Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute bolj ugodno varčevanje

bolj ugodno varčevanje

Pozdravljeni,

potrebujem nasvet za bolj ugodno varčevanje kot ga izvajam trenutno.
Moja neto mesecna plača znaša približno 1100 eur. Podjetje, kjer delam, je v sanacijskem postopku, zato ohranitev zaposlitve v bližnji prihodnosti ni zelo zanesljiva. Novo službo že po malem iščem.
Imam odprt trajnik na varčevalni račun, kamor odvajam 300 eur mesečno. Zgodi se, da kakšen mesec položim na račun še dodatnih 200 eur. Tu imam trenutno privarčevanih 30.000 eur, za kar dobim pribl. 32 eur mesečnih obresti.

Moj cilj je v približno dveh letih kupiti manjše stanovanje v vrednosti do 80.000 eur. Zavedam se, da brez kredita (najbrž hipotekarnega) ne bo šlo, vendar se ne bi rada spustila v dolgove za več kot 10 let.
Kako naj do nakupa stanovanja razpršim privarčevana sredstva, da bi jih obrnila bolj ugodno, kot jih sedaj? Pripravljena sem tvegati toliko, da mi ostane vsaj vložena glavnica.
Stara sem 37 let.

Zahvaljujem se za mnenja in želim prijetne praznike.

Lp

K.

Osebno ne poznam nobenega varčevalno – naložbenega programa, ki bi na dve leti jamčil nominalno vložena sredstva, razen bančnega varčevanja, pa še tu je jamstvo omejeno na nekje 22.000 evrov pri vsaki banki, kjer imaš odprt račun.
Če si lahko zaposljiv kader (sanacijski program pač še ne pomeni, da bodo firmo zaprli) in če si hkrati še podnajemnica, potem bi bila mogoče še najboljša varianta, če takoj kupiš stanovanje,vendar z anuiteto enako tvojemu današnjemu varčevanju. To pomeni, da bo odplačilna doba daljša kot 10 let.
Mi je pa tvoja finančna situacija nedoumljiva: prejemaš 1.100 evrov, varčuješ povprečno 350 evrov mesečno, koliko te pravzaprav življenje stane? Če te bivanje (podnajem?) stane manj kot pričakovana anuiteta, potem ostani podnajemnica in raje spremeni varčevalno strategijo.

lahko ti posredujem produkt “finanzas forex in poskusiš z 200evri ko se prepričaš da je stvar dobra pa lahko vložek povečaš.

Forex je stvar za strokovnjake. Mislim, da ga je nekorektno predlagati nekomur, ki je do sedaj varčeval le na banki.

lpl

Lp L

Jože,

Še enkrat vas opozarjam, kot ludvig, da ni forex za vaskogar. kopriva želi kupiti stanovanje in ne postaviti denar na kocko.

____________________________________________________________________ Navada ravnanja z denarjem je pomembnejša od njegove količine. Stojim vam ob strani. Janez Tomc, mag. [email protected]

New Report

Close