Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Bolečine v kolkih pri hoji

Bolečine v kolkih pri hoji

Dnevno se gibam in skrbim za razmigavanje. Kadar grem na daljši sprehod od 6,7 km me začne boleti v predelu kolkov najprej na eni strani in kasneje na drugi in domov prišepam. Kaj delam narobe pri hoji? Imam dobre uhojene treking čevlje in hodim po ravnih poteh z malo naklonov. Pohodnih palic ne uporabljam.

Hrustanec se ti je najverjetneje obrabil, ne vem zakaj bi kaj delal narobe pri hoji, leva desna leva desna, to je to.
Poznam človeka, ki čaka na menjavo kolka, pa še ni 50, hrustanca skoraj nima, tako mu ga je zribalo :((
Mogoče če se probaš šopati par mesecev z glukozaminom, hondroitinom, msm-jem, bosvelijo. kurkumo. Meni je taka mešanica (en proizvod je to, ne 5) pomagala, res pa traja VSAJ ene mesec rednega jemanja, da se poznajo prvi učinki.

Jaz imam težave s kolkom že precej let pa še 35 nisem. Res pomaga glukozamin, pa uravnavanje teže (ne smeš biti pretežka) in meni osebno zelo pomagajo počepi – s tem se utrdijo mišice okoli kolkov. Čeprav po kaki daljši hoji (sploh hoji iz hriba) ne pomaga drugo kot močan tablet proti bolečinam in vnetju (Nalgesin).
Hoja ni kriva, je pa res, da ko začne boleti imaš značilno “racasto” hojo, ki pa ni ravno najboljša za kolke.

To se je meni prvic zgodilo prejsnjo teden. Bolecina hudo nora. Vsak dan hodim pes po asfaltu, je strup za hojo, a pot dobra za dihala.
En dan pavze. Naslednji dan sem vzela druge superge, pa hodila bolj vzravnano in porazdelitev teze na vso stopalo. Ne vem kako bi ti to razlozila…poskusi morda pomaga.

Bala sem se…ce bi mogla hojo opustit..potem je konec z mano…zivim pretezno od hoje za zdravje.

Hrustanec se ti je najverjetneje obrabil, ne vem zakaj bi kaj delal narobe pri hoji, leva desna leva desna, to je to.
Poznam človeka, ki čaka na menjavo kolka, pa še ni 50, hrustanca skoraj nima, tako mu ga je zribalo :((
Mogoče če se probaš šopati par mesecev z glukozaminom, hondroitinom, msm-jem, bosvelijo. kurkumo. Meni je taka mešanica (en proizvod je to, ne 5) pomagala, res pa traja VSAJ ene mesec rednega jemanja, da se poznajo prvi učinki.
[/quote]

Prosim za link do izdelka. Hvala vsem za mnenja.
Kako izmeriš količino hrustanca? Kako poteka pregled, dobiš napotnico?

Mene občasno matrajo ravno med oziroma po hoji po ravnem, sploh če se vlečem prepočasi. Veliko pravilneje hodimo v hrib, ker nas naklon sili v ugodnejšo pozo in pravilnejše polaganje stopal (je pa zato hoja navzdol malo večji izziv). Torej, izberi raje nagib namesto ravnine, mehko podlago, ne asfalta ali preveč utrjenega makadama, hodi čim hitreje in prožneje (ko hodiš počasi, z vsakim korakom stegneš kolena in obremeniš kolke, če hodiš hitro, tega ne počneš, hoja je v tem primeru mehkejša, kar je za sklepe ugodnejše – zato je recimo počasen tek milejši do sklepov od počasne hoje).
Tudi meni je pomagal glukozamin, čeprav pravijo, da nima haska. Meni je vseeno, tudi če je placebo, samo da me ne boli.

Let imam 18 in me levi kolk na cajte boli 😛 Probaš mal bl pokrčet k stopiš pa gre :S

New Report

Close