, ki delujejo v planu politične plandemije, tega seveda ne povedo, opozarjajo pa drugi… poleg tega vidimo da z vidika virusa cepljenje ne ščiti prav z ničemer – ne zagotavlja zaščite cepljenemu, ne zagotavlja niti varnosti pred hudim potekom niti pred smrtjo – edino kar zagotavlja je lahko povečano tveganje stranskih učinkov zaradi vnosa tega neznanega na hitro zmešanega koktajla, katerega učinki zares se bodo šele videli čez čas…
torej ne vidim z vidika virusa prav nobenega pomena cepljenja…
da bi se pa ceplila zato,da me bo oblast izsiljevala s pravicami, ki mi tudi sicer že po ustavi pripadajo in mi jih oblast nikoli ne bi smela odvzeti, in da bi zato zdaj tvegala svoje zdravje z vnosom neznanega koktajla -pa mi na kraj pameti ne pade… to je ogrožanje javnega zdravja s strani oblasti… mi je pač zdravje na prvem mestu. S cepljenjem je jasno,da zdravja prav nič ne zaščitim očitno, kvečjemu ga izpostavim samo še večjemu tveganju. zato cepljenje ne.
a ti je jasno kaj je to enakost, kaj je to prepoved diskriminacije – ni važno koliko jih je diskriminiranih – enakost za vse pomeni enakost za vse… četudi je samo eden diskriminiran, so temu kršene pravice v nasprotju z ustavo in zakonom in se to ne bi smelo zgoditi. PIka.
Eni bi res morali znati se ustaviti, predno pisarite neumnosti.
Ker ko boš ti tisti eden, ki mu bo odvzeto nekaj po krivici in v nasprotju z zakonom, potem kar naenkrat se ne boš sama sebi zdela zanemarljiva ane… Zakaj imaš do drugih potlej tak odnos.
jaz nisem anticepilka – sem cepljena po celotnem programu – nisem pa neumna očitno ti izkazuješ, da slepo verjameš vsemu kar ti povedo – ne verjamem slepo našim tv dohtarjem ampak poslušam širino strokovnjakov in si ustvarim mnenje –
cepila se ne bom, ker prvo ne zaupam na novo za namene hitrih zaslužkov zmešanim koktajlom, ki niso bili ustrezno stestirani in medicinsko preverjeni – na to opozarja tudi stroka – zdravniki, ne vsi – ti, ki delujejo v planu politične plandemije, tega seveda ne povedo, opozarjajo pa drugi… poleg tega vidimo da z vidika virusa cepljenje ne ščiti prav z ničemer – ne zagotavlja zaščite cepljenemu, ne zagotavlja niti varnosti pred hudim potekom niti pred smrtjo – edino kar zagotavlja je lahko povečano tveganje stranskih učinkov zaradi vnosa tega neznanega na hitro zmešanega koktajla, katerega učinki zares se bodo šele videli čez čas…
torej ne vidim z vidika virusa prav nobenega pomena cepljenja…
da bi se pa ceplila zato,da me bo oblast izsiljevala s pravicami, ki mi tudi sicer že po ustavi pripadajo in mi jih oblast nikoli ne bi smela odvzeti, in da bi zato zdaj tvegala svoje zdravje z vnosom neznanega koktajla -pa mi na kraj pameti ne pade… to je ogrožanje javnega zdravja s strani oblasti… mi je pač zdravje na prvem mestu. S cepljenjem je jasno,da zdravja prav nič ne zaščitim očitno, kvečjemu ga izpostavim samo še večjemu tveganju. zato cepljenje ne.
[/quote]
Z boldanim si se sama opredelila kam spadaš. In to je tvoj problem in ne problem razvitega sveta 🙂
Za vse normalno umsko razvite obstajajo študije, ki so verodostojne, izvajajo jih strokovnjaki, ki razvijajo tudi druga cepiva in zdravila, katera ti sama koristiš, kadar jih potrebuješ…
Ampak ne, vi, teoretiki zarot raje verjamete “strokovnjakom”, ki vas filajo z lažmi ali traparijami, torej je problem v vas in ne v tistih, ki se trudijo z razvojem.
Kot sem napisala, odstotek tistih, ki jim je cepljenje odsvetovano zaradi zdravstvenih razlogov, je skoraj ničen. In taki ljudje tudi ne hodijo na neke izlete in šopinge v tujino, verjemi, da ne. Taki ljudje tudi po naših šoping centrih ne hodijo (ne glede na korono ali ne).
Vsi ostali pa – izbira je vaša.
[/quote]
Odgovor je zelo enostaven. Ker cepljen še vedno lahko prenaša virus, zato je potreben test.