bojkot nekadilcev v lokalih, kjer se bo jutri kadilo
Če imamo dva človeka, ki živita NATANKO ENAKO, z edino razliko, da eden od njiju kadi, drugi pa ne, bo kadilec v državni proračun prispeval VEČ kot tisti, ki ne kadi; zaradi trošarin na cigarete. In če bo rabil zdravljenje bo pač tisti presežek ki ga je dal državi, vložen v njegovo zdravljenje, ne?
Zato ga ne srat in pisat nesrenic. Ki tako nimajo zveze z bojktom. Če nekdo kadi 30 let in zboli, je debelo preplačal svoje zdravljenje. Predvsem s trošarinami. Pa tudi s prispevkom v zdravstvo.
Če imamo dva človeka, ki živita NATANKO ENAKO, z edino razliko, da eden od njiju kadi, drugi pa ne, bo kadilec v državni proračun prispeval VEČ kot tisti, ki ne kadi; zaradi trošarin na cigarete. In če bo rabil zdravljenje bo pač tisti presežek ki ga je dal državi, vložen v njegovo zdravljenje, ne?
Zato ga ne srat in pisat nesrenic. Ki tako nimajo zveze z bojktom. Če nekdo kadi 30 let in zboli, je debelo preplačal svoje zdravljenje. Predvsem s trošarinami. Pa tudi s prispevkom v zdravstvo.[/quote]
Aja, pol se morajo po tvoje zdravniki kadilcem klanjat, ker so v državno blagajno prinesli več denarja?
Kaj pa ko nekadilec zboli zaradi pasivnega kajenja? Tvoja pametna razlaga za to? Najbrž boš rekel, da so mu itak kadilci plačali zdravljenje.
pa to smo sam slovenceljni zmožni no.povsod , kjer so do sedaj ukinili kajenje ugotavljajo , da je čist fino tko in da v bistvu ni bistveno zmanjšalo prihodek gostince , skratka brez enih posebnih uporov, pa to.pr nas pa ne gre.
zdej, če gre pa gostincem tako zelo za prihodek, pa nej investirajo v kadilnice.ne to pa ne.
pač , se bo treba prilagodit , ne, če so se v italiji , k je izrazito kadilska delžela,men so naprimer v slaščičarni enkrat s čikom v goflji stregili, se bomo pa še pri nas.face it.tko bo in nič drugače in prav je tako.
nia
Nia, oni lahko investirajo v kadilnice, ampak jaz ti na svojem primeru povem, da niti mrtva ne bom šla v lokal, plačala in kadila v stekleni komori. Mislim, da je gostincem jasno, da je to zgrešena investicija.
No, takšen, ki kadi, se navadno vozi (ne vsakdo, veliko njih pa) z malo slabšim avtom. Nekadilec pa z nakupom svojega velikega, dragega avtomobila, naenkrat prinese državi toliko kot nekadilec v 10 letih. Ne moremo, no, govoriti, da si s trošarinami na cigarete, kadilec kupi operacijo srca :((. Se prav grozljivo sliši :((.
Gostinici samo jokajo, da bi pa kaj naredili v zvezi s svojo ponudbo, to je pa že preveč za razmišljati očitno. Jaz ko grem v lokal, mi gre na jok, ker nimajo popolnoma nič pametnega na ceniku. A se da v lokalu sploh dobit še kaj drugega, kot pir, kava, Zala, pa pomarančni sok? Bananin sok je že čudežk, pa je to še svetlobna leta daleč od inovativne in privlačne ponudbe. S tako debilno ponudbo, mi ni čisto nič žal, če jih gre polovica v stečaj.
Imajo tisto, kar ljudje naročajo. Kajpak ne bodo imeli v ponudbi in skladišču nečesa, kar bo naročil nekdo, ki se bo k njim priklatil na vsako prehodno leto.[/quote]
Odvisno kako stvari ponudijo.
Strinjam se s tistimi, ki pravijo, da večini ne bi škodilo malo inovativnosti. Pa tudi cene bi lahko spustili.
Zakaj mora deci soka stati toliko, kot gostinec plača za liter? Majhni barčki naj kavico dajo na 0.5 evra in sok prav tako, zraven naj ponudijo npr. francoske rogljičke (pa še kaj bi se našlo, za kar ni potreben skladiščni prostor, temveč lahko imajo v vitrini ob šanku – da je na očeh – pa še v prvi trgovini za vogalom lahko nabavijo, tako da si ni treba delati zalog). Pri nas na periferiji skoraj ne najdeš bara, kjer bi lahko kupil še kak prigrizek! Jamrati pa znajo.
DDV, najemnina za lokal, plača zaposlenemu, ponavadi še varovanje mafiji in še cel kup drugih stvari zleze v ceno enega dcl soka.
Zraven naj ponudijo francoske rogljičke ali prodajo? In če prodajo … On jih ima na zalogi 20, proda jih 5, če jima slab dan, 15 jih bo šlo stran … Vse je to matematika. Dvomim, da so ljudje tako neinovativni, da ne bi prodajali nečesa, kar gre za med.
Sicer pa je brez veze, da mi tukaj razpravljamo. Ker nismo gostinci in ne vemo.
Zadnjega pri nas ni, a to ni pomembno. Gre za čisto ekonomsko računico: a je bolje prodati 20 kav dnevno po 1 evro ali pa 100 po 0,5 evra? Pač naredijo kalkulacijo. Zaposlenega itak morajo plačati, pa če dela ali pa le čaka goste. Ogrevanje enako in veliko je še teh drugih fiksnih stroškov.
Saj sem rekla – nabavi jih v prvi trgovini – pač 5, če jih toliko proda. Ali pa kaj drugega. Rogljički so bili le primer.
Verjemi, da so. Poskusiti je treba, ne pa reči: “to pri nas ne gre”. Malo poznam gostince (služba pač) in morda se jih je za popestritev ponudbe odločilo kakšnih 5{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} – vsi uspešno. A kot sem zapisala zgoraj – treba je znati TUDI ponuditi. Če imajo (da ostaneva pri prejšnjem primeru) rogljičke v skladišču, jih zagotovo ne bodo prodali.
Razpravljati pa res ni nikoli brezveze. Pa tudi tega ne veš, koliko je med nami gostincev ali pa povezanih z gostinstvom. Morda kdo dobi še kakšno idejo tukaj 🙂
Pri nas zadnjega ni? Da varnostne službe ni izsiljujejo lokalov, da jih bodo one varovale in se jim potem ne bo nič zgodilo? Nisi gledala novic zadnjih deset dni?
Kar se pa drugega tiče … Poskusite in boste videli, ali je res tako preprosto.
Pri nas – sem mislila “pri nas na periferiji”. Sicer pa sem napisala tudi, da to NI POMEMBNO. Hotela sem povedati, da so to itak FIKSNI STROŠKI ker…. Eh, ne bom se ponavljala. Sem napisala zgoraj.
LP
p.s. pa nisem gostinka (kot si očitno razbrala iz mojega pisanja) – le malce se gibljem (zaradi službe) v teh krogih. Zato jaz nimam kaj poskusiti (preiskušam le NJIHOVO ponudbo in inovativnost….)