Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Bolečina v očesu

Bolečina v očesu

Zdravo!

V zadnjem času se mi dogaja, da me že zjutraj boli levo oko. Občutek je kot da bolečina izvira iz ozadja (za očesom). Bolečina je včasih precej intenzivna in se kakšne dni zraven pojavlja še slabost. Ponavadi, ko se bolečina pojavi ne izgine več tisti dan in me tako oči bolijo ves čas. Moj poklic je takšne narave, da sem praktično cel dan za računalnikom (programer). To delo opravljam že nekaj let, vendar do sedaj nisem imel problemov z očmi.

Bolečina se običajno pojavi zjutrjaj in traja ves dan.

Osebna zdravnica mi je dala napotnico pa je povsod v Ljubljani čakalna vrsta 2-3 m. Zanima me, ko je bolečina huda ali lahko grem na urgenco ali na očesno kliniko?

Prosim za vaše izkušnje in nasvete. Hvala

Lep dan,
Mare

Si probal pri kakšnem optiku, ki ima tudi okulista?

Seveda, če je bolečina huda ne čakaj predolgo, kar na urgenco.
Povprašaj pa še zdravnika na forumu družinska medicina.
Lahko gre za kaj resnega, lahko pa samo preutrujene oči, a tega ne veš, dokler ne prideš do zdravnika.
Srečno.

Hvala za nasvet. Post sem že posredoval na Forum DM.

Ma ne bi rad delal dren na urgenci. Upam, da mi bo dr. svetoval kako in kaj.

Hvala vsem za odgovore.

Lep dan,
Mare

Za kam ti je pa dala napotnico? Oftalmolog ali nevrolog? Ti svetujem, da se oglasiš pri obeh.

Imam podobne težave in potem, ko smo izključili vse ostale vzroke, se mi zdi, da gre najverjetneje za očesno migreno – tak glavobol se mi pojavi, ko sem pod stresom in se ne rekreiram redno. Sicer sem nagnjena k migrenam, ampak sem jih odpravila s spremembo življenjskega sloga.

Skratka – sicer ne vem dovolj, če imaš še kakšne druge težave (dvojni vid, bleščanja, te boli, ko skloniš glavo naprej, te moti svetloba, hrup, imaš takrat izpade vidnega polja, vzameš tableto? katera ti še pomaga? … ). To te bodo vse povprašali.
In seveda, če je bolečina zelo huda, pojdi na urgenco.

Najprej ti mora nekdo hitro izmeriti očesni pritisk. Nekateri optiki tudi to delajo.
Če imaš visok pritisk v očesu, ti lahko poškoduje živec in potem je stvar zelo resna.
ne se hecat in takoj ukrepaj.

Pri marsikaterem optiku enkrat na teden ordinira tudi okulist. Ta te bo pregledal, podal mnenje, lahko ti bo napisal tudi kakšna zdravila, če bo potrebno, vsekakor pa ti bo svetoval kako ukrepati naprej. Seveda je ta pregled samoplačniški ampak, ker bi rad imel mnenje zdravnika hitro, ti pač svetujem pregled pri enem izmed njih. Sama sem bila že na tak način na pregledu. Malo povprašaj pri optikih, če imajo take preglede in si ga pač privošči, če si ga lahko.
Da pač odmisliš tisto najhujše…ali pa da potem hitro ukrepaš po ustaljeni poti.

New Report

Close