Bolj/manj škodljiva kava ali kapučino?
Kakšen prah? Kapučino je kava in spenjeno mleko.
[/quote]
Nabrž misli na ‘mleko v prahu’, ki ga dobiš v kavo na avtomatih za pijačo. Tisto je pa res ena sama kemija – mleka v prahu je tam samo 2-3{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}, vse ostalo so umetni dodatki, sladila, konzervansi, kokosova moka… na avtomatih ne jemlji pijač z ‘mlekom’.
Na Gastro v Lj so mi rekli, da je najbolj draži želodec turška kava z mlekom. Če že piješ kavo, naj bi pil črno. Brez vsega. No to jaz ne. Ne gre po grlu.
Najslabšo reakcijo imam po turški kavi in kavah iz avtomatov in vseh možnih Nescaffejih in temu podobnim.
Odkar imam doma Nespresso, pijem normalno kavo z mlekom in nimam več težav. Zunaj doma kave več ne pijem. Ne vem v čem je fora te kave, a sem super vesela, da sem našla kavo, ki “ne boli”:)
Že nekaj let prakticiram, da namesto kave pijem črni čaj z mlekom. Za začetek morda probaš klasični earl grey (črni čaj z bergamotko) ali kakšnega aromatiziranega. Zeleni čaji imajo podoben učinek, samo so malo manj intenzivnega okusa od črnih. Sicer pa si lahko daš duška v čajnici in izbereš po vonju, ki ti ustreza.