Bogi otroci – oblečeni kot medvedki
Vem, da je bilo na to temo zadne dni ogromno napisanega, ampak ne morem mimo tega kako ljudje oblačijo svoje otroke v teh toplih dneh.
Včeraj na igrišču se je igral (tekal, skakal…) fantek, tam ene 3 leta star s trakom na ušesih.Pot mu kapljal iz glavice.Njegova mami pa v senčki s kratko majčko. Prav smilil se mi je otrok.
Bila je tudi punčka v pletenem puloverju vsa rdeča, zaripla v obraz, pa še rutko je imela okoli vratu. Tudi njena mami je sedela v senčki s kratko majčko.
Danes sem na prehodu za pešce stala vzporedno z mamico, ki je imela otroka, starega tam ene 5 mesecev oblečenega kot medvedka.
Sonce je prbijalo sto na uro, otroček pa v vozičku – košari s kapico, pleteno jopčko, pletenimi copatki jokal, ves rdeč v obraz, mamica pa vsa živčna.
Pa še kar nekaj cvetk smo srečali.
Jaz ne vem kaj razmišljajo ti starši?????? Potem se pa čudijo, da so otroci bolni, ušesa vneta, sitni na sprehodu.Prav smilijo se mi ti otroci!
Naš fante je bil oblečen v body brez rokavov majčko z dolgimi rokavi, čez srajčko s kratkimi rokavi, spodaj pa čist tanke bombažne “žabe” čez pa platnene hlače, “all starke”, ter klobuček kot zaščita proti soncu pa je bil skos lepo topel in zadovoljen – star 7 mesecev.
Pa saj ne vem če sem jaz čudna, ali ostali!
Ah dajte no pretiravajte pa ne. 🙂
Majčko je imel tako tanko kot so dolgi rokavi na bodyu, srajčka pa tudi čist poletna tanka. Hlače platnene čisto tanke.
Ni bil ne vroč, ne rdeč v obraz, ni mu teklo iz laskov, ni bil moker na vratu, ne po hrbtu in ne na prsih, v nogice ni švical in cel sprehod je prespal.
Vsekakor mu je bilo mnogo bolj prijetno kot zgoraj opisanim revčkom, ker ga poznam in ko mu karkoli ne paše se bo drl kot da bi ga iz kože dajali in niti pod razno ne bi spal.
Mi smo bili danes na morju, naša 9. mesečnica je imela tanek bodi, rokave sem ji zavihala, nogavice in klobuček, kot zaščito proti soncu. Čez noge sem ji dala tetra plenico, bolj zaradi sonca. In je zelo uživala.
Sem pa videla otročka v plišastem kombinezonu. Je pa tudi res, če bi našo toliko oblekla, kot si ti svojega se skuha. Ne prenašajo vsi otroci enako vročine.
No ja, po mojem bi tudi ti lahko spustila žabice pri sedemmesečniku. Naša ravno toliko stara fračka je bila v bodiju brez rokavov, majčki z dolgimi rokavi in bombažne hlačke, pa nogavičke. Aja, pa trakec čez ušeska. 4,5 letnik pa v spodnji majici, majici z kratkimi rokavi, trenerki, nogavičkah in supergah. Je pa bil še prešvican ker je noro kolesaril. 🙂
LP
res noro! Mi smo bli v kratkih rokavih! Spodaj body brez roavov, pa 3/4 hlače take bolj tanke.
Tud jaz sm vidla enga dojenčka pa ne enga ful jih je blo cist prevec oblecenih pa še pokritih z dekami!!! A ste normalni ljudje? Saj je treba pazit pa se ne takoj slečt do nagega ampak ce je vam vroce mislite da otroka zebe!!!!???
Ampak ste pa res smešne nekatere.
Pisala sem o ekstremih, ko se že na otroku vidi, da mu je vroče, da se ne počuti prav nič fajn.
Našega fantina smo skos preverjali in se 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} ni potil in mu ni bilo prevroče, ker kot sem napisala bi nam to jasno pokazal.
Razlika pa je tudi ali bi imel spodaj pod srajčko in hlačami konkretno bombažno majco in konkretne bombažne žabe, ne pa oboje iz materiala kot je body. Tudi srajčka ni bila frotirasta ampak lahka poletna, hlače pa tudi take, da skoraj skozi vidiš če pogledaš v njih!
Ma se obešate na prav vskao pikico in vejico.
Hvala bogu, da ne obstaja tukaj na MONu izbor za naj mamo, ker so konkurenca, intelegenca, nevoščljivost in aroganca enostavno prehude.
Tole je pa že preveč. Nehajte se prepirati in svoje otročke oblačite tako, kot ste oblečene same. V kolikor je vroče vam, je vroče tudi vašim otrokom, niste še nikoli slišale za to?
In kakšne kape, trakovi neki?
V tem toplem vremenu čez dan na glavi, razen zaščite za sonce res ne potrebujejo ničesar.
Če bodo sedaj nosili kape in trakove, boste imeli od tega le vneta ušesa in nič drugega.
Jezna? Ja pa ja de! 😀
Vsak ima pravico do svojega mnenja in hvala bogu, da obstaja možnost, da ga nekje nakloftamo, pa če tudi samo na enem forumu. 🙂
Ne bom se spuščala naprej v debato, ker je itak brez pomena. Jaz sem napisala svoje, ve ste napisale svoje.
Jaz vem, da mojemu otorku ni bilo vroče tako kot je bil oblečen v nasprotju z omenjenimi otroci. Ve veste, da bi se vaši v tem skuhali. To je to. Konec debate za mene.
Lep večer še naprej in uspešen začetek delovnega/porodniškega tedna!
Nič čudnega, da nam/vam Primož reče babe…
Pa to ne moreš verjet! Ali ste nekatere že kdaj slišale, da nekatere zebe bolj kot pa druge in da je nekaterim grozno vroče, ko je drugim “ravno prav”? Da nekomu, ki je direktno na soncu teče od vročine, nekdo drug, ki pa sedi v senci 2 metra stran, ima pa “kurjo polt”?
Sicer pa je moja stara mama vedno govorila: v jeseni se dolgo ne smeš oblečt, spomladi pa ne prekmalu slečt. Se kar strinjam.