Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Boli

Boli

…za vse tiste, ki spremljate mojo “tragedijo” okoli prstov. Ker ju že nekaj dni nič ne mazilim postaja desni vedno bolj rdeč in zatečen in zdaj me boli že ves prst. Ker res hudo tancam in imam zdravnika daleč, bom jutri poslala mami po napotnico za karkoli že, pol pa da vidimo kaj se bo dogajalo. Me je kar strah vikenda. DOVOLJ IMAM VSEGA. In zdaj ne morem spati. Ponižno prosim, da mi oprostite ker vas morim s tem, ampak sem res kar mal obupana. Sem res upala, da se bo pocajtalo :-(((

Kar pa me še bolj “boli”, mali se vedno bolj praska za ušesi in že drugo noč slabo spi. Prokleta alergija, pa tako pazim. Drage moje, celo tako zelo, da sem v 3 dneh šla dol 2 kili, pa me tudi to ne spravi v dobro voljo :-(((

Ojoj, Pikec; ti si pa res boga!
Srčno ti želim, da se čimprej rešiš teh tegob! Glede prstov pa,- takoj se spravi k zdravniku!!!! Porkaduš…

Zaradi alergije: ene par dni res pazi in čisto nič mlečnega, tud skritega mleka ne (recimo v piškotih, paštetah, ipd). pa bo bolje boš videla. Teo pač rabi da se spuca. če v parih dneh ne bo šlo nazaj, je najbrž nekaj drugega.
upam da se prst pocajta – tako ali drugače.

lp

Ta mali od sestre je ravno tako alergičen (ne ve se še na kaj) in sestra ima tudi precej okrnjen jedilnik. Pa še to se kdaj nafriga ko poje kako stvar s skritim mlekom ali jajcem (zadnjič je mama kupila neko pripravljeno listnato testo in naredila štrudelj brez vsega samo zanjo … pa sestra to s takim užitkom poje, ta mali pa spet pikice in praskanje … in glej ga zlomka … v testu je bilo glih malenkost jajca). Je težko, sam hvalabogu da obstajajo tudi alternative kot so recimo sojino mleko in podobne zadeve. Se da … čeprav ni lepa.

Glede prsta pa … joj kako te razumem. Začetek oktobra sem imela jaz tisti problem z zobom, ko je bila desna stran obraza kot bi hotela zdej zdej počit in bolelo je za znoret in seveda zraven spada še vročina. Mislim da sem tudi takrat zgubila veliko na mleku, ker od takrat naprej ta mali ne spi več lepo in dokler mu nisem začela dajat goste hrane se tudi ni redil. Dva tedna nazaj se me je pa lotil še drugi zob … tokrat na levi strani. Hvalabogu se ta ni vnel in me je samo bolelo ene 3-4 dni in potem je minilo.

Piki … k dohtarju pejdi in bodo vse poštimali. Nestoj čakat ku jst do zadnjega in stiskat zobe od bolečin, ker bo nastradal samo ta mali.

Jah, saj imaš prav. Alternative, sam kake. Sojino sem probala, pa še za v kavo ni dobro. In ko sem prvi hip poskusila riževo (toliko da sem namočila jezik), sem bila vsa happy, da to se bo pa dalo piti, pa ugotovim, da je to ena riževa voda sladka za bruhat. Sem zdajle naredila corn flakes, pa sem dol spravila samo 4 žlice, pa sem raje nehala. Res je pa, da še nisem šla v nabavo “moje nove prehrane”. Drugače pa me je moževa sestrična, ki ima hudega alergika že opozorila na kaj naj bom pri nabavi pozorna: vse sirotke v sestavi in lecitin E 322 so STRUP za nas. In me je še potolažila, da bom imela na koncu občutek, da nič ne smem jesti. Oni so bili tako bogi, da so morali večkrat na urgenco po adrenalinske injekcije (a se piše z enim ali dvema j-jema?).

Za tole listnato testo pa dobro da si me opozorila, sem ravno mami in mojega spraševala če so v tem testu jajca in mleko, pa sta oba rekla, da ne in sem se že veselila jabolčnega štrudla ta teden. Bi ga moj spekel specialno zame.

Ja … saj sestra je tudi vsa boga. Še najbolj pa ko gleda mene kako jem vse po vrsti … :))))) Sicer je pa rekla, da se bo pozanimala kako je pa s kozjim mlekom … sam mislim, da se še ni. Tisto je tudi fajn alternativa … kozje mleko pa dobiš v vsaki Mercatorjevi trgovini. :))) Ti pa verjamem, da ni lahka. Jaz sem se samo en mesec pazila in nisem jedla teh zadev, pa sem mislila, da se mi zmeša. Ko sem začela končno spet vse jest sem se na novo rodila. :))))) ;)))

Glede tistega testa pa … Najbolje da naredi možek kar doma testo za štrudelj … V bistvu če se ne motim je samo moka in voda pomešano skupaj in to je to. :)) Se da, se da. :)) ;))) Pa dober tek. ;))

Piki Miki,

Štrudelj se naredi tudi iz vlečenega testa. Tisto kupljeno vsebuje jajca, moja mama ga pa naredi sama – samo voda in moka (pa sol seveda), pa čez jabolka s cimetom in sladkorjem. Nimaš pojma, kako je dober. Sem ga jedla, ko sem bila na dieti zaradi moje pike. Sicer pa je ogroooooomno receptov in nasvetov za doječe mamice malih alergikov tukaj zbrala naša Karmen:

Lp
M.

Najlepša hvala za link.

New Report

Close