Najdi forum

Bograč

Čez par tednov bomo praznovali sinov 1. rojstni dan. Malo sem preštela povabljene in ugotovila, da bookoli 15 odraslih in še otroci. V mislih smo sicer imeli piknik, vendar speči meso za 20 ljudi ni šala. Zato sem prišla na idejo, da bi najprej gostom ponudila bograč, ki ga lahko skuham že dopoldan, potem pa bi počasi začeli s roštiljem.

Prebrala sem, kar ste o bograču pisali na tem forumu in na kulinariki. Imam pa nekaj praktičnih vprašanj: koliko mesa se računa na osebo, če računam, da bodo potem jedli še čevapčiče in klobasice in solate in pecivo in torto…

Ali lahko bograč skuham en dan prej, pa mogoče ne dodam krompirja, ki ga potem skuham naslednji dan, ko dam bograč gret.

Če ima kdo kakšno idejo, kako bi (namesto z bogračem) še za prvo silo nahranila toliko ljudi, se seveda priporočam.

LP
Lena

Lena,hej!
S kolicinami sem bolj tako tako.Recimo 8 dag mesa na osebo?Sem zelo udarila mimo.Jaz delam bograc za znatno manj ljudi.Seveda lahko naredis prej in dodas krompir,ko rabis.Ko das krompir,ne mesaj vec,le rahlo stresaj posodo,da se krompir ne bo zmeckal.Ni nujno,da je veliko mesa,je krompir zelo dober,ker se navzame okusa mesa in omake.
Bograc mora biti pikanten.Jaz dodam malo chilija,majhne suhe pekoce paprike,pa spet ne prevec in semena odstrani.Prste dobro speri,da te ne bodo pekle oci in ustnice. Upam,da sem kaj pomagala.Lep pozdrav Babi

Babi, najlepša hvala.
verjetno bom naredila iz kakih 2 kg mesa. So pa vsi bolj krompirjevi, tako da bom dodala kar precej krompirja.

LP
Lena

New Report

Close