Boleči sklepi
Zdravo.
Sem malo pred tridesetim in nekje dva meseca se mi pojavljajo bolečine. V kolenih, ramah, nekako v notranjosti težko opišem. Roke imam težke, noge prav tako. Boli me križ, ki me do sedaj ni nikoli. Te bolečine niso prišle od kakšne večje obremenitve, vse počnem kot prej. Sem mislila, da bo minilo pa se kar vleče. Razmišljam o kakšnih dopolnilih. Vendar ne vem kaj izbrati in bi vas prosila za pomoč, kaj bi pomagalo pri mojih težavah. Hvala
Manualna terapije meni pomaga. Drago, amapak resno rešuje moje probleme. Moraš pa tudi sama delat doma tisto, kar ti predlagajo za vaje.
Greš pa tudi k zdravniku (na takihle forumih boš težko našla resen nasvet). Ampak meni zdravniki potem predpišejo kake tablete. Zato se držim manualne terapije. Ker pomaga, če pa ne bo, pa sam terapevt nikoli ni izključil javnega zdravstva.
Pa tudi, tvoje lahko izvira po opisanem zaradi vnetja kakega organa, nepravilne prehrane, … tako da v vsakem primeru pojdi k zdravniku.
Lemona, 10.02.2025 ob 09:12
Zdravo.
Sem malo pred tridesetim in nekje dva meseca se mi pojavljajo bolečine. V kolenih, ramah, nekako v notranjosti težko opišem. Roke imam težke, noge prav tako. Boli me križ, ki me do sedaj ni nikoli. Te bolečine niso prišle od kakšne večje obremenitve, vse počnem kot prej. Sem mislila, da bo minilo pa se kar vleče. Razmišljam o kakšnih dopolnilih. Vendar ne vem kaj izbrati in bi vas prosila za pomoč, kaj bi pomagalo pri mojih težavah. Hvala
Pojdi k zdravniku. Lahko je lupus, scitnica, revmatoidni artritis….pri avtoimunih bolezni ponavadi zelo bolijo sklepi in se ne neha.
- Poskusi tudi biti brez glutena in sladkorja, meni poleg avtoimunih bolezni bolecine povzrocav tudi hrana. Kadar jem zdravo (presno hrano) ne boli, ce posezem po ostalih hrani me vse boli. Poskusi se drzat diete en mesec in bos videla na cem si. Obvezno pa k zdravniku, da pogleda preko krvi, ce kaj odstopa.
veliko premlada, 10.02.2025 ob 09:20
Veliko premlada si za kakšno sklepno bolezen ( no, so tudi izjeme), lahko je kaj drugega.Če traja že dva meseca, pojdi k zdravniku in bo hitro vse jasno.
No ja, v revmatološki ambulanti imaš ljudi vseh starosti, tudi zelo mlade in na videz zelo fit.
Jasno da pojdi do zdravnika, ne filaj se sama kar z nečim. Postopek diagnosticiranja lahko traja leta in tudi tvoja težava je lahko blaga, ki je trenutno boleča, čez mesec mine, ampak se čez čas spet pojavi, tako gre to pri avtoimunih boleznih, kar načeloma artritis je. Ampak če boš dovolj zgodaj začela in te bodo spremljali, potem, če se v tvojem telesu res kaj posebnega dogaja, boš pravočasno zdravljena in posledice bodo blažje in težave lažje. Avtoimune bolezni z nekimi masažami in podobnimi dietami ne moreš zdravit.
Anonimno 7872, 10.02.2025 ob 09:45
No ja, v revmatološki ambulanti imaš ljudi vseh starosti, tudi zelo mlade in na videz zelo fit.
Jasno da pojdi do zdravnika, ne filaj se sama kar z nečim. Postopek diagnosticiranja lahko traja leta in tudi tvoja težava je lahko blaga, ki je trenutno boleča, čez mesec mine, ampak se čez čas spet pojavi, tako gre to pri avtoimunih boleznih, kar načeloma artritis je. Ampak če boš dovolj zgodaj začela in te bodo spremljali, potem, če se v tvojem telesu res kaj posebnega dogaja, boš pravočasno zdravljena in posledice bodo blažje in težave lažje. Avtoimune bolezni z nekimi masažami in podobnimi dietami ne moreš zdravit.
Katere avtoimune bolezni so najbolj pogodte pri tovrstnih težavah t.j. bolečih sklepih?
katere avtoimune, 10.02.2025 ob 09:49
Katere avtoimune bolezni so najbolj pogodte pri tovrstnih težavah t.j. bolečih sklepih?
Nisem zdravnik, poguglaj, imaš ogromno za brat, ampak pazi, ker veliko je tudi reklam za raznorazna zdravljenja teh težav. Dokler nimaš diagnoze je pa brezveze karkoli sam zdravit. # boleči sklepi avtoimune bolezni
Anonimno 7872, 10.02.2025 ob 09:59
Nisem zdravnik, poguglaj, imaš ogromno za brat, ampak pazi, ker veliko je tudi reklam za raznorazna zdravljenja teh težav. Dokler nimaš diagnoze je pa brezveze karkoli sam zdravit. # boleči sklepi avtoimune bolezni
Jaz tudi včasih kaj preberem, ampak vedno manj. Vedno se mi potem zdi, da imam vse;). Kar se tiče napotkov za čudežno zdravljenje ( zadaj so reklame) sploh ne odpiram. Tega je toliko, a je neuporabno. Ljudje kljub temu še nasedajo.