Bolečine v zobeh, dlesnih …
Živjo Forumašice!
Že dva dni me desna stran zgoraj močno boli (zobje+dlesni), dlesni imam malo vnete. Danes sem šla zobozdravniku in mi je dal trak, ki ima grozen vonj, da mi gre na bruhanje. Naročil je, da če me bo bolelo jutri obiščem dežurnega zobozdravnika in nič ni rekel, če moram pridet v ponedeljek.
Kolegica je imela podoben primer in je morala vsak dan hodit zamenjat trak, pa je vseno prišlo do vnetja dlesni in je pristala na AB.
Prosim tiste, ki ste imele take težave, da mi svetujete kako in kaj???
Hvala za vse nasvete.
Lep vikend in veliko sonca,
Anika
Ali te bolijo zobje ali pa dlesni.
V primeru dlesni je kurativa redno čiščenje zob trikrat na dan in uživanje dovolj vitaminov. Veliko ljudi se čiščenju izogiba, ker čiščenje načetih dlesni boli in povzroča krvavitve. Nima veze. Tudi če boli in če vidiš kri, je treba vztrajat, drugače ne bo boljše. Če ne gre drugače, si ščetkaj zobe in glej stran.
Če te bolijo prav zobje, je to zoprna živčna bolečina, ki je živ krst ni sposoben prenašat in potrebuješ zobozdravnika. Ne odlašaj.
tudi na traku je antibiotik, le da v drugačni obliki in nekateri traki se menjavajo vsaki dan drugi pa ne. zagotovo imaš na kartončku napisano kdaj moraš ponovno prit, če ne pa jih pokliči, morda si kaj preslišala. sicer dobiš v lekarni tekočino za ispiranje, samo povej jim kaj imaš, da ti lahko ponudijo ustrezno. priporočam ti da si zobe umivaš redno, uporablaj zobno pasto, če te običajna draži potem vzemi pa otroško ki je bolj blaga, jaz sem zadovoljna z sensodin, in če gre za vnetje dlesni, potem ti verjetno primankuje c-vit. včasih pa zobje in dlesni bolijo zaradi navadnega prehlada in ja bolijo neznosno.