Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Bolečina v sklepih?

Bolečina v sklepih?

Zadnje čase se soočam s hudo bolečino v kolenih, kar mi povzroča precej nelagodja in težav v vsakdanjem življenju. Na primer, težje se sprehajam, kar sem prej rad počel vsak dan, muka mi je postalo opravljanje gospodinjskih opravil, na hribe pa lahko tudi kar pozabim. Ali je kdo morda že imeli podobne težave ali pozna učinkovite načine, kako ublažiti bolečine? Z ženo bi se namreč septembra pridružila skupinskemu pohodu, vendar v takšnem stanju ne bo šlo. Tudi domača zdravila dobrodošla. Hvala in lp

Kaj te pa muči?

Poškodba?

Obraba hrustanca?

Meniskus, križna vez, hrustanec, stranske vezi, ligamenti pogačice…?

V kolenu je ogromno stvari, ki te lahko mučijo?

Kaj pravi zdravnik, MR, rentegen?

Pejdi se testirat na borelijo.Če to kar naenkrat z lufta.

Odgovor na objavo uporabnika
kaj pa, 31.07.2023 ob 21:09

Kaj te pa muči?

Poškodba?

Obraba hrustanca?

Meniskus, križna vez, hrustanec, stranske vezi, ligamenti pogačice…?

V kolenu je ogromno stvari, ki te lahko mučijo?

Kaj pravi zdravnik, MR, rentegen?

Poškodbe nisem doživel, bolečina je bila precej nenadna, čutiti pa je topa v sprednjem predelu kolena. Do zdravnika nočem, dokler ne preizkusim druge alternative, ker z njimi nimam čisto najboljših izkušenj, predvsem pa me je strah morebitne operacije.

Pa veš, da na monu ne moremo vedet kaj ti je?

To ugotovi zdravnik, ki testira meniskuse, vezi, te pošlje na MR.

Ne se hecat s kolenom. Pojdi k zdravniku.

Pa, če je toplo in oteklo, si ga hladi, hladne obkladke.

Ampak še enkrat: zdravnik, zdravnik!

Ne moreš se it alternative, če ne veš sploh kaj je narobe.

Pa ker kekec si to? K zdravniku nočeš, pol si pa z zeljem zavijaj kolena, dokler ne bo tako hudo, da ne boš mogel več stopit na noge. Zarad bolečin v kolenih boš pošvedrano hodil, obrabil še kolke potem v zadnji fazi pa letal okrog zdravnikov in jasno bo vse prepozno, ti jih boš pa šimfal, čeprav si za stanje kriv sam. Kolk imaš let? 5?

Nisem zdravnica, ampak bolečine v kolenih so lahko posledica različnih vzrokov: npr. med najpogostejšimi je prekomerna obremenitev. Pretirano fizično naprezanje ali izvajanje ponavljajočih se gibov lahko povzroči obrabo hrustanca in s tem bolečino – morda delaš v industriji, kjer moraš pogosto enako uporabljati kolena? Staranje je seveda še en dejavnik, ki vpliva na stanje naših kolen, saj se s starostjo lahko pojavi obraba in redčenje hrustanca, kar vodi do bolečine. Prav tako so lahko vzrok težav vnetne bolezni, kot je artritis, ki prizadenejo sklepe, vključno s koleni, kar povzroča bolečine in omejeno gibljivost.

Pomembno je, da kolenom nameniš čas za počitek in okrevanje, uporabljaš hladilne obkladke, krepiš mišice okoli kolen s pravilno vadbo, prav tako pa je pomembno poskrbeti za pravilno držo pri vsakodnevnih opravilih. Obstajajo tudi nekateri naravni načini, kako ublažiti bolečine v kolenih, npr kolagen – moj favorit je postal od Swiss Blanca, ko me je od kolesarjenja začelo matrati koleno. Kolagen je pomemben gradnik hrustanca, in uživanje kolagenskih dodatkov lahko pomaga izboljšati zdravje sklepov ter zmanjšati bolečino in vnetje. Je pa seveda pomembno, da veš, zakaj je prišlo do bolečine – to ti lahko pa pove samo zdravnik.

Krtača, 31.07.2023 ob 23:16

Nisem zdravnica, ampak bolečine v kolenih so lahko posledica različnih vzrokov: npr. med najpogostejšimi je prekomerna obremenitev. Pretirano fizično naprezanje ali izvajanje ponavljajočih se gibov lahko povzroči obrabo hrustanca in s tem bolečino – morda delaš v industriji, kjer moraš pogosto enako uporabljati kolena? Staranje je seveda še en dejavnik, ki vpliva na stanje naših kolen, saj se s starostjo lahko pojavi obraba in redčenje hrustanca, kar vodi do bolečine. Prav tako so lahko vzrok težav vnetne bolezni, kot je artritis, ki prizadenejo sklepe, vključno s koleni, kar povzroča bolečine in omejeno gibljivost.

Pomembno je, da kolenom nameniš čas za počitek in okrevanje, uporabljaš hladilne obkladke, krepiš mišice okoli kolen s pravilno vadbo, prav tako pa je pomembno poskrbeti za pravilno držo pri vsakodnevnih opravilih. Obstajajo tudi nekateri naravni načini, kako ublažiti bolečine v kolenih, npr kolagen – moj favorit je postal od Swiss Blanca, ko me je od kolesarjenja začelo matrati koleno. Kolagen je pomemben gradnik hrustanca, in uživanje kolagenskih dodatkov lahko pomaga izboljšati zdravje sklepov ter zmanjšati bolečino in vnetje. Je pa seveda pomembno, da veš, zakaj je prišlo do bolečine – to ti lahko pa pove samo zdravnik.

Meni je tudi Swissov kolagen izjemno pomagal, ampak je pomembno opozoriti, da je vsak posameznik drugačen, zato kolagen ne bo nujno deloval enako pri vseh. Še posebej je razlika vidna pri tipu bolečine, ki jo poskušaš blažiti s kolagenom. Če gre na primer za Osteoartritis, kar je bilo v mojem primeru, je super. Če gre pa za nek zlom ali kaj podobnega pa kolagen ni čudežno zdravilo, ki bo to magično čez noč pozdravilo.

Vsekakor pojdi na pregled k zdravniku, da odkrijejo vir bolečine. 🙂

Zadnja dva komentarja piše ista oseba, reklama za nekaj, Kar žal ne pomaga. ko bi le bilo tako simpl 🙂

Protibolečinsko in protivnetno deluje cbd smola s polnim spektrom in dovolj visokim odstotkom kanabinoidov.

No ja, jaz sem sprobala že kup raznih kolagenov in vseh ostalih čudežnih dodatkov, ki naj bi pomagali. Ja, CBD tudi. POmagalo je samo spraznit žep. Učinka pa nobenega.

Mazanje s sentjanzevim oljem in uzivanje kurkume

Meni se je začelo z rahlo oteklino, šla do ortopeda, naredili magnet, obraba hrustanca, ni varjante za obovo. Ves čas mi je koleno zatekalo. Čez 5 let ponovila postopek, mi je ortoped rekel naj grem na revmatološko. Po testih tam imam sum na artritis in sem na zdravilih. Končno je bolje. Otekline skoraj ni več, boli še mal.

Ortoped mi je sam rekel da karkoli se na tržišču prodaja za zdravljenje obrabe hrustanca je samo stran metanje denarja. On mi lahko ponudi 3 zelo drage posege; matične celice, hialuron in še nekaj, pozabila, ampak mi za nobeno ne more jamčit, da mi bo kakorkoli pomagalo.

poskusi s tistim čudežnim trakom, ki ga je  pred leti češko reklamiral. mislim, da imajo tudi v sanolaborju. ni nek hud denar. ali pa poglej kineziotaping tutoriale ina yt in si zatejpaj ena proti približno. ne moreš narediti hujše škode, razen če bi res konstantno in več let lepil napačno. skoraj zagotovo vsaj malo oblaži bolečine, koliko pa pomaga pri poškodbi sami, pa ne vem. tudi pri revmatičnem bi moralo delovati vsaj v to smer, da je bolečina manj močna

Vsaka cbd smola ni s polnim spektrom. Tu je potrebno biti pazljiv, pogledat test kanabinoidov, kapljice ne pomagajo ker je to topljen izolat v olju. Metanje denarja stran. CBD vsaj nad 40%.

Avtor, ne nasedaj raznim pitra in drugim, ki nekaj reklamirajo tule.

Recimo tale CBD: ponuja ti, ker služi s tem. Baba sploh ne ve kakšne težave imaš, ampak ti ponuja zdravilo. Hm, kar za vse deluje, a ne? Bla bla bla.

Pa razne trakove ti ponujajo. Pa sploh ne vedo za kako težavo gre. Pa neke tablete.

Alo, kdor ima vsaj malo razume, takim ne bo verjel niti besede. Oni bi nekaj ponujali, ne vedo pa kakšen problem imaš. Ja, v kolenu je ogromno stvari in marsikaj gre lahko narobe in vsekakor ne obstajajo čudežni pripravki, trakovi, CBDji, ki kar za vse pomagjao.

Tako, da najprej k zdravniku, potem pa sprašuj naprej. Je čsito nekaj drugega, če je meniskus raztrgan in zato koleno oteklo, boleče kot, če gre za recimo artrozo. V obeh primerih bo bolelo, oteklo, mogoče celo vroče, mogoe celo vročina… ampak povsem drugače se obravnava.

Edin pameten nasvet: krepitev mišisc. Ampak spet moraš vedet na kak način, torej vedet kakšen problem je zadaj.

Pol pa kar čajčke pij , to bo pomagalo, ali pa prehranska dopolnila za 300 evrov za celo leto, to bo gotovo pomagalo, bo denarnica malo lažja in te ne bo toliko šponalo v kolena. Če je znucano je znucano.

En pameten odgovor cbd smola je popolnoma naravna in vsebuje endokanabinoide, ki so v vsakem telesu. Odpravlja pa vnetja, blaži bolečine in še mnogo drugih zdravstvenih težav. Veš baba, pozanimaj in preberi si kakšen članek na to temo.

Uvnn, 31.07.2023 ob 21:07

Zadnje čase se soočam s hudo bolečino v kolenih, kar mi povzroča precej nelagodja in težav v vsakdanjem življenju. Na primer, težje se sprehajam, kar sem prej rad počel vsak dan, muka mi je postalo opravljanje gospodinjskih opravil, na hribe pa lahko tudi kar pozabim. Ali je kdo morda že imeli podobne težave ali pozna učinkovite načine, kako ublažiti bolečine? Z ženo bi se namreč septembra pridružila skupinskemu pohodu, vendar v takšnem stanju ne bo šlo. Tudi domača zdravila dobrodošla. Hvala in lp

Popolnoma odvisno je, kaj in zakaj te boli. Meni je za bolečino v levem kolenu po prekomernem športanju pomagal Swiss Gams v kombinaciji z lažjo fizioterapijo. Če gre pa za kakšen zlom ali podobno, ti bo pa lahko pomagal samo zdravnik.

Zdaj imajo neke nove terapije s posebnimi matičnimi celicami, in ne, ne gre za prp:) Mi je kolegica rekla, da jih dobiš lahko kar 2 milijona v sklep in to naj bi obnavljalo. So tudi primeri, kjer pacient ni rabu it na operacijo. Malo si preberi, se imenujejo Gaiacell

Lahko si si tudi natrgal kakšno križno vez? Če si že bolj v letih se to lahko zgodi že s kakšnim sunkovitim gibom. Na slikanje bo treba, da vidijo, kakšno je stanje. Lahko je tudi obraba hrustanca, meniskus, nenzadanje počena pogačica, če je bolečina spredaj? Si kaj padel, se udaril? Brezveze ugibati in še bolj brezvezna so kakšna mazila in kapljice. Najprej ugotovi vzrok, potem pa naprej.

Aja, še glede operacije. Noben te ne bo z bičem gnal na mizo. Če nočeš, potem pač nočeš. Vseeno pa bi bilo dobro, da greš na preiskave, da se ugotovi, kaj je.

Večina ljudi, zadnje čase, se pritozuje okoli bolečin v kolenih po cepljenju.

Si se cepil?, 20.08.2024 ob 13:17

Večina ljudi, zadnje čase, se pritozuje okoli bolečin v kolenih po cepljenju.

Joj dej nehi nabijat neumnosti no. Imam težave s koleni še od predkoronske dobe, tako kot še mnogi drugi. Ene je pa zagrabilo po koroni. Kdaj boste nehal obešat vse zdravstvene težave cepivom? Kaj mate sploh od tega da podpihujete neumnosti med ljudmi?

Anonimno 8532, 20.08.2024 ob 16:20

Joj dej nehi nabijat neumnosti no. Imam težave s koleni še od predkoronske dobe, tako kot še mnogi drugi. Ene je pa zagrabilo po koroni. Kdaj boste nehal obešat vse zdravstvene težave cepivom? Kaj mate sploh od tega da podpihujete neumnosti med ljudmi?

Tebi se še sanja ne, kake težave imajo ljudje pi crpivih. Pa niti pribljižno ne veš, ker ne slediš, osrednji mediji crlega sveta pa o tem absolutno molčijo, ne veš, kako se je povečala drznost pi cepivih na vsem svetu in ta povišana smrtnost še kar traja! Trenutno v Evtopi vodimo po stopnji smrtnosti. Nekaj čez 21 procentov.

New Report

Close