bolečina – ali prav razumem potek
Bolečine v križu, verjetno vnet živec, drugače hernia diagnoza. Bolečine so le pri hoji/gibanju, težko se zravna, v mirovanju/ležanju ni bolečin. Predpisan bolniški stalež in terapija.
Od zdravil Algominal 500 mg (do 3x na dan 2 tbl) in Daleron 1000 mg (do 3x na dan). Oboje deluje proti bolečini in zvišani temperaturi, nič pa nima protivnetnega delovanja. Ali se lahko stanje samo umiri brez analgetikov, ker v mirovanju bolečin ni, tako si samo še želodec uničiš od vseh tablet. Ali pa vseeno dobro piti analgetike, čeprav ni bolečin v mirovanju. Bolj bi mi bilo razumljivo, da je npr. Nalgesin predpisan, ker deluje tudi protivnetno, za umiritev živca?
Jaz bi rekla, da so bolj primerni nesteroidni antirevmatiki, ker delujejo tudi protivnetno. In ja, jaz sem jemala arcoxio za hrbet, je manj nevarna za razjede želodca, edino lahko viša krvni pritisk.
Če je res hernija, je najbolje počivat, previdno izvajat raztezne vaje, vitamin B12 za obnovo živcev, zelo paziti na pravilno držo. Meni je pomagala tudi inverzna miza oz. nagibna klop.
bolečinko
delaj fasting. pravi fasting. to je edino kaj ti bo pomagalo ,da telo začne popravljat samo. fasting je najbolj protivnetno. ne jej 3 dni za začetek. pij vodo, elktrolite, vitamine, omega 3 v tekočini, regratov čaj. če moraš neki jest, jej robide, maline, gozdne ssadeže. CUKER v kaki obliki stran. piješ lahko črno kavo in vodo. probaj 3 dni. jej samo 1x na dan in takrat to sadje. če res en gre, če res ne moreš jej 1x na dan. in sicer pravo meso in sadje. brez oglikovih hidratov in zelenjave. meso in sadje pa če res ne morep čisto malo riža poleg. ampak res malo. 3 dni delaj fasting,. pa boš videl da imam prav. sam zdravniki ne smejo tega tebi povedat. da je rešitev tako enostavna. ker pol ti ne morejo tablet predpisovat. čoveško telo je narejeno da je 4x na teden ne 4x na dan. proti vnetju je fasting.
Anonimno 3469, 19.04.2025 ob 19:36
bolečinko
delaj fasting. pravi fasting. to je edino kaj ti bo pomagalo ,da telo začne popravljat samo. fasting je najbolj protivnetno. ne jej 3 dni za začetek. pij vodo, elktrolite, vitamine, omega 3 v tekočini, regratov čaj. če moraš neki jest, jej robide, maline, gozdne ssadeže. CUKER v kaki obliki stran. piješ lahko črno kavo in vodo. probaj 3 dni. jej samo 1x na dan in takrat to sadje. če res en gre, če res ne moreš jej 1x na dan. in sicer pravo meso in sadje. brez oglikovih hidratov in zelenjave. meso in sadje pa če res ne morep čisto malo riža poleg. ampak res malo. 3 dni delaj fasting,. pa boš videl da imam prav. sam zdravniki ne smejo tega tebi povedat. da je rešitev tako enostavna. ker pol ti ne morejo tablet predpisovat. čoveško telo je narejeno da je 4x na teden ne 4x na dan. proti vnetju je fasting.
kake bedarije
manualna fizioterapija je meni rešila te bolečine. po teh terapijah začne telo samo delati, kar mora. bolečin ni. imam op vratne hrbtenice c4-c5, vzrok hernia disci. po tej op.sem 7 let. vstavljeno imam titanovo medvretenčno kletko in ploščico v grlu pod glasilkami s 4 šraufi. mobilna vse delam brez omejitev.bolečin ni, razen če pretiravam ali prepiham vrat.
Gia_Gia, 20.04.2025 ob 00:36
manualna fizioterapija je meni rešila te bolečine. po teh terapijah začne telo samo delati, kar mora. bolečin ni. imam op vratne hrbtenice c4-c5, vzrok hernia disci. po tej op.sem 7 let. vstavljeno imam titanovo medvretenčno kletko in ploščico v grlu pod glasilkami s 4 šraufi. mobilna vse delam brez omejitev.bolečin ni, razen če pretiravam ali prepiham vrat.
Sorry, ma kako lahko propagiraš manualno terapijo, če si bila operirana?