Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek boleča peta, trn – kakšne vložke naj kupim

boleča peta, trn – kakšne vložke naj kupim

Imam zelo bolečo peto, nek trn v peti – tako se pač reče. Zdravnica mi je priporočila, naj si kupim vložek za v čevelj, nisem pa vprašala kakšnega. Zdaj pa vidim, da je na trgu več različnih, iz silikon gela in iz usnja. Ima morda kdo kako izkušnjo s tem, kaj je bolje? Se lahko prestavlja v različne čevlje, da se zaradi oblike čevlja ne deformira, uniči? Ker bi imela samo enega, za različne čevlje, saj niso ravno poceni… Kakšen nasvet, prosim. Hvala.

Aja, pa še to: ali moraš imeti za te vložke čevlje kako št. večje od običajne, ali bodo stari ok?

Silikonski ali usnjeni, oboji so v redu, Deichmann jih ima poceni. Se pa seveda lahko prestavljajo, če jih ne prilepiš.

Jaz bi se vsekakor odločila za silikonske. Dobiš jih v Sanolaborju ali podobni prodajalni. Zaradi tega ne boš potrebovala večjih čevljev, jih seveda lahko prestavljaš, opereš… Ko je sin treniral nogomet, je imel težave s petami zaradi kopačk in ti vložki so bili res super…

sem bila na fizioterapiji in mi je zelo pomagalo.
Kupila sem si silikonske vložke v Sanolaboru. Zelo so v redu. Jih pa menjam v čevljih in nič ni treba večjih zato.

Imam silikonski vlozek le za pod peto. Meni je super. Enostavno ga prestavljas, peres… Pa se trpežen je – po parih letih uporabe je kot nov. Kupila sem ga pa preko spleta.

izrežeš trn, poliješ z razkužilom in nehaj se cmerat, kot da bi imela raka!

Ja sem si kupila samo ene vrste nogavico z gelom ojačanim petnim delom, potem pa je bolečina kar izzvenela sama od sebe, ne vem, ali je to ravno pomagalo, vendar je ni bilo več.

jaz vložkov nisem kupovala, pač pa sem si na peto privezovala suhe slive. Čez noč in, če sem bila doma, tudi čez dan. Izredno opazno takojšnje izboljšanje.

Dober nasvet…
Bolečino v peti in pojav petnega trna povzroča rast ali nabiranje kalcija na petni kosti (celeaneus).

Meni je mož vsak večer 1 teden na trdo zmasiral peto, ravno tam, kjer je najbolj bolelo. Sedaj imam že 2 meseca mir.

New Report

Close