bolj okrogla varuška- vaše mnenje
sorry,ma kaj ti rabiš kakšnega psihiatra?a varuške v jsalih izbirajo glede postave?a pol okrogla mama je slaba,ker ne more teč za svojim otrokom?dej ti raje svojega otroka v jasli,ker uboga tista gospa pr tebi.svašta.marsikaj sem že slišala,a take izjave iz ust ene ženske!ni čudno,da nas imajo pol vse za kokoši.sram me je ,da zastopam ženski spol ob takih izjavah.in ja ,tud jaz sem močnejša,pa glih tako tečem za svojo deklico,kot za sinom ko sem bla šlank.škoda,da se ne zavedaš,da si s takim razmišljanjem užalila ves moćnejši ženski svet.sam pazi,da ne boš tud ti enkrat OKROGLA,kako boš pol tekla za svojim otrokom?
sama tudi občasno varujem otroke. in sem DEBELA. pa nisem debela zato, ker bi se nažirala. zato, ker jem normalno. in sem 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}, da jem manj kot kakšna suhica. in še nikoli nisem opazila, da bi katera mamica bila nezadovoljna zaradi mojih kilogramov. In se vedno igram z otroci, plazim, lovim itd.
me je pa kar prizadelo vaše mišlenje. kako lahko ena mamica izbira varuško glede na izgled in postavo. sem bila mnenja, da se varuške izbirajo gledajoč na druge stvari.
torej, če hočem varovati otroke, je najpomembnejše, da sem suha. drugo sploh ni pommebno. super 😉
Tale zadnji komentar me je pa spomnil na čase, ko je moje dete še hodilo v vrtec. Smo imeli dve vzgojiteljici – eno povprečne postave, eno pa že malo v letih in no, ja, če mi je dovoljeno zapisati – predebelo. Pa je bilo slišati, da bi šli z veseljem večkrat na kak daljši sprehod (na bližnji hrib), ampak da ženska ne zmore. Tako da ne bi o tem, da je čisto vseeno, pa o diskriminaciji, pa o ne vem čem še. Punce, ne se slepit, če se zrediš za 5, 10 kil nad priporočeno težo, se to že kar pozna pri okretnosti in kondiciji, 100 kil na 160 cm je pa, vsaj za moja merila precej preveč. Pa še leta so tu. Kaj pa če gospo (bog ne daj!) udari infarkt, ko bo pazila na otroka? Saj vprašanje ni bilo nič zlobno zastavljeno, ne vem, zakaj ga tiste z nekaj kil viška občutite kot osebni napad nase?
Ne vem, no. Meni pa se predvidevanje, da je debelejša ženska manj sposobna varovati otroka in da se govori celo o nevarnosti infarkta, medtem ko bo varovala otroka, zdi podobno kot bi rekli, da je suha ženska gotovo anoreksična in da da bo verjetno padla skupaj od slabosti, ko bo varovala otroka. Oboje pa je samo predsodek. Moja tašča je s hudimi krčnimi žilami varovala svakinjini obe hčeri, vsako dve leti. Še zdaj, pri 76 letih vsak dan pešači nekaj kilometrov in je zelo vitalna. Pa je tudi težka kakih 100 kg ob 160 cm. Medtem ko je z mojo mamo kar naprej nekaj narobe, čeprav je 10 let mlajša in 30 kg bolj suha. Otroke bi najraje imela kar naprej v naročju, da se jim ne bi kaj zgodilo in da ji ne bi bilo treba tekati za njimi, nikoli se ni podila okrog z vnuki, kar je tašča rade volje počela.
Torej ne sklepaj samo na podlagi zunanjega videza in krčnih žil.
ti pa že sedaj delaš razlike, upam da nisi kaki kadrovik v kaki firmi, ker potem pri tebi vsi, ki se ti vizuelno ne dopadejo odpadejo, ker njihovo znanje in veščine niso pomembne. pa kaj veš da videz ne pove kakšen je karakter posameznika. najprej se z potencialno varuško moraš pogovorit, npr. postaviš jo v situacijo, kako bi ona organizirala dan z otrokom, potem pa boš videla, če ti njeni odgovori ustrezajo. seveda ji ne smeš nikakor nakazat svojih želja, ker le tako lahko dobiš objektiven odgovor. potem npr. kakšen odnos ima do ljudi ki gredo z otročkom kljub dežju na sprehod. in še veliko je takšnih in podobnih vprašanj, z katerimi si lahko ustvariš sliko o posamezniku, brez da ga ocenjuješ po videzu.