Bolečina v dimljah seva v nogo in meča – prosim za mnenje
Že več let se mi na DESNI strani telesa občasno pojavi ostra/ pekoča bolečina v intervalih, ki traja par sekund in popusti. Pojavi se večkrat na dan.
Traja kakšen teden do 10 dni in je v višini jajčnika oz. dimelj – seva (vzporedno) v kolk in po zunanji strani noge v meča. Med spanjem se ne pojavlja, večinoma zjutraj ko se začnem gibati.
Jajčnik verjetno ni, ker se mi pojavlja že 5 let. Pojavi se in izgine. Intenziteta ni močna, od 1 do 5 je 3, ampak je prej zoprna. Verjetno miomi ne vplivajo na to?
Ima katera podobno bolečino?
Anonimno 1938, 28.03.2025 ob 08:46
Že več let se mi na DESNI strani telesa občasno pojavi ostra/ pekoča bolečina v intervalih, ki traja par sekund in popusti. Pojavi se večkrat na dan.
Traja kakšen teden do 10 dni in je v višini jajčnika oz. dimelj – seva (vzporedno) v kolk in po zunanji strani noge v meča. Med spanjem se ne pojavlja, večinoma zjutraj ko se začnem gibati.
Jajčnik verjetno ni, ker se mi pojavlja že 5 let. Pojavi se in izgine. Intenziteta ni močna, od 1 do 5 je 3, ampak je prej zoprna. Verjetno miomi ne vplivajo na to?
Ima katera podobno bolečino?
Pojdi na pregled
Prihaja bolečina v intervalih preko dneva ali je stalna, nič ne popusti? Jaz sem najprej pomislila, da so krivi jajčniki, ker je v višini dimelj, ampak potem bi bili še kakšni drugi znaki, pa jih ni. Torej sklepam, da je od kolka ali hrbtenice
K zdravniku grem s težavo, ker ti potem takoj najdejo še 100 stvari.
Anonimno 1938, 28.03.2025 ob 11:17
Prihaja bolečina v intervalih preko dneva ali je stalna, nič ne popusti? Jaz sem najprej pomislila, da so krivi jajčniki, ker je v višini dimelj, ampak potem bi bili še kakšni drugi znaki, pa jih ni. Torej sklepam, da je od kolka ali hrbtenice
K zdravniku grem s težavo, ker ti potem takoj najdejo še 100 stvari.
Citirano za @kolki
ppp657, 28.03.2025 ob 12:41
Po vsej verjetnosti varikokela (razširjene krčne žile v dimljah). Operacija je hitra, zamašijo žile in zadeva bolj ali manj izgine. Pojdi do osebnega zdravnika, da ti da napotnico za urologa. Pa čim prej, zadeva se bo samo še slabšala.
Varikokela?
Hvala za namig, za to slišim prvič. Po opisu sodeč verjetno domnevaš, da imam lahko ta problem. Je pa res, da se mi vedno pogosteje ponavlja. Včasih je bilo dvakrat letno, zdaj že vsak tretji mesec.