bolniška in prevoz
delavcu plačujemo stroške za prevoz na delo v višini LPP mesečne karte (7.500). Prejšnji mesec je delal le 5 dni, ostalo je bilo 13 dni bolniške (poškodba pri delu) in 2 dni dopusta.
Ali mu pripada 7.500 SIT ali sorazmerni del, glede na dneve prisotnosti na delu?
hvala za odgovor
alenka
Absolutno mu pripada prevoz samo na dneve prisotnosti. Enako tudi sicer. Mi mesečno karto delimo z delovnimi dnevi in dobimo ceno prevoza na dan, potem pa plačamo toliko dni, kolikor je delavec dejansko koristil prevoz. Ne plačujemo dopusta, službenih poti (dobi potni nalog), koriščenja ur, skratka, nobenih odsotnosti. In mislim, da je tako tudi prav. Malo več dela sicer, ampak prav.
Lep pozdrav,
Mici
Hmmm…kaj pa, ce se delavec vozi z avtobusom in dejansko kupi mesecno delavsko karto? Vi pa mu potem seckate in secirate in povrnete samo za nekaj dni, on pa je imel dejansko strosek za celotno mesecno karto?
Mi smo na kraju, kjer avtobusnih prevozov skoraj ni. Tako smo se odločili v podjetju in tega se držimo.
OK, toda zakaj potem trdiš, da je tako edino prav? Zanima me, kaj pravi zakon? Pri nas SO avtobusni prevozi in se bolj splača kupiti mesečno karto, je bolj ugodno, kot pa vsako vožnjo posebej plačevati. In če potem delavec pač sredi meseca zboli? Karto je pa že kupil? Naj mu odbijamo?
Kaj pravi zakon? Ali kdo ve?
Hvala in LP
Forum je zaprt za komentiranje.