Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Bolečina …

Bolečina …

Dobro jutro, dragi Tjavendanovci!

O vsem mogočem smo že spregovorili tu
gori, vse mogoče norčavosti so nas skorajda
vsako jutro popeljale novemu dnevu naproti,
smejali smo se skupaj, tudi kdaj pa kdaj jokali,
čeprav se skupnemu joku prejkone nekako izogibamo. Četudi ga imamo – jo – nosimo ga s seboj iz dneva v dan, a le v sebi. Imamo tudi bolečino, tako ali drugačno, nosimo jo s seboj, a tudi to le v sebi. Nič nas ne more tako močno spodbuditi, da bi jo podelili z drugimi. Zakaj – zato ker si ne želimo nekaj, kar nas ne dela radostne in vesele deliti z ostalimi, da bi jim ne zagrenili dneva, ker nas je življenje že tako močno izbrusilo in udarjalo, metalo med svojimi čermi in nas spet vrglo nazaj v lastno bit, v lastno telo …. in vsi tu gori vemo, kako lahko to boli. A ker se medsebojno kar dobro razumemo in prenašamo, tudi poznamo, si pač ne želimo bočine izpovedati, da ne bi zamorili še ostalih. Postali smo tako dovzetni do počutja vseh nas, ki se sprehajamo tu gori, tako dovzetni, da ne dovolimo bolečini dati njenega pravega imena in ne o njej govoriti, ker nam potem smeh zamre na licih, zazebe nas nekje notri, zazebe tako močno, da iščemo kotiček, kjer bi se lahko pogreli in kamor bi lahko položili svojo premrlo dušo kot roke k toplini peči.

Pozabljamo, dragi prijatelji, da smo vsi skupaj topla peč neki neizrečeni in neizpisani bolečini, smo, ne da bi se tega zavedali. In tudi nezavedno postajamo to, o čemer govori Rudi Kerševan, sin Aleksandrinke iz Gradišča pri Gorici, ki je svoje najlepše misli zapisal v knjigi Gledam modro, vidim plavo. Pisal je tudi o bolečini, veliko je o njej napisal, pisal je o večih vrstah bolečine, o bolečini ljubezni, pisal je tudi o bolečini nas samih, bolečini samote, s katero se ne želimo soočiti , nekako tako je o tej vrsti bolečine zapisal:

“Ko nimamo kam, ker so vse poti prestrme in vsi prehodi preozki in ni nikogar, ki bi za trenutek zaustavil svoj korak in nam izrekel vsaj kletev ter nas spomnil, da živimo, smo sami. Sami, kot kamen v gorovju.”

Tovrstna bolečina nas sem in tja močno tare, močno tišči k tlem. O tej bolečini včasih razmišljam, močno razmišljam, čeprav bi marsikdo dejal: kaj ti je, ženska nora, vse imaš, dom, družino, službo, le kaj ti je, da pestuješ svojo bolečino in jo hraniš sama s seboj??

Lahko, dragi prijatelji, se postavlja to vprašanje, težko je nanj najti odgovor. Lahko se zamislim in pravi odgovor iščem, dati ga žal ne morem., ostajam pa kljub temu kamen v gorovju, v gorovju, za katerega sem prepričana, da ga kdaj pa kdaj sestavlja tudi kak Tjavendanovec….. Da se kdaj pa kdaj vsakdo od nas tako počuti …. tako sam, četudi obkrožen z vsemi, sam, četudi je okrog in okrog njega četa sprehajalcev, sodelavcev, znancev, prijateljev …. sam s seboj in s svojo topo bolečino.

Vem, da to ni tema za dobro jutro, a tako se danes počutim jaz. Velikokrat se namerno izognemo temu, da bi vse ostale zamorili z našim slabim počutjem, pa se ne javimo, da se ne spravljamo v slabo voljo; želimo biti vedri in nasmejani, a vendar ni samo smeh in dobra volja naše življenje, žal, je naše življenje tudi dan, kot je današnji, je teden, mesec, leto, ki ga sestavlja tudi bolečina in taki trenutki, ko se je težko nasmehniti, ko občutimo težo dne, ki se še niti rodil ni, ko še ni opaziti jutranje zarje, pa nas teža tega dne že pritiska k tlem in terja od nas odločitve, o katerih še nismo razmislili, ki jih še nismo sposobni dojeti.

Prijatelji, oprostite mi za to moreče jutro, a ta trenutek se počutim zelo sama. Postojte, prijatelje in izrecite mi kletev! Bodite z menoj urico ali dve, da prebrodim to moro, bodite z menoj v trenutku, ki me želi v popolnosti pobiti, podajte mi roko, da se dvignem ………

Dobro jutro, še enkrat, Tjavendanovci.

Mariči

Mariči --------------------------------------------------------------- Danes sem kradla čas. Ne počutim se krive. Srečna sem, ker to še znam. (po R.Kerševanu)

Ne bom veliko tvezila, ker sem res na psu. Ampak tole, tole mi je pisano na kožo !

Čau, Zajček

Mili moj zajček, bova skušali skupaj dvigniti
tega ušivega psa? Mi boš pomagala?
Mariči

Mariči --------------------------------------------------------------- Danes sem kradla čas. Ne počutim se krive. Srečna sem, ker to še znam. (po R.Kerševanu)

Žal ne !
Nimam nobene volje, niti želje.
Pravzaprav si želim, da izginem….
in vrnila se bom ( če ) ko bom mislila drugače!

Nikar, nikar zajček, nikar! Bodi tu. Zdaj se počutim
še slabše, nikar! Pojdi na ono stran! Potem pa
pridi spet nazaj, vrni se in … ah, grem tudi jaz!
M.

Mariči --------------------------------------------------------------- Danes sem kradla čas. Ne počutim se krive. Srečna sem, ker to še znam. (po R.Kerševanu)

Marija, ni se ti treba opravičevati za moreče jutro ker to ni. Res je, da je včasih kakšno jutro kot na fronti… okoli nas in v nas, pa vendarle, veliko lažje je, če veš, da je nekje nekdo, ki ti to fronto zna spraviti v skrinjico, trdno zakleniti in ključ vržti stran. Ker vsaka bolečina, po določenem času izgubi svoj smisel…. Čas celi vse rane, pa tudi bolečine.

Zato, dragi prijatelji s Tjavendana, naj vam bo tole jutro, jutro s čim manj frontami in s čim manj… bolečimi občutki in naj vam dežne kaplje prinesejo nekaj kar poznajo samo one.. neminljivost.

Dobro jutro vsem skoaj in veliko lepši dan!

Jani

Jutro vsem skupaj!
Tako je ja živlenje..kot sem že enkrat dejala in kot je že splošno znano..fsrano ko kurja lojtra,bemti pa še kratko.Res naredimo si živlenje lepo.Pomislimo nase,radi se imejmo,pocrklajmo se sami-saj redko kdo drug na nas misli…Uhhh Mi imamo drug drugega,hvalabogu..pa če se mal pohecam izkorisimo se!!
Nimam slabega dneva,ampak je to moj odziv na prejšnje poste.Rada bi rekla samo to.Stopimo skupaj en veliiiikkkkkkkk korak čez to BOLEČINO! Saj vseeno kakšna je..s skupnimi močmi je vse lažje..zato vidve frajlice moje..kje so rokice?? Podajmo si jih in preskočimo z velikim korakom to nebodigatreba nadlogo.
Evo moje rokice so tukaj…………..Čaki kako gre že tista pesem LIfe is beautifull,…na lalalalal

kO SMO PRIPRAVLJENI STOPITI V NEZNANO, V POLJE VSEH MOŽNOSTI, SE PREPUSTIMO USTVARJALNEMU DUHU, KI VODI PLES VESOLJA...

Bravo muca!!! Tako je treba! Sicer sem tudi jaz danes javkala, pa skoraj bruhala, pa tko naprej. Pa, bemti ta dež, pa kisli izrazi na naših obrazih.

bemti, bemti, bemti, naj gre vse nekam…

Lili

* * Mi štirje smo najlepši par :)))))))))

Lili, bemti včeri si bla pa že na tisti skalci.. sred morja 🙂 zdej pa to.. a dej no dej 🙂 sej je dež tud dober :))))

Jani pa danes ni prov n’č slabe volje :))))

…. pa kaj je danes z vami ?!
Saj razumem , so dnevi , ko je totalno vse zafušano , poznam , še posebej , če je posredi PMS – ampak imam občutek , da gre tu za nekaj drugega – ni kriv dež ( tu ga ni , mimogrede , sije sonce ) niso krivi hormoni !
Kaj je ?

Nikitka se ne hvali s tem , da bi lahko pomagala , ampak poslušat pa zna , če je treba , alora , vedve , hitro pisat !!!!

Čeprav se nekateri trudijo da bi bla..mandi jig gleda..heheh sam še smejim se..juhej!

ZAJJJJJJJJJJČEEEEEEEEEEKKKKKKKK pogrešam te..Marijaaaaaaaaaaa ku kuc..
mačkice kje ste??

kO SMO PRIPRAVLJENI STOPITI V NEZNANO, V POLJE VSEH MOŽNOSTI, SE PREPUSTIMO USTVARJALNEMU DUHU, KI VODI PLES VESOLJA...

ja ja..madona bo treba ukrepat!!

kO SMO PRIPRAVLJENI STOPITI V NEZNANO, V POLJE VSEH MOŽNOSTI, SE PREPUSTIMO USTVARJALNEMU DUHU, KI VODI PLES VESOLJA...

… dejmo mal dobre volje skos kable spustit noooo :)))) sej ni da bi človek obupal nad tolk lepim vremenom, kot je zadnje dni tuki pri nas … a nisem zanč neki brala o neki romantiki na dežju, pa .. o dežnih kaplicah …..

Marija .. .. spomni se na klinčke, ki jih je treba polizat do mehkega :)))

sorry, ampak te tvoje besede mi ne grejo iz glave :)) tolk dobre fore že dolg nisem slišala .. pa … mislim, da se mi bo še kr en lep čas smejalo ob misli nanjo :)))))))

B.

… enako velja za našega zajčka !!!!!

Vse kaže, da danes pa je nekaj v luftu 🙂

Jani išče, kaj to je 🙂

Aha..a ti jih je dala za probat..mislim božanski okus!!!

kO SMO PRIPRAVLJENI STOPITI V NEZNANO, V POLJE VSEH MOŽNOSTI, SE PREPUSTIMO USTVARJALNEMU DUHU, KI VODI PLES VESOLJA...

Barbi , živjo , me veseli , da je tu ( poleg Janija in muce, jasno ) vsaj še eden , ki je dobre volje ! Jest sem tudi , čeprav me mučijo ene težave , sej si prebrala , ne :)))

A klinčke si probala ?
Efekt ?

Nikitki sicer niso všeč , so pa zato drugim … potem … ko jih probajo preko N. ;)))

Zajčeeeeeeeeeeeeeeek… madona!!!!

aha .. je .. čeprav nisem glih točno vedla, kaj naj z njim počnem :))))) pa tud do mehkega ni šlo , hahahaha .. sem se potem odločila za tisto (kakšno že?) miniaturno vino .. pa je klinček odpadel :)))))

veš .. mene dobra volja ne zapusti kr tko … tvoje težave pa … hmm, a je hudo?

drugače se jest na konje ne spoznam kaj prida … o klinčkih pa … dišijo že, o lizanju pa raje nebi :))))

B.

Hja , hudo , ni glih lepo :)))

Ampak eden mi je svetoval – klin se s klinom zbija , pa grem zato v petek spet !
Ni hudič , da se ne bi naučila !

Nikitka je prepričana , da je PRVIČ zmeraj hudo, potem pa sam še lepo

ja .. za določene stvari se splača tudi potrpeti :)))))

velik sreče v petek !!!

B.

Hja, viš Barbara… Marija ma prakso, zato je ožela tisti klinček do mehkega a ne :)))))))) Torej praksa 🙂

Jani bi ponudil kakšno prakso, če bi bilo glih potrebno :))))

hahahahaha … to bo to … praksa 🙂

B.

Bemti, bemti, bemti… vedno hujše je tole, bemti, bemti, bemti… še mal, pa bom začela kletvice pisat.
Ko že misliš, da huje sploh ne more bit – BUUUUM atomska bomba. Prekleto! Nikol več, nikol več me ne boste bral…

bemti

Lili, ki odhaja neznano kam…

* * Mi štirje smo najlepši par :)))))))))

aaaaaaaaaaaaaa madona ljudii kaj vam je???
Kaj ste pojedli..e men je pa sonček posjal..super se počutim!! YESSSSSSSSSSSS mmmmmmmmmmmmmmmuuuuuuuuuuuuuaaaaaccccccckkk******************+++++++++++++++++++++++++**** lubijeeeeeeeeeeee za vseeeeeeeeeeeeeeeeee
ej full sem veselaaa..ačte mal moje dobre volje..jo šenkam..pa tud če me serverji zezajo hehe

kO SMO PRIPRAVLJENI STOPITI V NEZNANO, V POLJE VSEH MOŽNOSTI, SE PREPUSTIMO USTVARJALNEMU DUHU, KI VODI PLES VESOLJA...

New Report

Close