Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Bolečine v vratu – vzglavnik

Bolečine v vratu – vzglavnik

Pozdravljeni,

Ima kdo kašno rešitev za bolečine v vratu. Zjutraj se zbudim kot bi me povozil vlak. Kakšno priporočilo za povšter? Morda kakšen s semeni? Kaj je najbolje?

Hvala za odgovore

Sama sem imela Dormeo pa ni pomagalo. Nato pa sem odkrila, da mi najbolj ustrezajo pirina semena.

Odkar imam ekozen vzglavnik so bolečine izginile. Priporočam. imam tega:

VZGLAVNIK MIKS (prevleka volna/bombaž, polnilo lateks/pira)

Je vzglavnik previsok, prenizek?

To tudi mene zelo zanima. Včasih mi glavoboli izvirajo iz vratu. Poka mi v vratu in čutim šumenje, kot da se mi neka tekočina po vratu preteka.

A to pomeni zamašene kanale? KAJ NAJ NAREDIM GLEDE TEGA???

Zanima me kako je z vzglavniki za ležanje na boku? Zakaj pravijo, da so bolj za ženske? Imam 140 cm žiroko posteljo. A si naj kupim enega za ležanje na hrbtu in enega za ležanje na boku? Ali mora ustrezati dolžini od rame do vratu, ker imam široka ramena, bi potem moral biti precej širok vzglavnik. Pojasnite mi to malo.

Prej sem zmetala ogromno denarja za vzglavnike. Nikoli ustrezal. Bolecine, zakrcen vrat…

S tem sem zadovoljna. Za bok je super, za na hrbtu tudi.

Zdaj je akcija kot vidim

(https://www.harveynorman.si/vzglavnik-tempur-sonata)

Meni je previsok, ampak nekako ne najdem pravega

Hvala bom preverila

Odgovor na objavo uporabnika
Kokoši 👾👾👾👾👾👾, 21.09.2022 ob 21:54

To tudi mene zelo zanima. Včasih mi glavoboli izvirajo iz vratu. Poka mi v vratu in čutim šumenje, kot da se mi neka tekočina po vratu preteka.

A to pomeni zamašene kanale? KAJ NAJ NAREDIM GLEDE TEGA???

Zanima me kako je z vzglavniki za ležanje na boku? Zakaj pravijo, da so bolj za ženske? Imam 140 cm žiroko posteljo. A si naj kupim enega za ležanje na hrbtu in enega za ležanje na boku? Ali mora ustrezati dolžini od rame do vratu, ker imam široka ramena, bi potem moral biti precej širok vzglavnik. Pojasnite mi to malo.

Hvala za predloge!

Odgovor na objavo uporabnika
Majda344, 21.09.2022 ob 21:49

Sama sem imela Dormeo pa ni pomagalo. Nato pa sem odkrila, da mi najbolj ustrezajo pirina semena.

Odkar imam ekozen vzglavnik so bolečine izginile. Priporočam. imam tega:

VZGLAVNIK MIKS (prevleka volna/bombaž, polnilo lateks/pira)

Ekozen zadeve so res zelo dobre. Tudi sama sem zelo zadovoljna

Imela sem isti problem z dragimi blazinami. Vse je rešila okrasna blazina.

Kaj pa delate ponoči, da vas zjutraj vse boli?

Jaz imam dormeo ampak me vseeno boli vrat zjutraj.

Ekozen ima najboljše vzglavnike, Tudi dormeo je dober, ampak malo predrag

kot prvo je pri vzglavniku pomembno, da ni previsok ali prenizek-ker to neugodno vpliva na hrbtenico, ni naravno poravnana pri tem. kot drugo pa izbiraš glede na spalni položaj-si bolj na hrbtu (probaj z anatomskimi), si bolj bočno (mora biti višji, če maš slučajno prenizkega), če pa spiš na trebuhu se nauči na prva dva spalna položaja navadit.

lahko pa je kriv star jogi, ki se ti je ugreznil in je posledično hrbtenica spet nepravilno ukrivljena…

Pred operacijo vratne hrbtenice sem preizkusila cca 7 različnih povštrov. Fensi šmensi spominska pena je bila zanič; pri raznih ajdovih ali prosenih semenih sem mislila, da se mi bo zmešalo od šumenja; na anatomskem povštru z luknjo na sredi je bilo nemogoče spati …

Potem mi je enkrat fizioterapevtka v Soči prišepnila, da je najbolj pomembno to, da je navaden povšter pravilno zmečkan. Pojma nisem imela, kaj mi hoče povedati.

In mi je kapnilo. Navaden povšter spodvijem tako, da je “rola” po vratom. In ekola – spim kot bubica.

Poskusite vzglavnik zviti na več načinov. Ni vrag, da ne boste našli pravega.

ni pa univerzalnega vzglavnika, ki bi ustrezal vsem.. tako da tudi med podanimi predlogi moraš upoštevat da je povšter visok toliko, da si ti v ravnem položaju, torej ne sme ti biti prenizek in ne previsok. potem pa še upoštevaš ali so ti bolj primerni mehkejši, kompaktnejši (da ti ni pretrd, premehek pač…)

da, ustrezati ti mora pri tej dolžini in ker si širši v ramenih išči pri višjih vzglavnikih, vendar ne sme biti previsok. fajn so taki ki imajo zadrgo, da lahko polnilo vzameš ven.

pri spanju na hrbtu pa rabiš nižjega.. in ker gre pri tebi za široka ramena je res najbolj praktično imet dva različna povštra, ker ti pa pri drugem spalnem položaju ne bosta okej-pri enemu boš imel glavo preveč gor, pri drugemu preveč dol, to pa povzroča bolečine.

za kokošija. po domače rečeno-ko ležiš na povštru moraš biti v ravni liniji, ne ukrivljen gor ali dol z glavo.

Tudi sama prosim za predloge

Tudi pobel vrat- preizkušeni vsesortni vglavniki, tudi .

Potem pa tale iz Ikee Hampdån dimenzij 50×80, ker mora biti nižji, kot daljši – visok in ravno prav trd in ne mehak, da ga pokončno postavim. Kot je nekdo zgoraj napisal – okrasna blazina varianta – samo ta je daljši:

za borih 9 EUR leta 2016 – od takrat me vrat ne boli več.

Ni pa samo povšter – dober jogij mora bit – ne premehak, da se ne poruši linija, ko se vam rit pogrezne preveč v premehak jogij.

Hvala vsem za predloge. Sem naročila tale ekozen vzglavnik s piro. https://ekozen.si/izdelek/vzglavnik-miks-mesano-lateks-pira/

Po prvih dneh uporabe je napredek očiten

ne deluje niti malo. Vzglavnik je drag ko ….. ne deluje pa niti 1%. Skoda denarja

Sicer stara tema. Ampak kura tudi piše da ga boli vrat. Saj sploh nima vratu. Ima debel šlauf sala, mnogo širši od glave, tam kjer bi moral imet vrat……mislim

Haha, spet ta ekozen nateg. Majda ti ziher promoviraš za njih. 😉 poznam že dosti primerov ki je kupilo ta vzglavnik, za njega odštelo 100 – 300 € in na koncu ostali razočarani (in brez denarja)

jaz ti dam rešitev, sam ti tega ne boš delal.  TRENIRAT ZAČNI SVIJA DEBELA.   lepo idi na pravi fitnes in začni delat compaund vaje.  suod, dethlift, bench press, standing press,  vaje za vrat, vaje za trebuh. 2 na teden to.  1x plavat in hodit v hrib. npr. pohorje.  shujšaj svinja nemarna.

New Report

Close