Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek bolniška že 12 let

bolniška že 12 let

Berem v enem časopisu, da je v  Sloveniji nekdo, ki je že 12 let v bolniškem staležu. Kako je to mogoče? Zboliš, greš k zdravniku, dobiš terapijo ali operacijo in po končanem zdravljenju greš v službo. Kako lahko zdravljenje traja 12 let??

Nevrokirurg je reku, da “hrbteničarje” drži po več let v bolniški. Dolgotrajn proces. Več operacij, daljša okrevanja.. Poskusi in prehodi to pot, potem pa poročaj kako je bilo dejansko v praksi.

Če je stanje tako, je vse skupaj popolnoma nesmiselno, enostavno invalidska upokojitev, in konec zgodbe. Nekateri se po 20 let vrtijo v krogu bolniška, polovični delovni čas, polni delovni čas, in ponovi vajo v nedogled….     To je čisti debilizem, oziroma mrcvarjenje, nimajo ne pameti,ne empatije, pa tudi znanja ne, tisto diplomo si lahko nekam vtaknejo

Odgovor na objavo uporabnika
Plavi, 10.11.2024 ob 09:03

Če je stanje tako, je vse skupaj popolnoma nesmiselno, enostavno invalidska upokojitev, in konec zgodbe. Nekateri se po 20 let vrtijo v krogu bolniška, polovični delovni čas, polni delovni čas, in ponovi vajo v nedogled….     To je čisti debilizem, oziroma mrcvarjenje, nimajo ne pameti,ne empatije, pa tudi znanja ne, tisto diplomo si lahko nekam vtaknejo

Ja seveda so taki, ampak so tudi drugače, v Soči sm vidla dva, ki sta imela prometno v najstniških letih (12 in 14let, brdo operacij(5+) in tako, da sta pri 40 sposobna delati(mesece v bolnici, mesec na terapijah, meseci obupa in še kaj!). Zate je to seveda odpis in blabla, eni pa pač ne obupajo najdejo svojo pot. Ampak tu ste programirani, da je vse slabo, da so povsod oprtunisti, da je svet umazan, da vi pa žarite s tem, ko v luno tulite kk slabo je. eeeeeeeeeeeeeh.

Navedeni primer je pljunec v morju, tisto,kar sem jaz navedel je masovna pojava., strinjam se, da je potrebno vsak primer podrobno obravnati, zato so vendar plačani, in usposobljeni. Več, kot očitno je, da tega ne počnejo, mnogi navadni smrtniki, nimajo primernega tretmana. Na vsakem koraku ego, ošabnost, delitev v predalčke, oziroma družbene razrede, nestrokovnost, nedoslednost……… Pametnemu popolnoma dovolj!

Ja kr pojdi v kak riheb center in pol povej kok pljunkov je tam in zakaj so res tk nevidni, če ne tut z vašo pomočjo neutaložljivega joka.

crazyfrog, 10.11.2024 ob 08:54

Nevrokirurg je reku, da “hrbteničarje” drži po več let v bolniški. Dolgotrajn proces. Več operacij, daljša okrevanja.. Poskusi in prehodi to pot, potem pa poročaj kako je bilo dejansko v praksi.

@Cratyfog: no, v praksi zgleda takole: po operaciji vratne hrbtenice (operiral nevrokururg), kasneje ledvene, po onkološki operaciji, po operaciji kolka – vedno so me po končanem zdravljenju napotili v službo. Za kasnejše težave v zvezi z vsem tem sem dobivala kratke bolniške, toliko da sem si opomogla, pa spet nazaj v službo!

Kako pa je v praksi pri tebi zagledalo?

Na bolniški so, ker s pokojnino ne bi mogli preživeti.

Določeno visoko število  predčasnih upokojitev, omejitev, in dolgotrajnih bolniških je rezerviranih za prijatelje,znance, ne glede na dejansko stanje.Seveda v tej zadevi, ne smejo pretiravati, ker lahko pridejo pod drobnogled. Zato trenirajo strogost na navadnikih smrtnikih, ki kljub  temu, da imajo resne zdravstvene probleme, ne dobijo primernega tretmana. Pametnemu popolnoma dovolj!

Mene so tut hitr nazaj poslali, zdaj sploh ekspres, , ampak hb. Sm pa mela v sobi cimro npr. ki je pri 28 se nvem ker disk sesedu, pol je biu nek živc tam nvem kaj, nakar so čakali kako bo barzgotinlo, vmes je bla skoz primorana bit čimmnj gibljiva, pol so to 2x ponovili, skratka norost kako grdo se ji je vleklo in kako uboga je bila, ampak to je pljunek. Hočm sam rečt, raje ne vem kako je, kot da bi obsojala in favšvala. Hvala za posluh.

Slovenski javni sektor, kaj drugega. Te dolge bolniške so še posebej popularne tam kjer “bolnik” lahko nemoteno fuša, brez kontrole, npr. zaposleni v kulturi.

Imela sem nesrečo. Poškodba kolena. Ker ni bil odprt zlom, sem 2 tedna čakala na magnetno. Potem še 3 tedne, da me je pregledal ortoped.

Strgane stranske vezi in prav tako sprednja in zadnja križna.

Ker je bilo koleno mocno oteklo, je ortoped predvidel operacijo čez 3 mesece, ko se stanje pomiti. Čez 3 mesece ni bilo nič bolje. Smo čakali še 2 meseca in takrat so mi iz kolena odstranili veliko zabrazgotinjenega tkiva.

Stanje se ni izboljšalo, po 5ih mesecih sem imela še eno artroskopijo.

Nato je sledilo res počasno okrevanje. Po 8ih mesecih sem imela operacijo z rekonstrukcijo vezi. Žal se je zagnojilo, težave..v glavnem. Sledili sta še 2 operaciji. Zaradi navidezno brezvezne poškodbe, sem bila na bolniški skoraj 3 leta!

Če bi me operirali na dan poškodbe verjamem, da vsega tega ne bi bilo!

Plavi, 10.11.2024 ob 09:29

Določeno visoko število  predčasnih upokojitev, omejitev, in dolgotrajnih bolniških je rezerviranih za prijatelje,znance, ne glede na dejansko stanje.Seveda v tej zadevi, ne smejo pretiravati, ker lahko pridejo pod drobnogled. Zato trenirajo strogost na navadnikih smrtnikih, ki kljub  temu, da imajo resne zdravstvene probleme, ne dobijo primernega tretmana. Pametnemu popolnoma dovolj!

Tako je. Navaden smrtnik mora z resnimi zdravstvenimi problemi v službo, če zmore delati ali ne.

Dokler nisi v “čevljih” osebe, ki rabi dolgo bolniško, bodi tiho in se zahvali nekomu zgoraj, da si zdrav.

Nekaj let nazaj je bil na TV prispevek o ljudeh na dolgi bolniski. Takreat je bil rekorder na bolniski ze 14 let zaradi posodbe palca.

crazyfrog, 10.11.2024 ob 09:17

Ja kr pojdi v kak riheb center in pol povej kok pljunkov je tam in zakaj so res tk nevidni, če ne tut z vašo pomočjo neutaložljivega joka.

CF, dejansko je tako, da smo unikum v svetu glede neomejenih bolniških, ki se vlečejo tudi po 10 let in več. Tega nikjer ni! Poglej Avstrijo ali Nemčijo ali skandinavce. Lahko si največ eno leto na bolniški, v vmesnem času dobiš odpoved, denar pa dobivaš prek drugih služb. Po enem letu pa invalidska, če si res invalid, ali pa moraš pač delat, se pravi iskat drugo službo. Pri nas so pa grozljive anomalije, ko so ljudje po 10 let na bolniški in vlečejo plačo. Spodaj je link enega takega, ki je 8 let na bolniški in kasira mesečno 24.000 €. Imam sodelavko, ki je že 12 let na bolniški, baje hrbtenica. Stara 38 let, nobene operacije, ničesar, videvajo jo okoli hodit in celo tekat. Drug primer ena, ki je tudi že 6 let na bolniški, sama pravi, da jamra pri psihiatru, kako je grozno depresivna, predpiše ji zdravila, ki jih ne jemlje, vsakič znova pa zajamra, da nič ne pomaga. Zakaj tako? Ker se ji ne ljubi delat za tistega minimalca. Saj okej, res je kriza, če delaš za minimalno plačo, ampak to vseeno ni rešitev. Na eni strani so tisti, ki si bolniške ne morejo privoščiti, na drugi pa taki, ki ožemajo sistem na polno.

To bi že davno morali porihtat, pa očitno v vsakokratni vladi ni neke želje po tem. Že vedo, zakaj.

https://www.24ur.com/novice/dejstva/kdo-si-lahko-privosci-bolnisko-rekorder-s-24-tisoc-evri-ali-nekdo-s-500-evri-nadomestila.html

Jaz sem po letu in pol bolniške zaradi operacije hrbtenice šla nazaj delat. Medtem smo vložili papirje za polovično invalidsko penzijo. Nekje po pol leta je invalidska šla skozi.

Vem pa za primere oseb, ki so na dolgotrajnih bolniških staležih zaradi bolje plačane bolniške. In se niso odločili za invalidsko upokojitev, ker je ta slabše plačana. Po eni strani razumljivo, po drugi strani pa….. zgrešeno s strani sistema.

aha862, 10.11.2024 ob 18:58

Jaz sem po letu in pol bolniške zaradi operacije hrbtenice šla nazaj delat. Medtem smo vložili papirje za polovično invalidsko penzijo. Nekje po pol leta je invalidska šla skozi.

Vem pa za primere oseb, ki so na dolgotrajnih bolniških staležih zaradi bolje plačane bolniške. In se niso odločili za invalidsko upokojitev, ker je ta slabše plačana. Po eni strani razumljivo, po drugi strani pa….. zgrešeno s strani sistema.

Seveda je razumljivo! Vsak bi se tako odločil, če ima možnost. Zgrešen je sistem, ki to dopušča.

Pa ne more nekdo, ki je več kot 8 let na bolniški, dobivat 24.000 € mesečne bolniške, no! Hehe, seveda lahko, če častimo davkoplačevalci. In ne, niso to samo delavci v JU. Tale zgoraj je kar lepo v zasebnem podjetju.

Milijarde dajemo v razne banke pa za neuspele referendume in podobno. Za zdravstvo vsakemu od plače avtomatično odvedejo precej. In potem se še najde oseba, ki bi edino prednost, ki jo ima preprost zaposeln človek od tega in to je bolniška, ukinil, da bi ta preplačan denar šel spet…Kam?

Pri vsem denarju, ki ga zmečemo v zdravstvo, bi morali imeti vsaj dostop do vseh raziskav, zdravil in pa to ubogo bolniško.

Naj ukinejo kaj drugega, kar ne vpliva na tako veliko ljudi.

Pred leti je veljalo pravilo, po šestih mesecih bolniške, na komisijo ali je bolnik morda že invalid.

Ker nisem bila operirama takoj, ampsk po več mesecih, se je stanje zakompliciralo. Zelo. Težave z nogo in spremenjena drža, sta mi mocno poškodovali tudi hrbetnico.

Še po eni operaciji sem imela zaplet, hodila od zdravnika do zdravnika in do me odslavljali. Prišlo do okvare  živca. Trajne. Ravno pred nesrećo sem  bila na tem, da bi precej napredovala. Potem pa bolniška, bolečine, občutek manjvrednosti, odvisnost od drugih. Vračanje na delo po 4 h in spet bolniške. Če ne bi imela družine, bi takšno življenje končala. Sploh zato, ker je šlo potem za težave, ki so bile in so posledica prepočasne obravnave ali sploh neobravnave.

Tufi verjamem, da se mi v Švici takšno oflašanje ne bi zgodilo! Ker pač tam ne moreš biti tako dolgo na bolniški

Dobro Ula saj je res. Vidiš pa da, če potegnevs črto je res vse skup en velik sistemski fejl. Kot podaja ena svojo zgodbo višje-predolge čakalne, napačni pristopi. In pol smo konc dneva še drug drugmu sovražnik. Tak siromak, ki se bori za dobro počutje, dobi ob anomalijah sistema še etiketiranje in pametovanje okolice.

milijarde, 10.11.2024 ob 19:13

Milijarde dajemo v razne banke pa za neuspele referendume in podobno. Za zdravstvo vsakemu od plače avtomatično odvedejo precej. In potem se še najde oseba, ki bi edino prednost, ki jo ima preprost zaposeln človek od tega in to je bolniška, ukinil, da bi ta preplačan denar šel spet…Kam?

Pri vsem denarju, ki ga zmečemo v zdravstvo, bi morali imeti vsaj dostop do vseh raziskav, zdravil in pa to ubogo bolniško.

Naj ukinejo kaj drugega, kar ne vpliva na tako veliko ljudi.

Če je preprost človek v službi zato, da gre lahko na dolgotrajno bolniško, je s sistemom nekaj narobe. Ne moreš kar avtomatično razmišljati tako, da če teh 700 milijonov, kolikor gre na leto za dolgotrajne bolniške, ne bi šlo zanje, bi jih pa pokradli. Pač sistem, kjer so bolniške neomejene, ni okej. Kar so že povsod ugotovili, razen pri nas in v Bolgariji.

Se ti zdi prav, da tip, ki je že 8 let na bolniški, prejema mesečno 24.000 € davkoplačevalskega keša? Okej, lahko je z njim res kaj hudo narobe, ampak daj no, ne moreš dobivat tolikšno plačo, če te v službi že 8 let ni!! Okej, ta je rekorder, ampak imaš še celo vojsko tistih, ki dobivajo mastne bolniške, služba jih pa ni videla že leta. Vsaj to bi morali zregulirati.

Tako kot vse pri nas  je posledica vez , poznanstev in podkupnin. Vse te primer bi bilo potrebno expresno preiskati, dati ovadbe na policijo in odpustiti tiste, ki so to dovolili.   Brez dvoma gre za izrabo sistem z pomočjo zdravnikov in zaposlenih na ZZZS

ni mi jasno427, 10.11.2024 ob 08:50

Berem v enem časopisu, da je v  Sloveniji nekdo, ki je že 12 let v bolniškem staležu. Kako je to mogoče? Zboliš, greš k zdravniku, dobiš terapijo ali operacijo in po končanem zdravljenju greš v službo. Kako lahko zdravljenje traja 12 let??

DEjstvo je, da se prevec casa caka na preglede,.operacije. potem pa.se razne rehabilitacije. Drugi problem, da imajo veliko bolniskih,.ker invalidska komisija posilja ljudi nesposobne za delo zaradi zdravja.

Imam znanko ki je bila najprej na bolniski okoli 4 leta. Vmes dve operaciji. Invalidska jo je poslala delat. Ceprav je tozila da ne zmore. Da ima hude bolecine. Delala ene 4 mesece vsa zadeta od tablet. Ponovno naredili magnetno. In bila potrebna se ena operacija. Zdaj ima skrajsani delovni cas.

12 let je prevec. Razen ce v teh leti je imela oseba najmanj 6 operacij. Takega bi morali ze zdavnaj invalidsko upokojit

New Report

Close