Najdi forum

zdravo!

Ali mi lahko gdo pove, kaj pomenijo naslednji podatki v oknu “Povezujem z @siol.net”

Zveza je vzpostavljena(46.667b/s)
Prejeto(B): 686.339
Poslano(B): 93.993

Ti dve zadnji številki sta bili pri tastarem rač precej večji, če se ne motim tudi tam do 40 000. Ali kaj povejo te številke.

Enostavno se mi zdi, da pride v rač. premalo podatkov. Pri tistih straneh, ki mu jih nekako le uspe odpreti pride modri kazalnik sicer do konca, potem pa tako stoji in se sploh ne skrije?
Ali je recimo mogoče, da pride skozi modem manj podatkov kot bi moralo? Ali je taka okvara možna?

hvala in lep pozdrav

ja zadnji dve stevili ti poveta koliko bajtov se je poslalo iz tvojega rač in koliko si sprejel.
in sicer se to vedno spreminja, odvisno kaj delas, ce kaj dajas dol z neta oziroma kolko so velike strani ki se odpirajo

Slaba telefonska linija? Morda bi bilo boljše modemu reče, da naj dela “počasi in zanesljivo” in ne “furjasto” kot sedaj?

Delovanje modema po vsej verjetnosti ne bi v tolikšni meri vplivalo na dostop do nekaterih linkov. V vsakem primeru bi se kura vsaj kdaj pa kdaj prikazala.

Še to: dostop to tega strežnika je bil pred časom nekaj ur moten tudi drugod.

Kekec, če so ti zraven računalnika prodali tudi cd z win ME, ti predlagam, da ponoviš instalacijo. V vsakem primeru pa se lahko obrneš tudi na prodajalca, morda ti bodo zadevo sami brezplačno uredili, če se poslovno obnašajo do kupcev.

zdravo Tajfun

Kar se tiče winME sem instalacijo že ponovil.

Kar se pa tiče modema, pa naj povem, da so bile težave z njim že pri namestitvi, ker ga sprva sistem ni hotel prepoznati, potem pa ko ga je prepoznal, pa ga v oknu modemi še vedno ni prikazal, kljub temu, da je bil v “Nadzorna plošča —> Sistem” prikazan! Čudno je tudi to, če grem sedaj na dodaj/odstrani programe in želim odstraniti modem mi ga ne izbriše(njegovega imena) iz odstranitvenega okna, čeprav modem vzamem iz računalnika!

Vendar pa se z modemom ne bom več ukvarjal, ker v prihodnjih dneh pričakujem, da mi pridejo montirat ADSL, tako da bodo tudi težave z modemom izključene, potem bomo pa videli kako bo z ADSL odpiral te moje nesrečne linke!

hvala in lep pozdrav

OK, Kekec… verjetno se nisi odločil za formatiranje?
Upam, da bo z adsl tvojih težav res konec. Odpiral jih bo veliiiko hitreje te tvoje linke, da bo odpiral vse…? Sem pa še kar skeptik, žal. XP-ji ti pa niso všeč. Odkar mi je odpovedal laser, ki je deloval le še do ME, drugih OS še povoham ne več.

Obilo užitkov pri surfanju na adsl ti želim Kekec.

…kako pa je s tem, da računalnik ob določenih opravilih nekoliko poveča svojo glasnost? Naprimer, ko prekinem povezavo z omrežjem na klic postane za nekaj trenutkov glasnejši ali pa ko naprimer zaženem Outlook Express tudi za trenutek postane nekoliko glasnejši, pa tudi ko dlje časa odpira kakšen link in še pri kakšnem drugem opravilu.
Ali je to običajno? Pri mojemu tastaremu računalniku namreč nisem nikoli opazil, da bi pri določenih obremenitvah povečal glasnost svojega delovanja. Ali je to nekaj narobe ali pa je to normalno?

No ja sedaj bom tako ali tako najprej počakal, da vidim kako bo sprejel ADSL.

hvala in lep pozdrav

Če imaš rač. blizu monitorja, se navadno zazna vsako spremembo v delovanju diska. Nekateri so bolj glasni. Običajno je to povsem normalno. Tudi ventilatorji so v nekaterih rač. čisto tiho, drugi pa spet kar žagajo, da je hrup že kar moteč. V takih primerih svetujemo zamenjavo, saj je pogosto moteno tudi njihovo delovanje oz. ne hladijo več dobro.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close