bojler-nujno
Dobro leto imamo že težave z bojlerjem. Pred 1 letom ga je električar sčistil (vodni kamen). Že teden dni kasneje so bile iste težave. Bojler je kar grel in grel in grel – tisti kazalček je šel čisto do konca, voda je bila vrela. Je prišel električar nazaj, preveril še termostat, vse ok. Vseeno znižal notranji termostat. Bilo ok nekaj časa. Vmes se je nekajkrat zgodilo, da je grel kar dolgo, pa je bila voda že vroča, ampak se je ustavil še precej pred koncem. Danes pa spet – grel do konca, čisto do zadnje črtice, sem ga ugasnila.
Kaj bi to bilo? Kot sem napisala – bojler večkrat pregledan s strani električarja, vse ok. Zakaj greje tako dolgo? Danes se verjetno sploh ne bi ustavil (pa je bila kazalka že čisto na koncu), če ga ne bi ugasnila. Ga lahko prižgem, ko se voda ohladi? Je to slučajno in ni nič narobe? Je to normalno? Če pa naj bi bilo vse ok.
Anonimno 10651, 29.08.2022 ob 18:21
Resda je treba bit racionalen, popravljat staro, ce se le da, ampak vcasih je pac cas za nov artikel, tako pac je. Se posebej sedaj, ko bodo sle cene energije v nebo. Tak bojlar vam bo kuril elektrike da bo joj.
Ker drugače je delal normalno po tistem čiščenju kamna. Pred čiščenjem pa se kar prižigal in ugašal, potem pa enkrat samo do konca in se ni več prižgal. Je bilo rečeno, da zaradi kamna. Res je potem delal kot nov. Edino tiste parkrat, ko je grel malo dlje časa. Pa še to je trajalo mogoče največ 1 uro prej manj. Danes je pa grel pomoje več kot 2 uri, šel čisto do konca, še na zadnji črtici se ni ugasnil. Sem ga pač ugasnila jaz. Vse je bilo že vroče, cevi… tudi ventil je bil vroč. Ni pa nič kapljalo ali se kadilo iz ventila. Pride jutri sicer naš električar, je zdaj klical nazaj. Ampak kaj naj bi to bilo? Malo za hec – ampak že kar ciljam na kako črno magijo ali kaj takega. Imamo res ene take sosede s tako zlobno energijo. In jih zdaj ene 2 meseca ni bilo doma pa je bojler delal kot nov, vsakič ko pridejo domov pa bojler podivja.
bojler, 29.08.2022 ob 18:12
Dobro leto imamo že težave z bojlerjem. Pred 1 letom ga je električar sčistil (vodni kamen). Že teden dni kasneje so bile iste težave. Bojler je kar grel in grel in grel – tisti kazalček je šel čisto do konca, voda je bila vrela. Je prišel električar nazaj, preveril še termostat, vse ok. Vseeno znižal notranji termostat. Bilo ok nekaj časa. Vmes se je nekajkrat zgodilo, da je grel kar dolgo, pa je bila voda že vroča, ampak se je ustavil še precej pred koncem. Danes pa spet – grel do konca, čisto do zadnje črtice, sem ga ugasnila.
Kaj bi to bilo? Kot sem napisala – bojler večkrat pregledan s strani električarja, vse ok. Zakaj greje tako dolgo? Danes se verjetno sploh ne bi ustavil (pa je bila kazalka že čisto na koncu), če ga ne bi ugasnila. Ga lahko prižgem, ko se voda ohladi? Je to slučajno in ni nič narobe? Je to normalno? Če pa naj bi bilo vse ok.
Joj fuknite to na smeti meni je po 6ih letih začel bojler tečt sem poklicala vodovodarja in zamenjali z novim …se ne mislim zajebavat z nečim kar mi crkne kupim novo pa me briga koliko je staro…vendar pri meni denar ni problem …čakam da crkne kupim novo takoj ..sesalec mi je crknil grem po novega takoj …pralni stroj imam že skoraj 10 let pa noče crknit in tako dolgo bom ga imela ..pa ne mečem denarja za neka popravila ki tako niso za dolgo.
To so simptomi, če je preveč vodnega kamna. Treba se je res prepričati, da je vodni kamen dobro odstranjen. Jaz ponavadi cevko v katero je vtaknjena sonda termostata čimbolj odmaknem od grelca da se v primeru nabiranja novega vodnega kamna oba skupaj s kamnom ne povežeta.
Pa termostat zamenjajte. lahko, da nekaj dni dela potem se pa spet “zatakne”.
Kazalec ti dela prav, ker praviš, da je voda vrela, ko je kazalec čist na desni.. Termostata pa…, očitno kot da ga nimaš, ali je že tako star, da 1x dela 2x pa ne, kot da je direkt vezan ampak delal je glih takrat, ko je štromar spet prišel.
Njegova funkcija je avtomatski vklop in izklop bojlerja. Ti reč, štromarju, naj ti zamenja termostat z novim pa bo bojler dal tisto od sebe kar more dat, samo so od 10 do 100€… Do takrat ga pa vklapljaj in izklapljaj ročno, po želji, ni panike…
sonja112, 29.08.2022 ob 18:41
Joj fuknite to na smeti meni je po 6ih letih začel bojler tečt sem poklicala vodovodarja in zamenjali z novim …se ne mislim zajebavat z nečim kar mi crkne kupim novo pa me briga koliko je staro…vendar pri meni denar ni problem …čakam da crkne kupim novo takoj ..sesalec mi je crknil grem po novega takoj …pralni stroj imam že skoraj 10 let pa noče crknit in tako dolgo bom ga imela ..pa ne mečem denarja za neka popravila ki tako niso za dolgo.
Hja, pri nas pa je problem denar. Ne zdaj nekaj ful, ampak, da bi zamenjali celoten bojler pa kar. Namreč naš električar nam kaj popravi tudi zastonj. Se poznamo že 20 let, pred tem pa je še moja babi poznala njegovega šefa.
Popay npr, 29.08.2022 ob 18:48
Kazalec ti dela prav, ker praviš, da je voda vrela, ko je kazalec čist na desni.. Termostata pa…, očitno kot da ga nimaš, ali je že tako star, da 1x dela 2x pa ne, kot da je direkt vezan ampak delal je glih takrat, ko je štromar spet prišel.
Njegova funkcija je avtomatski vklop in izklop bojlerja. Ti reč, štromarju, naj ti zamenja termostat z novim pa bo bojler dal tisto od sebe kar more dat, samo so od 10 do 100€… Do takrat ga pa vklapljaj in izklapljaj ročno, po želji, ni panike…
Je tudi pregledal termostat. S tisto neko zadevo, ne vem kako se reče. Ker ni samo spustil vode pa počakal, pa malo prestavil termostat. Ampak je dejansko nekaj preveril. In termostat naj bi bil ok. Je pa ravno obratno – po čiščenju je bojler delal v nulo, samo v prvem tednu je grel in grel skoraj do konca, in potem še ene dvakrat. Ampak nikoli ni bilo nič vroče (mogoče edino cev za vročo vodo kar pa naj bi bilo normalno). Danes je bil pa tudi ventil že vroč in ohišje bojlerja (sicer malo manj, ampak ni bilo še nikoli, prej mrzlo).
bojler, 29.08.2022 ob 18:51
Hja, pri nas pa je problem denar. Ne zdaj nekaj ful, ampak, da bi zamenjali celoten bojler pa kar. Namreč naš električar nam kaj popravi tudi zastonj. Se poznamo že 20 let, pred tem pa je še moja babi poznala njegovega šefa.
Potem pa se še dalje zajebavajte z tem ker očitno še vam ni jasno da je to hin ali pa boste še rajši tvegali da vam cela bajta zgori ali pa koga še bognedaj ubije z tem se jaz ne igram ko je voda in elektrika.
Ponavadi je tako ko koga poznaš še slabše naredi ker mora kao zastojn.
Če bi menjali z novim bi si živce prišparali in imeli mir.
sonja112, 29.08.2022 ob 19:19
Potem pa se še dalje zajebavajte z tem ker očitno še vam ni jasno da je to hin ali pa boste še rajši tvegali da vam cela bajta zgori ali pa koga še bognedaj ubije z tem se jaz ne igram ko je voda in elektrika.
Ponavadi je tako ko koga poznaš še slabše naredi ker mora kao zastojn.
Če bi menjali z novim bi si živce prišparali in imeli mir.
Nič ni “mora”. Ene dvakrat nam je nekaj zrihtal zastonj. Kratek čas, malo dela. Takrat ko gre za več dela, kaj zamenjat itd. seveda plačamo z napitnino. Je pa zelo dober električar, vse kar nam je do zdaj popravil, zrihtal, tudi prenovil, dela v nulo in do zdaj še nikoli z ničemer problemov. Edino ta bojler nas zeza, pa še to zadnje leto.
Danes je prišel električar. No, bojler je bil še poln vroče vode, ker je včeraj nisem veliko porabila, čez noč pa se ni kaj veliko ohladila. No, pride in ga prižge. Bojler je začel takoj greti, kljub temu, da je bila voda vroča. Je gledal notranji termostat, termostat dela normalno in ga je dal na manj, čeprav ga je že prejšnjič dal na manj. Zdaj dela normalno. Sem ga pa pozabila vprašat, ali se lahko notranji termostat sam od sebe premakne na več? Mi pokrova ne odpiramo, ker niti nimamo izvijača za te male šraufke. Jaz tega ne razumem več. Dela normalno, vse je ok, potem pa kar naenkrat ponori. To zdaj prvič po 1 letu. Saj se je zgodilo ene 2x kot sem napisala, da je grel malo več ampak se je sam izklopil in tudi voda ni bila pretirano vroča. Včeraj pa…