Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek bolj okrogla varuška- vaše mnenje

bolj okrogla varuška- vaše mnenje

Rada bi slišala vaše mnenje- namreč iščemo varuško pri nas na domu, začela bi, ko bo naš dojenček star 9 mesecev. Ponuja se mi ena mlajša upokojenka cca 55-60 let, sicer zelo prijazna gospa. Ima tudi izkušnje in pravi, da ji čuvanje dojenčka ne predstavlja problem.

Pomisleke imam glede tega, da je precej okrogla- to pa zaradi tega, ker utegne biti, da je zaradi tega nekoliko bolj okorna. Saj veste- otrok, ko se začne plaziti in hoditi, je kod živo srebro…Pričakujem, da je z otrokom tudi vsak dan zunaj na sprehodih.

Kaj vi mislite, je to ovira? kakšne so vaše varuške- ima katera podobno situacijo?

Važen je karakter varuške, miroljubnost, odločnost, nežnost in ne oblika.

natasa

Kaj si hotela povedat, da bolj okrogle mamice tudi niso sposobne varovati svojega otroka, pa bolj okrogle babice… mislm, no.
Upam, da ta gospa ne pozna MON-a.

Lp!

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

O bed, kaj berem… NE, okroglost NE POMENI NUJNO tudi okrnelost. Moj stric s 120kg je veliko bolj gibčen, kot mož z slabimi 70kg… Če ima ženska kondicijo, verjemi, se bo tudi po tleh lahko gibala brez težav.

LP

----------------------------------------------------------------------------------------------- Naučil sem se, da nihče ni popoln dokler se ne zaljubiš vanj. (Andy Rooney) ------------------------------------------------------- Slovenec ti odpusti vse, samo uspeha ne! :)

Prosim????
Ne razumem tvojega razmišljanja!!
Tudi precejjjjjjjjjjj okrogli ljudje znajo čuvat otroke tudi, ko ta skače in hodi in ne vem kaj še.
Če nimaš drugih po,islekov kot njena teža se mi zdi, da ti ni treba skrbet.

Smo bili pred podobno odločitvijo. Smo eno študentko izločili izključno iz razloga, ker je bila precej zajetna(vsi smo bolj kot ne vitki, punca pa je imela rit večjo, kot nas vseh šest skupaj). Sva pristaša discipline, sem pa spada tudi nadzor nad prehranjevanjem. Žal.
Sicer bi bila vaša varuška precej starejša, kjer zajetnost mogoče ni tako moteča.

ko sem iskala sama varusko sem gledala le na to, da bo ta oseba skrbela za mojega otroka kot jaz in me nato malo vec kil sploh ni motilo, bi me pa, če bi bila ta oseba umazanka, pokvarjenka, negativna oseba……glej bolj to, kot to kar gledas zdaj

enkrat sem gledala na Tv o eni američanki ki je bila ful debela, nad 100, ki je rekla da kako ji je bilo hudo ker se ni mogla toliko igrat s vojimi otroki ko so bili majhni. Ni mogla tečt z njimi…
Bo že kaj na tem.

Ne gre za diskriminacijo ali kaj podobnega- gre za to, da bom prepričana, da gospa svoje delo ZMORE. Vem, da je v finačni stiski in delo išče prvotno iz tega razloga. Mislim, da v mojem razmišljanju ni nič napačnega. Glede na vaše odgovore, pa si jo bom drznila to tudi direktno vprašati – mislim, da bo tako najboljše. Gre za njeno in za našo varnost- doma imamo tudi stopnice v 1.nadstr.- moram biti prepričana, da lahko otroka varno nosi tudi po stopnicah (če je to pač potrebno).

No ja, moja kilaža je precejšnja, bila pred porodom,v nosečnosti in po njej. Veliko večjo vlogo kot kilaža igra VOLJA in ŽELJA, da se z otrokom daješ, podiš, loviš, divjaš. Med kolegicami so “suhice” ponavadi posedale, jaz sem se pa z in za otrokom plazila vsepovsod in še danes se. Nikjer ne piše, da nekdo, ki ni suhec, ves dan ziaj v hladilnik in se baše ter sedi na celi riti. Kakšni predsodki!

Ali bo ženska zmogla ali ne, naj presodi sama. Oceniš lahko tudi ti. Če je po 5 stopnicah čist brez sape, bo težko zmogla, če pa zleti čez njih brez problema, ne vidim razloga za skrb.

[url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/u506550.png[/img][/url] [url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/p506563.png[/img][/url]

hm in ti si/bos za otrokom 25ur na dan al kako? skakala za njim in telovadila?bi te rada videla 🙂

Ce je malo bolj okrogla se ne pomeni,da je okorna…halo? kaksno razmisljanje pa imas…meni bi bilo bistvenega pomena,da bi se nanjo lahko obrnila,ji predvsem zaupala, kako topla oseba bi bila in kako dela z otroci…sirina oz oblika ima najmanj pri sposobnosti varusk…

Khmmmmm ….. po tvoji definiciji torej jaz ne bi mogla biti mama, saj ne bi zmogla biti kos otroku.

Da povem še svojo stran … imam dva fanta, nadvse razigrana in zelo urna. Večji ima 2,5 let, mlajši 14 mesecev. Nobenega mi ni problem ujeti, pa naj teče še tako hitro. Sprehodi so obvezni, vsakodnevni, raje 2x kot nobenkrat (no, zdaj ko sem v službi, gremo 1x). Z obema se igram, telovadim in norim, pa mi, kljub moji kilaži, ni v noben problem. Prepričana sem, da se z njima več ukvarjam, kot pa marsikatera suhica.

Ti to resno?? Meni na kraj pameti ne apde, da bi varuško izbirala po kilaži. Poznam namreč lepo število bolj okroglih žensk, ki so mnogo bolj gibčne in spretne od mene, ki imam “normalno” kilažo. Ne se hecat, ženska 🙁

Pošlji jo delat Cooperjev test – ajajaj, no…

Joj mamice, kakšne zaključke vlečete iz mojih besed… Dajte no, ne mislim nič takega.

Morda bo dodatna razlaga pomagala, torej gospa ima na višino cca 160cm dobrih 100 kg. Njene kile so njena stvar- kar se mene tiče je samo to, da me skrbi, da dela ne bo zmogla. Mislim, da tudi leta naredijo svoje- opazila, sem, da ima noge kar precej otekle, vidne so tudi zelo izrazite krčne žile in res je vprašanje, ali bo kos živahnemu dojenčku.

Kot sem že rekla, se bom z njo natačno in odrito pogovorila in jo povprašala tudi o zdravstvenem stanju.

Eno je mlada zdrava mamica, drugo pa gospa teh let z ev zdravstvenimi težavami.

Razumem tvoje skrbi, saj je moja tašča precej pretežka in posledično tudi zelo težko hodi. Ker že sama sebe težko nese, seveda ne more skakati za mojimi otroki in ju zato ne pazi, ker vsi vemo, da ne bi zmogla, tudi ona.

Tako da ti kar presodi, ali je varuška dovolj okretna, da bo lahko pazila na otročka, mislim pa, da pri njenih letih to ne bi smel biti problem, razen če ima 200 kg, kar pa verjetno ne spada pod “malo bolj okrogla”. Mislim pa, da je večji problem z otroki, ki že hodijo oziroma z večjimi otroki, pri tamalih, ki še spijo ali so v vozičku se meni ne zdi nevarno.

Še to- morda pomisleki izvirajo tudi iz lastnih izkušenj- namreč v prejšnji nosečnosti sem se močno zredila – imela sem 95kg. Spomnem se, da sem se komaj premikala in se zelo hitro utrudila, kar se okretnosti oz nerodnosti tiče, pa je bila živa groza.

No, ne bom sodila po tem, ampak kot sem že rekla- z gospo sem bom odrito pogovorila.

Ne mešaj nosečnosti z debelostjo. Nekaj čisto drugega je, če imaš v trebuhu otroka, kot pa samo špeh!!!!!

ej, sram te je lahko! zdaj si mi padla dol (ali padel, glede na to da ti govorijo da si moški)! če se bojiš, da bodo tvoji otroci debeli, ker vidijo druge, debele ljudi…to so stvari, ki jih rešuješ ti s tvojo vzgojo in disciplino, ne pa tako, da odstraniš močnejše ljudi spred njihovih oči! sram te je lahko.
bog ne daj da imaš še kakšne zadržke, po možnosti pred homoseksualci, črnci, židi…

vse to smo že videli, in očitno za takimi katastrofami stojijo ljudje, kot si ti.

dober tek tvojim otrokom!

Odvisno, kaj pomeni “bolj okroglo”; oz. ali ima gospa še kakšne spremljajoče zdravstvene težave (visok pritisk oz. bolezni srca ali ožilja). Pomembno je tudi to, kakšen odnos ima do prehrane in hranjenja, še zlasti, če bo otročku hrano tudi pripravljala. O dilemi se vsekakor pogovori z bodočo varuško. LP!
Nina

Nina Pirnat, dr.med., spec.epid.

Prosim, če nehate vleči zaključke, ki ne držijo.

Določeni odgovori so čisto mimo in nimajo veze s mojim razmišljanjem in mojimi stališči.

Vsem konstruktivnim odgovorom pa hvala za pomoč.

Saj v tem primeru me je res. Pa si ne morem pomagati.
Se je javilo več varušk, pa sva izbrala tisto, ki je že na pogled izgledala bolj čisto in urejeno.
Je res krasna varuška, čeprav………mogoče malo presuha!?

Pri debeli je v nevarnosti otrok.
Pri suhi je v nevarnost mož.

Križ je s temi varuškami 🙂

Dora, poglej: če pravi, da ima izkušnje, je to že en plus, ne? vsekakor jo boš najprej preizkusila, ne? torej, daj ženski priložnost.

iz osebne izkušnje: imam dve svakinji, ena ima 100+ kg, druga ima 55- kg. obe imata po 2 otroka. prva se podi z njimi, reži se na vsa usta, meče jih v zrak, guga na gugalnici, teče za njimi in ko jo gledam kako mlajšega prime, s kako energijo ga previja, ga pelje za rokice, ko mali hoče hodit, se valja z njim po tleh, pa čeprav ji kolobarček pri pasu štrli preko, si želim, da bi imela vsaj kanček njene volje.
ta bolj suha pa se nikoli ne valja z otroki, nikoli je nisem niti videla se z njimi poditi. pač pa jima bere, igra inštrumente, pripoveduje pravljice, dela z njimi iz gline, lesa, barva, riše, skratka, bolj sedeče intelektualno delo. pa ji zavidam te sposobnosti.
naj poudarim, da so tudi otroci zelo različni. prvi so prave energijske bombe, v neprestanem muvingu, knjige, inštrumenti, barvanje, to jim je špansko selo. ta drugi pa so bolj mirni, bolj ustvarjalni, če pridejo v prostor, ga ne prevrnejo v sekundi.

skratka, kaj sem hotela povedat? saj ne vem.
daj ji priložnost, testiraj jo, pa tudi to pomisli: obdobje ko otrok plazi in shodi, gre hitro mimo.

No, zdaj ste pa zadevo že tako zapeljale, da se bere, kot da se suhice po defaultu ne ukvarjajo z otroci, prekomerno hranjene so pa prave Mary Poppins. Dora, razumem tvoje pomisleke, mene bi skrbelo enako, kot je napisala NinaP – torej zdravstveno stanje varuške in njen vpliv na otrokovo prehrano. Malo me moti tudi to, da gre za reševanje finančne stiske. Saj vem, da nobena varuška (babice izključene) ne dela iz čistega užitka, pa vendar. Se mi pa tudi zdi, da bi tvoji pomisleki znali vplivati na vajin nadaljnji odnos v primeru, če jo sprejmeš za varuško, tako da bi jaz raje iskala še kakšno drugo varianto.

New Report

Close