Bolgarija – Zlata obala
Živjo!
Mi lahko kdo pove, kako je kaj na Zlati obali v Bolgariji? Namreč s partnerjem se odločava da bi šla na en last minute in sicer na Zlato obalo. Zanima me, tisti ki ste bili, ste bili zadovoljni? Kako je shoteli s 3*?? A so v redu, ali je boljše dati malo več denarja? Je hrana v redu? Je kaj izbire, npr. v hoteli s 3*?? Kako pa kaj plaža? Je res veliko zabave tam? Trgovine, lokali??? Skratka zanima me vse oz. čim več… če ima kdo čas malo napisati o resničnih izkušnjah, saj na internetu vedno piše samo lepo in krasno, ko pa prideš tja je pa vse drugače… aja, pa še nekaj… ima kdo kakšne slike morda, na katerih seveda niste vi (zaradi prepoznavnosti)? Najlepša hvala vsem, ki si boste vzeli malo časa za opis
Čao
Če gresta sama (brez otrok) potem ne bi komplicirala s hotelom. Vzemita samo nočitev z zajtrkom. Zvečer pa jest vsakič v drugo restavracijo. Mi smo imeli hotel 3*, polpenzion, samopostrežni. Za vsakega se je kaj našlo. Ob obali je dolga ulica, kjer je polno lokalov z zelo raznoliko ponudbo, veliko trgovin z oblačili in razno navlako.
Poceni lahko poješ kakšen fast food (kebab, hamburger…). Če greš malo stran, že npr. v Varno so cene ful nižje. Vseekakor priporočam kakšen izlet.
Plaža peščena, naravne sence ni ravno veliko. Večina hotelov ima bazene.
Pa tudi bolgarski jezik ni težek in se da kar sporazumeti tudi po “naše”.
Ojla.
mi smo tam dopustovali z 20 mesečnico, pa je bilo super. Šli smo preko Globtourja, hotel pa mislim da je bil Royal. Bil je v 3. vrsti (do morja je bilo kar daleč) in je imel 3*. Hotel je bil nov, in v vsem sem bila pozitivno presenečena. Imeli smo polpenzion, in vsaj meni, ki nisem hudooo izbirčna, je bila hrana odlična. Sobe so bile čiste, tako da moram povedati, da za enak denar še nismo nikoli tako veliko dobili. Zabave je ogromno, cene kjub turističnemu bumu sprejemljive. Sicer dražje kot pred leti, jaz sem bila 2005, pivo je bilo okoli 230 sit (0,5l), izven naselja , ko smo si šli ogledat botanični vrt romunske kraljice, sem za kavo z mlekom in 0,5 l piva plačala 240 sit. Res!! Problem je lahko edino vreme, podnjebje je enako kot tu in čeprav smo bili na dopustu v začetku avgusta, smo imeli 3 dni oblačno-deževno. Sreča je bila le to, da smo tiste dneve imeli vplačane izlete. Poleg botaničnega vrta smo si ogledali tudi rt Kaliakra in pa zgodovinsko mesto Nassebar.
Če imate radi množice ljudi-folka je bilo zares ogromno!!! je super destinacija, v kolikor pa ste bolj samotarji, to vsekakor ni za vas. Dogajanja je ogromno. Edina črna pika so bili dragi ležalniki na plaži (mislim da 2 jurja-marela+2ležalnika)
Nama je bilo všeč. Vedno je treba destinacijo vzeti tako kot je – če pričakuješ isto kot doma, je vseeno če doma tudi ostaneš.
Bolgarija je poceni, malo umazana, pa zanimiva, hrana je dobra, podobna srbski, ljudje so nekoliko zadržani.
Bila sva v hotelu z dvema zvezdicama, ki je bil v letu prej prenovljen. Sobe so bile prostorne, čiste imele so mini bar, hotel je imel svoj bazen …
Imela sva nočitev z zajtrkom, ostalo hrano sva poskušala zunaj.
Svetujem julij in avgust, septembra je bilo v drugem tednu (nekje na sredi meseca) že kar hladno in nekoliko deževno.
Zlati peski so mivkasta plaža, kjer se posebej za otroke dogaja toliko, da se ne spomnim, da bi kje drugje (druge obmorske države) bilo toliko animacije. Verjetno je sedaj, po petih letih še bolj zacvetelo.
na izlete hodite individualno s taksijem. Je zelo poceni in fantje res poznajo lepe destinacije. Ogled kakšne dače v notranjosti je super. Sploh rentajte svojega taksista in boste za mali denar videli ogromno.
Priporočam pa izlet s piratsko ladjo. Nepozabno za otroke in starše.
Privoščite si masažo na plaži. Super dečki masirajo…………….
V Varni na tržnici se zelo izplača nakup raznih trenirk, majic……..tudi v butikih boste presenečene nad ceno. Govorim za Varno.
V našem hotelu pa je letovala neka LJ, ki si je prišla zobe spedenat. Baje so zelo dobri zobarji in seveda za skoraj polovico ceneje.
Ne puščaj moža samega iz hotela, ker bodo takoj ob njem fantastično lepe prodajalke sreče. Da ne pride v skušnjavo. Enako ne bit presenečena, če ti bodo dvorili postavni fantje. Tudi to je baje zelo poceni.
Hrana je noro dobra in res priporočam samo zajtrk. Fantje hodijo kar po plaži in ponujajo hrano. Ne priporočam pa Mc D ker je drago. Za večerjo zaupaj svojo željo svojemu taksistu in te bo peljal na neturistične lokacije.
Odsvetujem Bolgarski večer. Turistični nateg.
Res se dogaja ogromno. Čistoča je v 4* odlična.
WC- ji v lokalih so pa kar so in zelo je zoprno, ker so plačljivi. Si predstavlate da greste z družbo na par piv?
Če te še kaj zanima kar vprašaj.
Prrvi dan v hotelu pojdi na pijačo v bar in diskretno vprašaj natakarja kje lahko dobiš taksi in če ti koga predlaga……………..dobiš lokacijo in se zmeniš. Mi smo imeli dečka ( žal ne vem več imena) ki nas je zjutraj počakal pred hotelom in cel dan vozil okoli + kosilo + obbbilna napitnina za okoli 20 tisoč SIT. Ja bili smo 4 je
V Varno nas je ravno tako peljal in smo se dogovorili za uro odhoda, s tem, da nam je že vse karte za narodni muzej priskrbel.
Pred botaničnem vrtom nas je čakal s hladno pijačo. V Kaliakri nas je opozarjel na podrobnosti…..
Vozil nas je po vaseh in smo se ustavljali v vaških krčmah.
vse pa moraš v tem primeru vzeti kot nekaj nepozabnega in enkratnega brez nekih ne vem kakšnih norm. Higienskih ali pač kakorkoli že smatraš ” da je prav “.
Ljudje so zelo odprti in topli. ne toliko kot Turki, vendar do njih še ni prišla evropa.
Obvezno kupi rožni parfum. Ga imam še sedaj za zelo POSEBNE priložnosti. Naj bi deloval no nekako stimulativno.
Bolgarija je znana proizvajalka vrtnic oziroma esence vrtnic ali ” rožnega olja – parfuma ” ne vem točno kako mu pravijo.
Je v Bolgariji tudi dolina vrtnic, ki jo žal nismo obiskali.
ko kupujete to zadevico – prodajajo jo v ličnih lesenih tipo babuška sistem, ki pa so zapečatene z voskom. Zadevice je zellllllllllllllllllllllooooooooooooo malo in diši kot sam satan. Notri v lesenei embalaži je pa steklena fiola.
Sem jo šla prav iskat v spalnico in samo z odprtjem je preplavila celotno dnevno sobo.
Bolgarija ima bogato zgodovino in ne hodite tja kot neki beboti, ki smatrajo te države za ……………………..v našem hotelu je skoraj 60{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} zaposlenih ( tistih vidnih ) vedelo kje je Slovenija oz. kje je Maribor