Najdi forum

BOGRAČ

V soboto bomo delali pri hiši in na kosilu bom imela vsaj 5 moških (dobrih jedcev), pa sem mislila, da bi jim pripravila nekaj za “na žlico”.

Bograč sem sicer enkrat že delala, nekaj let od tega.
Ker divjačine nimam, sem jo mislila nadomestiti s piščancem ali puranom.
Torej kolikor se spomnim moram dati veliko paprike in čebule, pa paradižnik, pa tri vrste mesa.

Joj, pa kaj še?

Hvala vam.

poglej pod bograc- 14.7.03….malo ti bo pomagalol! poglej se malo nazaj. lpm petra

Tudi ce ni divjacine pride dober. Jaz dam malo govedine, malo svinjine in malo temnega puranjega buta( mene vedno spominja na divjacino). Ce si nasla post, bos itak zvedela za vse finte. Ko narezes krompir( jaz ga proti koncu), ga ne mesaj, samo posodo stresaj od casa do casa.Ja, pa s papriko ne sparaj in kaksen chili, da malo popece, naj bo tudi zraven. Uzivajte B

Babi, verjetno se boš čudila vprašanju, pa vseeno, kaj pa bi bil puranji but, je to noga?

Hej! To je zgornji del noge, ki ima v sredi okroglo kost. Je zelo dobro za pecenko ali golaz. V Angliji nismo jedli govedine in sem golaz vedno delala s tem. Meso je temno. Saj bo mesar vedel:)

Spodnji del noge je pa tisti podolgovat, bedro. Lp

New Report

Close