Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Bolniška nad 30 dni za polovični delovnik

Bolniška nad 30 dni za polovični delovnik

Pozdravljeni,

Potrebujem vašo pomoč. In sicer sem zaposlena za 4 ure. Sem na bolniški, delodajalec mi je ta mesec izplačal 80 % bolniškega nadomestila.

Zanima me od česa naj računam bolniško nad 30 dnevi, torej ko mi jo plača ZZS. A je to bruto/neto osnova ali celoten znesek na plačilni listi ? Nič mi ni jasno. Hvala lepa

Spoštovani!

V primeru, da gre nadomestilo plače v breme ZZZS, ko ste več kot 30 dni na bolniški, Vam pripada 80% nadomestilo plače, zmanjšano za 10 odsotnih točk. Nadomestilo se računa od bruto zneska plače.
V skladu Zakonom za uravnoteženje javnih financ (Uradni list RS, št. 40/2012, v nadaljevanju: ZUJF), se je v 6. členu spremenil odmerni odstotek za izračun nadomestila plače za prvih 90 koledarskih dni izplačila nadomestila plače, ki se izplačuje v breme obveznega zdravstvenega zavarovanja.

Za prvih 90 koledarskih dni se zniža odmerni odstotek za 10 odstotnih točk pri vseh razlogih začasne zadržanosti od dela, razen v primeru zadržanosti od dela zaradi poklicne bolezni in poškodbe pri delu, nege družinskega člana ter darovanja krvi.

V primeru nadaljnjih vprašanj me lahko pokličete na št. naše pisarne, za brezplačen telefonski nasvet.

S spoštovanjem,

Odvetništvo Prus – Pipuš,

odvetnik Peter Prus Pipuš,

Zemljemerska ul. 12,

1000 Ljubljana

SI- SLOVENIJA

[email protected],

mob. 0641 25 539

http://www.pipus.si

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close