Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Bolj sem stara bolj smrdim

Bolj sem stara bolj smrdim

Opažam, da z letni vedno bolj smrdim! Prej sem bila komot dva, tri dni brez tuširanja, zdaj sem recimo stuširam zvečer in naslednji dan sredi dneva mi že smrdi izpod pajsk in iz mednožja. Pa glava tudi. In iz ust. Je to normalno, da pride z leti? Kako je stem pri vas?

trapa/ trap….da se ti da.
A pamet je boljša kot žamet, hehe…..pardon, a pamet tud smrdi?

Se popolnoma strinjam s tabo. Tudi jaz sem to že ugotovila 🙂

predlagam ti tale kamen http://www.ecogreenstore.co.uk/crystal-fresh-deodorant-120g-p-7607.html [img]http://www.ecogreenstore.co.uk/crystal-fresh-deodorant-120g-p-7607.html[/img]

dobiš ga v vsaki naši drogeriji, je čisto naraven, nima vonja. jaz sem ga uporabljala leta nazaj, potem prešaltala na te nove kao sprej deodorante, ma mi vse cunje smrdijo po njih+švicu da mi je za kozlat. pred časom sem spet kupila ta kamen in prvič po nekaj letih spet lahko dvakrat oblečem isto majico, totalno se nič en voha švica, počutim se res sproščeno, kot že res dooolgo ne.

Kaj hočeš, počasi ti gnije zgoraj in spodaj!

Normalni ljudje se tuširamo vsak dan, od malega naprej.

Če čisto resno odgovorim.
Jaz sem tud skoraj 40 in opažam, da bolj hitro zasmrdim kot ponavadi, pa se redno umivam (ne na dva dni), ap še vmes s kakšnim vlažilnim robčkom pod pazduho, če je potrebno.
Opažam pa, in to je dejstvo, da je “zasmrajenost” občutnejša glede na vrsto oblačila. Največkrat so to kakšne temnejše ozke majčke, ni nujno, da so noname kvaliteta. Očitno zaradi barvil aki kaj vem česa….

Gniješ pri živem telesu. Normalen človek se umije vsak dan.

Nekaj mogoče naredijo hormoni. Drugače pa je telesni vonj v veliki meri povezan z našo prehrano. Več kemikalij, bolj smrdimo. Pred časom so zelo propagirali neke česnove tablete za vse bolezni. Niso pa povedali da je stranski učinek zelo smrdeč švic. Verjetno so tablete za hujšanje tudi en kup kemikalij.

Bo treba malo preštudirati s čim se hraniš in čimveč umetnih stvari umaknit ali zmanjšat.

lp, ela s

stuširam se vsako jutro in vsak večer. Zjutraj zato, da se zbudim, zvečer, ker se ne počutim čisto. Poleti tudi kdaj vmes. Namilim se vedno pod pajsko in spodaj. stara 42. nobene majce oz, tistega kar gre direkt na kožo ne nosim 2x. še v življenju nisem smrdela. tudi, ko pridem s športa ne smrdim.
treba se je redno umivat. duuuuuuuuuuuuuuhhhh….

Ja, in? Vprašanje je bilo, če je normalno, da pri določeni starosti 1x na dan ni dovolj.

Sicer pa, avtorica – kolikor vem, se lahko to zgodi zaradi hormonov, ja. Pa tudi prehrana je važna, kot je napisala ElaS.

Joj, kok ste pametni eni, da glava boli. Tudi sama sem opazila, ravno nekako pri 45tih, da je moj vonj izpod pazduh veliko močnejši kot je bil. To so pač hormoni, ki v teh letih pričnejo drugače delat, ali premalo ali preveč. Meni je pomagalo, ko sem začela redno teči, da je šel pač švic hitreje ven, še bolje pa je, odkar ne pijem več kave. A ja, pa opazila sem, da nekateri geli za tuširanje – no, v bistvu vsi geli, smradu sploh ne odstranijo, normalno trdo milo pa ga, tako da se zdaj umivam povsod izključno s trdim milom.

Odvisno od:
– higiene
– hrane
– oblačil
– kozmetike
– psihičnega počutja
Higiena se mora z leti poostriti, tuširanje tudi večkrat dnevno, če je treba. Stara hiša zahteva več dela kakor nova. Enako je s telesom.
Naravna hrana v glavnem ne daje smradu. Razen močnih aromatočniih rastlin kot sta česen in čebula, ki si ju privoščimo med vikendom. Peteršilj in zelena potegneta vonjave nase in ženeta na vodo, da se znebimo s hrano pridobljenih vonjav.
Oblačila imamo iz naravnih materialov, ki vpijajo znoj in omogočajo telesu energijski pretok.
Kozmetika pri naši hiši je naravna, to pomeni, da kar je za v usta, gre tudi na kožo. Ker skozi kožo se vsrkavajo kreme in deodoranti, s čemer telo nima kaj počet, le obremenjujemo ga.
Ob stresu izločamo bolj smrdeč znoj. Stres je treba obvladat, preden on obvlada nas. Življenje vzamimo s prijetnejše strani, ko je pa vse odvisno od nas samih, kaj si bomo manifestirali.

Tudi jaz sem to začela ugotavljat, potem pa odkrila SODO BIKARBONO!!!
Čisto malo si daš zjutraj pod pazduho, seveda umito;), nič smradu, 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}, poizkusi:)

Pri sebi tega ne opažam. Tuširanje 1x na dan popolnoma zadošča, razen poleti in po športu.

Definitivno je odvisno od hormonov.
Jaz imam med menstruacijo večje težave s smradom izpod pazduh, sem pa 35.

Deodorant Neutro Roberts je odličen in če se po tuširanju z njim namažeš pod pazduho, 24 ur sigurno ne boš smrdela. Sicer pa stuširaj se še zjutraj, vstani deset minut prej.
Povedano po pravici, to da smrdimo, povzroči tudi stres. Odkar sem doma, je bistveno bolje, kot dokler sem še delala. Ničkolikokrat me je čez dan kar spreletelo, spotilo, od sekerancije.
Še to, pazi, kakšne materiale imaš oblečene. Kakšna sintetika, je pravi fuj. Se mi zdi, da je najboljši bombaž. Za pozimi si npr spodaj oblečeš bombažno majčko s kratkimi rokavi, gor na vrh pa majico.

Tudi stres in prehrana vplivata na vonj. Koža je naš največji organ. Ledvice očitno ne “predelajo” vsega

Hormoni
hrana
oblačila
stres
in pa seveda….emšo. 😉

to so znanilci mene.Živčnost in posledično znojenje,nervozni želodec,posledično zadah,boleča glava in močnejši vonj intimnega dela

Cunje so čedalje slabše kvalitete in prej zasmradijo. Neki novi umetni materiali.

tista, ki se večkrat dnevno tušira – ni dobro za samo kožo. Bolj je pametno, da se samo po problematičnih delih večkrat, nikakor pa celo telo večkrat denvno tuširat in s tem ves zaščitni sloj povrhnjice odstranjevat …

Lahko so vzrok glivice, ki se z leti naberejo vsepovsod in potem delajo štalo v kožnih pregibih in mednožju. dobro je uporabljati samo trdo milo, namili se samo po delih, ki zaudarjajo, po tuširanju se vedno obriši s čisto brisačo, belo perilo peri na kuhanju, pred pranjem perila daj v boben 2 dl kisa. jaz sem se tako rešila glivic v pregibih, ki so me pestila, pa ni pomagalo nič, ne canesten ne jogurt. zdaj se vsak večer stuširam, potresem z otroškim pudrom občutljive predele, pod pazduho deodorant in nimam težav.

veliko žensk mojih let zavoham, kako smrdijo po glivicah, pa je rešitev čisto preprosta. uporabljam pa čisto navadno milo, trgovskih blagovnih znamk. odkar sem omejila vnos sladkorja in kruha, je veliko boljše. in postrigla sem se, vrat in ušesa imam zunaj, čeprav sem bila ponosna na svoje lepe lase. ampak kaj, ko sem se znojila po vratu tako, da sem sama sebe zavohala.

Pij veliko čiste izvirske (ne iz plastenk) ali filtrirane vode iz pipe in preidi na kvalitetno čim bolj vegi hrano.
Odkar sem na vegi hrani ca 10 ler, je vonj telesa manj izrazit.
Seveda pa higiena in obleka iz naravnih materialov in sproščanje.

” Z jezika si mi vzela”. Se čisto strinjam z zapisom.

Živi in pusti živeti

New Report

Close