Najdi forum

Bolgarija

Iscem sopotnike za Bolgarijo za konec julija. Cilj je splezati najvisji vrh Musalo, raziskati dezela in se namociti v crno morje.

Tri leta sem živel v Bolgariji, v Varni, Sofiji in v mestu Pleven, tako da ti lahko pomagam z informacijami.

Koliko časa pa nameravaš ostati tam, oz. kdaj točno nameravaš odpotavati, s kakšnim prevoznim sredstvom. Jaz bi se pridružila.

rajmund

4 prijatelji 1 avgusta potujemo Romunija- Bolgarija z vlakom, ker tako še nismo potovali (z vlakom) me zanima če mi lahko posreduješ kar največ informacij in tudi če imaš kak načrt kako bi potovali
– z vlakom da bi naredili en krog čez bolgarijo in Rom.
– ali da bi šli kar tudi nameravamo z vlakom do delte Donave potem z avtobusi ob obali proti Turčiji

časa za potovanje imamo 18 dni torej kar nekaj

hvala za pomoč
matjaz
[email protected]

Zivjo Matjaz

Odgovoril sem ti na e-mail. Ker sem vedno potoval z osebnim avtomobilom bolj malo poznam vozne rede vlakov in avtobusov. Vem da imate iz Budimpeste do Sofije redne avtobuse bolgarskih prevoznikov, prevoz pa stane nekje 50 Evrov. Avtobusi so klimatizirani, udobni, cisti in potujejo ponoci, tako da Romunije niti okusili ne boste. Crnomorska obala je izredno zanimiva, lepa in poceni – ostanite dalj casa, ce je cas na vasi strani. Z primestnimi avtobusi se lahko spustite od Romunske pa do Turske meje. Bolgarke so izjemno lepe, ciste, ponavadi skromne in zaradi revscine zeljne tujcev. Pazite, da vas ne ocarajo. Aidsa je razmeroma veliko, zato pazite. Skratka, pred vami je zanimivo potovanje, polno nasprotij, lepih dozivetij in ogromno zabave. Druzabno zivljenje je npr. v Varni veliko bolj razgibano, kot pa v nasem glavnem mestu. Oglasite se mi, ko se vrnete.
Srecno pot!

Rajmund

New Report

Close