Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Bojim se da so nas nategnili

Bojim se da so nas nategnili

Bom začela kar na začetku. Pred leti smo prenavljali kuhinjo (po meri). Montirali so nam jo prijatelji naših sosedov. Kuhinja je majhna, imamo zgoraj 3 in pol omarice in spodaj 2 omarici in 3 predale. In ena ozka omara. In bela tehnika. Precej čez 3.000 eur. Na montažo smo čakali 4 mesece. Uradno bi morala biti montirana 2 meseca prej. Ko smo končno dočakali so jo pa montirali v 1 uri.  Original računov za belo tehniko nikoli nismo dobili ampak jih je obdržal sosed. Po 4 mesecih se je pokvarila mikrovalovka in vratca zamrzovalnika v hladilniku. Garancijo naj bi imeli 3 leta. Ko smo sosedu povedali in prosili za uveljavljanje garancije je rekel, da je garancija potekla. V 4 mesecih?

Kmalu za tem si je ta ista soseda prenovila celotno stanovanje. Je precej škrta oseba. Nikoli prej, ne vem, v 50 letih si ne prenovila stanovanja. Popravila ji je urejal sin.

Naša kuhinja je nič, v prvem letu smo rabili popravilo marsičesa, vse se je pokvarjalo. Vsekakor ni vredna več kot 3000 eur. Poleg tega niti garancije nismo mogli uveljavljati.

Ko sem takrat malo spraševala prijatelje, druge sosede, sorodnike jih je večina novo kuhinjo takrat plačala do 2000 eur, večinoma še manj. Mi pa krepko čez 3000 eur, lagali so nam glede garancije… mislim, da so nas dobro okoli prinesli.

Na to ⬆️ sem se spomnila, ker trenutno prodajamo drugo stanovanje. Imamo kupca. Ki pa bo denar dal na roko. A se danes to sploh še dogaja? Da se tako visoko vsoto denarja da na roko? Zakaj na roko? A se boji, da bomo videli njegove podatke, če bi dal preko računa? Ali je mogoče celo ponarejen denar? A kdo ve ali na banki, ko položiš denar preverijo ali je ponarejen? Na koncu bi lahko ostala še brez stanovanja in brez denarja.

Mafija tako dela. To je znano. Drugi itak nima denarja, oziroma bi moral iti v težak kredit.

Tole glede kuhinje ne bom razpredal,  ker je podatek, da ste jo kupili “pred leti” brezvezen in ne vemo ali imaš čip šit kuhinjo ali so te res odrli.

Glede prodaje stanovanja pa ni težav, če imaš vse OK kar se pogodbe tiče. kupo/prodajno pogodbo ti naj pregleda TVOJ odvetnik, FURS-u priložiš notarsko overjeno pogodbo, pa ne bo težav, od kje ti denar.

Kako pa kupec lahko z gotovino plača stanovanje, pa ni tvoj problem, s tem se naj pa FURS in kriminalisti ukvarjajo.

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno 10417, 12.03.2025 ob 12:25

Tole glede kuhinje ne bom razpredal,  ker je podatek, da ste jo kupili “pred leti” brezvezen in ne vemo ali imaš čip šit kuhinjo ali so te res odrli.

Glede prodaje stanovanja pa ni težav, če imaš vse OK kar se pogodbe tiče. kupo/prodajno pogodbo ti naj pregleda TVOJ odvetnik, FURS-u priložiš notarsko overjeno pogodbo, pa ne bo težav, od kje ti denar.

Kako pa kupec lahko z gotovino plača stanovanje, pa ni tvoj problem, s tem se naj pa FURS in kriminalisti ukvarjajo.

Skrbi me predvsem to, da denar ni ponarejen recimo. Kupec je baje nek šiptar. Vse ureja odvetnik. Pogodbe so. Samo še podpisi.

Denar na racun!

Zakaj na roke?

Ali pa se zmenita v banki, ti da denar, ti ga pa takoj das na racun in ne podpisujes pogodbe, dokler ni jasno, da ni ponarejen.

Podatke od njega itak rabis za pogodbo in s pogodbo dokazujes od kod ti denar.

Kar zadeva kuhinjo, montazo, garancijo in sosede, pa itak pol ne razumem – zakaj naj bi sosedi imeli racune in garancije za tvojo kuhinjo?

na racun, 12.03.2025 ob 12:44

Denar na racun!

Zakaj na roke?

Ali pa se zmenita v banki, ti da denar, ti ga pa takoj das na racun in ne podpisujes pogodbe, dokler ni jasno, da ni ponarejen.

Podatke od njega itak rabis za pogodbo in s pogodbo dokazujes od kod ti denar.

Kar zadeva kuhinjo, montazo, garancijo in sosede, pa itak pol ne razumem – zakaj naj bi sosedi imeli racune in garancije za tvojo kuhinjo?

Zato ker so izdelovalci/montažerji kuhinje prijatelji od teh sosedov, kot sem razumela imajo skupno delavnico. Celotno kuhinjo so uredili oni, kupili belo tehniko, sosed je obdržal račune. Mi smo dobili skupni račun – na katerem je bila samo skupna cena kuhinja + bela tehnika. Original račune pa je obržal sosed.

Pomoč101, 12.03.2025 ob 12:55

Zato ker so izdelovalci/montažerji kuhinje prijatelji od teh sosedov, kot sem razumela imajo skupno delavnico. Celotno kuhinjo so uredili oni, kupili belo tehniko, sosed je obdržal račune. Mi smo dobili skupni račun – na katerem je bila samo skupna cena kuhinja + bela tehnika. Original račune pa je obržal sosed.

Če nisi dobila končnega računa, si pač kupila kuhinjo na fuš. Tako se utaja davke. Seveda ti je to jasno, sedaj pa pisariš tu gor, ker zbiraš nekaj, kjer boš imela napisano, da si neumna in nevedna. Ampak ne, nevednost te ne reši ničesar. Niti ni, da bi se pustila nategnit. Sodelovala si v nategovanju, nategnila pa sama sebe.

Mimogrede, za tak denar gres v dipo in dobiš z računom.

Si od nekdaj tako butasta? Moža tudi nimaš pametnega.

Kdo kupuje kuhinjo in aparate brez računov???

Za stanovanje denar na roke? Ti veš kaj se zgodi, če v banko prineseš ponarejen denar? Kličejo policijo, te popišejo, denar je zavržen in ti ostaneš brez s kartoteko o ponarejenem denarju!

Denar izključno na račun! če ne na tvojega pa na račun odvetnika, ki to ureja – tudi to je način!

Če  je kupec šiptar, je to stanovanje najbrž za pranje denarja ali od pranja denarja. Tko kot njihove trgovine in lokali, ki so za pranje denarja od droge, prostitucije, orožja itd.
To se pa ja ve.

Če bi naša policija in sodišča pač delala, bi bil ta denar po vsej verjetnosti zaplenjen, zato bi bila stanovanja bistveno cenejša.

Ampak tko je, tko bo… zato brez veze…

to je samo še mafijska greznica, zato pa vse propada… najhitreje pa zdravstvo.

Na fuš, 12.03.2025 ob 13:02

Če nisi dobila končnega računa, si pač kupila kuhinjo na fuš. Tako se utaja davke. Seveda ti je to jasno, sedaj pa pisariš tu gor, ker zbiraš nekaj, kjer boš imela napisano, da si neumna in nevedna. Ampak ne, nevednost te ne reši ničesar. Niti ni, da bi se pustila nategnit. Sodelovala si v nategovanju, nategnila pa sama sebe.

Mimogrede, za tak denar gres v dipo in dobiš z računom.

Nisem jaz nič plačala, nič kupila. Sem bila celo proti. Ampak ker ni moje stanovanje so pač starši naredili po svoje. Od samega začetka mi je bilo vse čudno. Ko se je pa pokvarila mikrovalovka, vratca v hladilniku, kasneje tudi večkrat nekaj pri koritu… pa garancija ni bila možna, mi je bilo pa jasno, da nekaj ne štima. Glede tega jasno zdaj ne moremo nič. To je že nekaj let. Spomnila sem se na to zaradi trenutnih zadev, da nas ne bi spet kdo nategnil. Saj vem, da imam dokaze s papirji, pogodbami o prodaji stanovanja. Ampak, če bi šlo kaj narobe bomo brez denarja in brez stanovanja, ki bi ga lahko prodali drugim. Verjetno pa potem, če gre kaj narobe vsi postopki trajajo in toliko časa bi bili brez vsega. Zdaj imamo komaj za hrano in položnice pa še preden smo šli v prodajo smo morali poravnati neke stroške, da smo sploh lahko šli v prodajo.

Ti toplo priporocam, da denar nakaze na tvoj racun ali gresta oba na banko, da preverijo denar da ni ponarejen. Jih poznam kar nekaj, ko so dobili vecjo vsoto ponarejen denar.

Butasta, 12.03.2025 ob 13:02

Si od nekdaj tako butasta? Moža tudi nimaš pametnega.

Kdo kupuje kuhinjo in aparate brez računov???

Za stanovanje denar na roke? Ti veš kaj se zgodi, če v banko prineseš ponarejen denar? Kličejo policijo, te popišejo, denar je zavržen in ti ostaneš brez s kartoteko o ponarejenem denarju!

Denar izključno na račun! če ne na tvojega pa na račun odvetnika, ki to ureja – tudi to je način!

Ravno odvetnik je rekel, da bo kupec dal denar na roko. Nič predlagal, da se da na njegov račun. In očitno se mu to ne zdi nič čudnega. Na začetku nisem razmišljala o tem, zdaj pa mi tole malo smrdi. V bistvu sem tudi šele včeraj izvedela, da bo dal denar na roko. Pogodba je že, nisem pa še nič podpisala.

Anonimno 8217, 12.03.2025 ob 13:23

Ti toplo priporocam, da denar nakaze na tvoj racun ali gresta oba na banko, da preverijo denar da ni ponarejen. Jih poznam kar nekaj, ko so dobili vecjo vsoto ponarejen denar.

Ja, in kaj, če imam potem na računu ponarejen denar? Potem nimam nič. Mislim, ne vem, saj se niti ne spoznam na te stvari.

3000-4000 eurov za kuhinjo? Kdaj je to bilo? A si prepričana, da si ni soseda na vaš račun prenovila stanovanje, ali pa vsaj kuhinjo? Ker tole je za 2 kuhinji! Mi smo prenovili ogromno kuhinjo v hiši, omarice okoli in okoli, kar kakovostna kuhinja – cca. 1900 €

Huh, 12.03.2025 ob 13:38

3000-4000 eurov za kuhinjo? Kdaj je to bilo? A si prepričana, da si ni soseda na vaš račun prenovila stanovanje, ali pa vsaj kuhinjo? Ker tole je za 2 kuhinji! Mi smo prenovili ogromno kuhinjo v hiši, omarice okoli in okoli, kar kakovostna kuhinja – cca. 1900 €

Ja, o tem sem začela razmišljati. Ker je škrta, ko hudič. Kje bo ona dala denar za prenovo stanovanja, če še za kruh čaka do zaprtja trgovine, da dobi bolj poceni. Vhodna vrata ima zdaj že nekaj časa tako razrukana, da se jih ne da niti zapret, mora tako zaloputnit večkrat, da se sploh zaprejo. Ampak ne za popravilo pa ne bo dala.

Aja, drugače smo pa prenovili kuhinjo konec leta 2013. Zdaj se ne da nič, vem. Edino, da se tem ljudem izogibam na veliko. Žal mi je edino, da smo jim dosti zaupali. Ravno zato me toliko bolj skrbi tudi vse drugo.

Mislim, da je omejitev pologa gotovine 15.000 € Čigav je odvetnik, popravi pogodbo tako, da bo denar nakazan na račun,…. drugače pa je nateg z kuhinjo minimlano, kar se vam lahko zgodi.

Skoraj ne moram verjeti, da ste tako naivni

lp

Pomoč611, 12.03.2025 ob 14:01

Mislim, da je omejitev pologa gotovine 15.000 € Čigav je odvetnik, popravi pogodbo tako, da bo denar nakazan na račun,…. drugače pa je nateg z kuhinjo minimlano, kar se vam lahko zgodi.

Skoraj ne moram verjeti, da ste tako naivni

lp

Odvetnik oz odvetnica je moja. Nimam pojma kaj naj naredim. Se mi zdi, da z denarjem na roko bi bilo toliko več problemov tudi, če je denar pristen. Najprej sem želela kar vse obdržati doma pa je bila mama proti. Zdaj pa tudi jaz mislim, da toliko denarja imeti doma ni dobro, sploh, če je recimo ponarejen, je isto kot, če ga nimam.

Pomoč101, 12.03.2025 ob 13:32

Ja, in kaj, če imam potem na računu ponarejen denar? Potem nimam nič. Mislim, ne vem, saj se niti ne spoznam na te stvari.

Saj se hecaš, a ne? 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

takole, 12.03.2025 ob 14:24

Saj se hecaš, a ne? 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

Ne. Ne hecam se. Do zdaj na računu nisem imela takorekoč nič. Za položnice, hrano, nekaj mi je ostalo. Prvič se srečujem z neko večjo vsoto. Ma 5000 eur je zame že veliko. Ampak takole, pa še na roko. Res ne vem kaj naj in kako to gre.

Pomoč101, 12.03.2025 ob 12:15

Bom začela kar na začetku. Pred leti smo prenavljali kuhinjo (po meri). Montirali so nam jo prijatelji naših sosedov. Kuhinja je majhna, imamo zgoraj 3 in pol omarice in spodaj 2 omarici in 3 predale. In ena ozka omara. In bela tehnika. Precej čez 3.000 eur. Na montažo smo čakali 4 mesece. Uradno bi morala biti montirana 2 meseca prej. Ko smo končno dočakali so jo pa montirali v 1 uri.  Original računov za belo tehniko nikoli nismo dobili ampak jih je obdržal sosed. Po 4 mesecih se je pokvarila mikrovalovka in vratca zamrzovalnika v hladilniku. Garancijo naj bi imeli 3 leta. Ko smo sosedu povedali in prosili za uveljavljanje garancije je rekel, da je garancija potekla. V 4 mesecih?

Kmalu za tem si je ta ista soseda prenovila celotno stanovanje. Je precej škrta oseba. Nikoli prej, ne vem, v 50 letih si ne prenovila stanovanja. Popravila ji je urejal sin.

Naša kuhinja je nič, v prvem letu smo rabili popravilo marsičesa, vse se je pokvarjalo. Vsekakor ni vredna več kot 3000 eur. Poleg tega niti garancije nismo mogli uveljavljati.

Ko sem takrat malo spraševala prijatelje, druge sosede, sorodnike jih je večina novo kuhinjo takrat plačala do 2000 eur, večinoma še manj. Mi pa krepko čez 3000 eur, lagali so nam glede garancije… mislim, da so nas dobro okoli prinesli.

Na to ⬆️ sem se spomnila, ker trenutno prodajamo drugo stanovanje. Imamo kupca. Ki pa bo denar dal na roko. A se danes to sploh še dogaja? Da se tako visoko vsoto denarja da na roko? Zakaj na roko? A se boji, da bomo videli njegove podatke, če bi dal preko računa? Ali je mogoče celo ponarejen denar? A kdo ve ali na banki, ko položiš denar preverijo ali je ponarejen? Na koncu bi lahko ostala še brez stanovanja in brez denarja.

stanovanja se ne prodaja na način keš na roko. Niti pod razno ne it v to, iščite drugega kupca. Kaj pa če bo denar ponarejen. Pa ste res naivni do konca.

pa brez računov za belo tehniko, izus. Ne plačam, dokler ne dobim original dokumentov

pa še to minimalna garancija za elektro naprave je 1 leto.

Zahtevajte dokumente

fak, ne morem verjet, da je folk tak nor

sem prodajala stanovanje. je prišel model, bi večino plačal s kešem, jaz sem zahtevala plačilo na račun, ker ne mislim letat s tisoči po mestu in se na banki kregat, od kod mi denar.

sva segla v roko, je rekel, da ni problema, bo on sam položil denar na račun, nekje tri tedne bo rabil, da ga v manjših vsotah položi.

no, čez noč si je premislil, ne bo kupil stanovanja, očitno ni tako enostavno polagat take zneske na račun.

nikoli ne bi vzela gotovine za tak nakup. tisto o kuhinji pa itak no comment. eni see date nategnit, pa še prosite za to.

norost, 12.03.2025 ob 14:32

stanovanja se ne prodaja na način keš na roko. Niti pod razno ne it v to, iščite drugega kupca. Kaj pa če bo denar ponarejen. Pa ste res naivni do konca.

pa brez računov za belo tehniko, izus. Ne plačam, dokler ne dobim original dokumentov

Jaz v bistvu kupca sploh ne poznam, baje naj bi bil nek šiptar. Vse ureja odvetnica, meni potem razloži in pokaže papirje. On se je odločil, da bo dal denar na roko in odvetnici se očitno to zdi ok.

A ti je težko povedati, da hočeš denar na račun in da te ostalo ne zanima? Če ne bo šlo na tak način boš pač počakala na drugega kupca.

Denar na roko, velike količine je jasno da gre v večini primerov za mutna posla, pranje denarja itd. Hipotetično, če ti dajo denar na roko…sicer ne vemo za kakšen znesek gre…kaj boš potem ti šla z veliko količino denarja na banko? Boš najela varnostno službo? Na poti do banke se lahko marsikaj zgodi…tudi kaj takega da za vedno izgineš s površja…

New Report

Close