Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Bolha- ne razumem

Bolha- ne razumem

A mi zna kdo pojasnit kaj se dogaja s prodajalci na Bolhi. Do sedaj sem se vedno vse normalno dogovorila zadnje čase pa očitno najdem same čudake.
Pišem prodajalcu prek Bolhe ker drugega kontakta nima v oglasu, da se zanimam za nakup, kje je možen prevzem. Ne ogovori nič.. pišem še enkrat, dvakrat…nič. Oglas aktivem že 3 tedne, prodajalec se ne javi. Po treh tednih skop odgovor..in potem spet nič. A to objavljajo za hobi in dejansko ne mislijo prodati ali kaj naj si mislim?
Drug primer..prodaja nekaj kot novo, v resnici je rabljeno..sicer v uredu stanju ampak ???
Tretji primer…napise dimenzije, dejansko so čisto drugačne…pa kaj mislijo da kupec ne vidi, ne zma izmeriti??
Pa a imam to samo smolo zadnje čase ali sem imela do sedaj srečo?

Lubica, jaz kot prodajalka imam obraten problem, zato sem skoraj vse oglase umaknila in raje pošenkala ogrooooomno res lepih reči, kot se ubadala s pacienti od kvazi kupcev na Bolhi.

Prosijo za dodatne fotografije, pa mere, pa specifikacije, pa ni da ni, greš max nasproti, odgovarjaš promptno in potem niti hvala ne dobiš, kaj šele kaj drugega. Pa kdo mislite da ste, da za vas brez veze nekdo zapravlja čas? Tudi če ti stvar ne pride pravi, reci vsaj hvala za trud.

Če je oglas s fiksno ceno, je oglas s fiksno ceno. Če napišem še ekstra v tekstu, da je cena zadnja, je cena zadnja. Kaj je treba težit za koliko dam ali da ti pa daš pol manj? Kot sem že napisala zgoraj, raje šenkam nekomu ali vržem v koš kot se pustim izsiljevat nepismenim oportunistom s preveč časa.

Kt dab jst pisu✔

Vse kar pišeš doživlham ko prodajam..zato nimam takih “for” kot kupec. Če vidim oglas z navedenimi podatki o npr merah, sliko kjer je razvidna brva, napisana je cene..tega ne sprasujem. Ce pa ni navedeno od kje sploh prihaja prodajalec in mu pises da se zanimas za nakup izdelka in te zanima smo kje bi ga lahko prevzel pa ne vem zakaj ne odgovori. Ce je v ogladu samo napisano npr velika omara in vprasas z dimenzije tudi ni menda tezenje???
Kot prodajalec sem ze dozivela vse sorte..od tega sa so zeleli samo pol izdelka..npr samo pilice od omare, do tega da je nekdo zelel da izdelek prikljucim, pisnamem kako deluje in mu ga nato dostavim na drug konec slo za pol zeljene cene, do tega da sem dobila pinudbo ce podarim stvar ki je vredna 100 + eur. Tako da vem o cem pises..

I in O me malo hecata..ups 😉

To seveda ni teženje, prodajalec bi moral vedeti, da je to osnovni podatek.

Jaz sem recimo prodajala premajhne otroške stvari, opremo, oblačila in čevlje. Mater, sem se namerila notranjih vložkov pa rokavčkov pa životcev, kljub temu, da je bila jasno napisana št. in znamka izdelka in po možnosti tudi opis da gre za normalne / večje / manjše št. In zelo velikrat potem niti odgovora nisem dobila. To mi pa dvigne pipo.

Jaz sem po moje eden redkih, ki pokličem/kontaktiram, če mi je cena že v osnovi všeč. Če se mi zdi predrago, niti ne kličem.
Kadar sam prodajam pa skoraj vedno..koliko je zadnja cena, a lahko 10-20€ manj. Če prodajam že dolgo in se hočem znebiti potem včasih popustim. Takoj pa ponavadi ne. Dam pa za več vredno stvar včasih tudi 10€ več samo zato, ker bo itak vsak zbijal.

Avto.net je isto, če ne še huje.

Vsak pač ni za prodajalca, na bolhi pa so vsi.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

tud sama imam take izkušnje

Saj to je problem. Na neki točki se je začelo to teženje z nižanjem cen in se razpaslo do te mere, da večina prodajalcev navije svoje cene, ker ve, da bo na koncu nekaj spustil in itak dobil toliko, kot želi. Začarani krog:-(

Jaz se te igre ne grem. Postavim ceno, kolikor se mi realno zdi fer glede na to, koliko sem sama plačala zanjo in kako ohranjena je, in od tega ne odstopam. Napišem že v oglasu, da je cena zadnja. Vseeno se seveda najdejo pacienti, ki probajo. Do takih običajno nisem najbolj prijazna…;-(

New Report

Close