Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Bojim se.. ekstrakcija

Bojim se.. ekstrakcija

Pozdravljeni

Jutri imam ekstrakcijo zoba in me je zelo strah? Imate kakšne izkušnje kako poteka? Je zelo bolelo? Ste močno krvaveli? Najlepša hvala

 

ne. zob izpuli pod lokalno anestezijo. ne sme boleti. ko popušča imaš mravljinčast del obraza ene tri urce po posegu od anestezije. boli pa ne. pazi, da v prvih dneh ne pride hrana na rano. ne izpiraj, ker s tem odpiraš rano. paziš in bo čez par dni čisto ok. ne boj se. srečno!

Sem dala to pred enim mesecem čez. Nič ne boli (ne sme). V skrinji imej zalogo sladoleda. Meni je bilo rečeno, da tri dni jem hladno hrano.  Jaz nisem skoraj nič krvavela. Sem se držala navodil (nič izpirala, jedla prve dni mehko in hladno hrano) in ni prišlo do zapletov. Ni prijetno, ampak pretiran strah res ni potreben. Vse dobro ti želim.

Boli ne, je pa malo čuden občutek, ko ti tam škrta in slišiš vse. Boli pa ne, saj si pod lokalno anestezijo. Tudi krvavitve ni kakšne.

Lahko pa boli potem, zato pa dobiš analgetike.

Sledi navodilom zdravnika, predvsem si potem dajaj gor ledene obkladke, sploh če gre za operacijo (zob je notri in ti morajo odpreti dlesen). Če si ne daješ obkladkov, si lahko dosti bolj otečen kasneje, kar izgleda skrajno neprijetno. Če je možno, čimveč, meni je skoraj vse skupaj zaledenelo, ampak je bila pa oteklina manjša:)

Pa kot so že omenili – hladna hrana, sladoled ipd.

Najlepša hvala vsem 🙂 ja, gre pa za operacijo in si sploh ne predstavljam kako to deluje.

Nič bat! Sem dala ven 4 modrostne (2 po 2), sem imela šive in res ni bilo hudo. Med posegom ne čutiš skoraj nič, potem pa dan ali dva jemlješ protibolečinske tablete, jaz sem imela Nalgesin Forte. Krvavela nisem po posegu nič več. Otečena sem bila na dan operacije, zato sem uporabila leden obkladek. Sem si pa morala pasirati hrano kakšnih pet dni.

Pozdravljeni.

So mi prestavili in sem imela danes. Pred uro in pol. Zdaj pa ne vem kaj naj naredim, ker mi kri se kar zelo teče 🙁 kak predlog?

Tišči tampon med zobmi.

Kot je napisala zgornja. Ne jemlji ven tampona in stiskaj skupaj zobe. Ne izpirati!

Hvala. Lahko dam vato namesto tampona? Ker tamponov žal trenutno nimam

Lahko, mora pa biti čista.

Če imaš kje zapakirane (sterilne) blazinice gaze, še boljše.

še boljše so sterilne gaze. zrolaš v obliko tampona in stisneš z zobni.

Nujno ampak res nujno pazi zaj prvi 5 dni iz izkusenj ti pogem da raje nic kaj telovadit, ne po slamici pit, ne izpirat, pazi kak scetkas, ne neke ful trde hrane jest.. Ker drugace ti krvi strdek lahko odpade in mas potem izpostavljeno kost in to se celi 8 tednov. /je sicer zelo redko, ampak to so bolecine za samomor delat, tako da, pocivat 🙂

Raje bit previden, ceprav je ti redko, ampak vrjami mi da ne zelis tega.

 

Najlepša hvala !:)

Kako pa vem kdaj mi je strdek odpadel? :/

Odgovor na objavo uporabnika
Boječka123, 03.06.2021 ob 15:31

Najlepša hvala !:)

Kako pa vem kdaj mi je strdek odpadel? :/

Naredi se ti nekaksen cep ampak ce ne bos pila po slamici in izvajala nevem cesa vsega, se nimas kaj bati. Ce si kadilka, vleci bolj narahlo 🙂

Sem dala ven modrostne, pa ni bilo nobenega problema.

Jej veliko sladoleda, pij mrzlo pijaco in predvsem se ne naprezaj.

Ali ste ob puljenju zoba dobili kakšen antibiotik?

Uf to cutis.. Ker tako boli da nobena protibolecinska ne prime.. Ampak mej v glavi da je res redko.

Drugace pa se to tudi vidi, tam ko je lukna se vidi prazno ali pa belo – kar je kost. Pac grozno, mene je skoraj kap ko sem to vidla.

Kak dan se, pa si na varnem, pol te to ne rabi vec skrbet, kdr nevarnost je okoli privih 5 dni. 🙂

 

Odgovor na objavo uporabnika
antibiotik, 03.06.2021 ob 22:05

Ali ste ob puljenju zoba dobili kakšen antibiotik?

Antibiotik se napise, ce se pojavi vnetje. Ce vnetja ni, antibiotik ni potreben. 🙂

Po nekaj dneh se mora naredit bel čep (kot kruhova sredica ali čigumi) in to mora tako bit. Ne bezaj, ne spiraj… Vse dobro.

Hvala vam 🙂

Do danes ponoči je bilo ok. Pa me je okoli 4.00 zbudila močna bolečina. Zdaj je sicer manjša, čutim pa nekako bulico ob dlesni. Sem pa se držala vseh pravil

Je imel kdo podobni problem?

New Report

Close