Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev bolna med dopustom

bolna med dopustom

Dober dan,
upam, da mi boste odgovorili na to vprašanje. Namreč, pred časom smo imeli kolektivni dopust, 3 tedne. V tem času sem zbolela za angino, obiskala sem zdravnika in dobila antibiotike. Takrat v službi ni bilo nikogar, saj smo bili vsi na kolektivnem dopustu zato sem, ko smo se vsi vrnili, prinesla bolniški list za obdobje trajanja bolezni. Brez ovinkarjenja, zdi se mi škoda svojega dopusta, ki ga dobim zato, da si odpočijem in naberem novih moči za opravljanje dela, da bi ga preležala doma z boleznijo. Pa mi bolniške niso hoteli sprejeti in sem zato za bolezen morala koristiti dopust.
Kako ravnati v teh primerih? Ali je to prav? Sicer upam, da se mi to ne bo več ponovilo, morda pa se bo še kdo znašel v mojem primeru.
Lepa hvala za odgovor in lep pozdrav!

Ne, to ni prav. Če delavec zboli, se koriščenje letnega dopusta vedno prekine – seveda, če ga zdravnik pošlje v bolniški stalež. Za ustrezno obdobje tako dobi bolniški list, ki ga delodajalec seveda mora upoštevati.

Lep pozdrav,
Katarina

____________________________________________________ Katarina Lavrin Marenče, univ. dipl. prav. Zveza svobodnih sindikatov Slovenije, Dalmatinova 4, Ljubljana <http://www.sindikat-zsss.si/>

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close