Bolani v službo
No, jaz grem v službo. Prav tako celotna naša firma. Tisti, ki gredo v bolniško zaradi viroze ostanejo brez službe. Sicer sef tolerira bolniško, če je kaj resnega, ampak takih bolezni pa ne. Je pa odpustil tudi sodelavko, ki je zvedela, da ima raka. Baje bi bila predolgo odsotna. Delam v tujini, delavca je tam lažje odpustiti.
In seveda dobiš bolniško za vsak kašelj?
Daj bodi malo realna no.
Seveda gremo v službo, če ne obležimo. Kaj pa naj?
[/quote]
Ne govorim o prehladu. Avtorica govori o virozi. Kar pomeni tudi povišano telesno temperaturo in ko imaš 38 vročine, obležiš. In v takem primeru dobim bolniško, zakaj da je ne bi?
Lepo prosim, da bacile puščate doma, ker ne potrebujem, da bolni to namerno prenašate na druge zdrave. Pa še neefektivni ste pri delu.
Tisti šef, ki pa misli, da človek nima prava glasanja za zbolet, potem nikdar nihče ne bi, če bi bilo po njegovo, v drugem naj pa sledi smernicam in si nabavi robote, ki jih po uporabi zavržeš. Plačal jih bo samo takrat, ko jih bo kupil, posebnih ostalih stroškov pa tudi ne bo.
Kaj vi ne pokličete po telefonu svoje zdravnice takrat, ko se slabo počutite? Jaz vedno razen takrat, ko sem precej bolna se osebno napotim k njej.
Je pa res, da nisem ravno velikokrat bolna in bolnišk ne izkoriščam, zato mi tudi moja zdravnica že na besedo verjame. (Pa nimam nobenih vez, da ne bo kdo mislil).
Hja, včasih grem ob manjšem prehladu tudi v službo. Odvisno koliko je dela in ljudi, ki znajo nadomestiti moje delo pa seveda od počutja. Včasih se ob manjšem prehladu počutim slabše kot takrat, ko imam zraven še vročino ali kaj drugega.
No, tudi roboti potrebujejo redno obdobno vzdrževanje za nemoteno delovanje. Sicer se zalomi, ko je najmanj potrebno.
Sicer pa bolan v službo? Nikoli! Šef ali firma vam ne bo postavljala spomenika zaradi “požrtvovalnost”.
Malo je firm, kjer so zaposleni za šefe in lastnike, ljudje in ne številke.
Lepo pozdravljeni.
Imam možnost dela od doma. Tako, da to koristim v tistih mejnih stanjih, ko ni za zdravnika, za med ljudi pa tudi ne. Kakšen, dan, dva, tri. Ker je zoprno vse urejati preko mailov in skypa, vključno s sestanki, pa še služben laptop in monitor mi manjkata.
Bedno mi je pa potem četrti, peti dan prehlada. Še vedno smrkam in vedno me blazno draži kašelj, sploh v slabo prezračenih prostorih. Doma več ne morem viseti, dopusta pa pri polni funkcionalnosti ne bom jemala. Če imaš 50 ljudi v pisarni je pač dejstvo, da ne bodo vsi vedno 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} brez bacilov. Se trudim držati čimbolj stran od ljudi in ne kašljam vanje.
Če zbolim, pokličem zdravnico in se zmenim, da mi odpre bolniško. Za nekaj dni še nikoli ni bil problem, nato pa grem v zd samo toliko, da dobim bolniški list. Čeprav je to trapasto urejeno: lahko bi ga poslali direktno na firmo, ne pa da hodiš med tiste bacile.
Delam na vodilnem delovnem mestu in če kdo od zaposlenih kašlja, kiha ali smrka oz. se počuti slabo, ga pošljem domov, preden mi okuži cel oddelek.
Saj ti ne bo treba nikamor več hoditi kasneje, ker taki prej umrejo.
[/quote]
Govorimo o virozi, ne o pljučnici. Se mi pač zgodi 1x na dve leti in zato ne mislim na bolniško. Sem načeloma kar odporen na te zadeve, pri zdravniku nisem bil zaradi bolezni že dobrih 15 let….niti dobil nobenih zdravil. Sem pa sredi tridesetih. Ko bo potreba, bom pa že hodil okoli dohtarjev.
V pisarni sem sama in ce samo rahlo tece iz nosu, se pa pocutim drugace OK, grem seveda v sluzbo.
Tudi z vrocino sem ze sla za par ur – nisem ravno prepricana, da bi sodelavci z razumevanjem sprejeli, da bi zaradi mojega slabega pocutja ostali za npr.en teden brez place, ni pa nikogar, ki bi jo znal narediti namesto mene.
Če zbolim, grem na bolniško. Pa čeprav je to samo viroza, bolečine v hrbtu, močnejši glavobol, prehuda utrujenost … To je tudi navodilo delodajalca. Zaradi narave dela moram biti ves čas 1000{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} fizično in psihično osredotočena na delo in že čisto majhna napaka lahko pomeni velika škoda za firmo.
Odvisno. Imamo dogovor, da lahko v takšnem primeru delamo od doma (služben računalnik in telefon lahko uporabljam za osebne namene – in tako služben računalnik vedno nosim domov).
Ko nam je šlo za nohte, sem delal v pisarni tudi 10ur z 38°C vročine (nujne zadeve – to je bilo samo 1x).
Za večino stvari kar delam nimam nadomestka.