Bolniška dopust in delanje v času dopusta
Pozdravljeni.
Od ZZZS imam odločbo o bolniški do 31.7.(4 ure bolniške in 4 ure delo). Od 11.7. do 18.7. imam že plačano morje. Zdaj pa mi delodajalec govori da zaradi odločbe ne morem it na morje ker sem 4 ure v boniški. Mi je pa rekel moram priti delat s tem da mi bo pisal dopust in bom 4 ure delala ker mi nekaj ur za nazaj manjka. Sploh ne vem kaj naj naredim… mož in otroka na morju, jaz v službi… Kaj naj naredim?
Delodajalec ti ne more pisati dopusta, hkrati pa delaš v službi. Dopust se piše po dnevih in ne po urah. Delodajalec mora biti seznanjen z odsotnostjo. Če imaš ti dopust, zmožna za delo 4cure, ti za odsotnost z dela zaradi dopusta ne more delodajalec odrejati, da moraš doma čepeti.
Če bi držaqlo, da ne moreš na morje na dopust, potem dopust sploh ne bi bil v osnovi dovoljen.
Če bo pisal dopust, potem si odsotna. In ne v službi. Drugače je on v prekršku. Tudi ti ne more oz. ne sme odrediti nadur, če imaš odločbo po 4 ure. Torej ne moreš v času odločbe prinašati notri manjkajoče ure. Ne moreš imeti hkrati dopust in hkrati biti v službi.
V ZDR piše, da ima delavec pravico do letnega dopusta, ne glede na to, ali dela polno delovni čas ali krajši delovni čas od polnega.
Sem šele sedaj videla, da je tvoj dopust razumsko že mimo.
Kako si uredila?
Forum je zaprt za komentiranje.