Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Bolniške

Bolniške

Delavci naj bi izkoriščali bolniške. Nihče pa ne pomisli, da bi v podjetje, kjer je velik delež bolniških, poslali delovno inšpekcijo, da se ugotovi delovne razmere. 

Niso vsi delavci cvetke, vendar glavnina problema leži v delodajalcih, politikih, in sindikalistih, in seveda preostali eliti, ki samo nemo opazuje, in kima, z namenom ohranjanja predvsem lastnih interesov. Pametnemu popolnoma dovolj!

Zbolela konec septembra…je prehod v novi mesec in me zdravnik vpraša ali mi zelo uniči plačo, če grem še oktobra na bolniško.

Se pravi z 4 danih bolniške v septembru sem si uničila 3 mesečno povprečje za “nagrado”.

Z 2 danih bolniške v oktobru sem si uničila naslednje 3 mesečno povprečje. Ko je otrok zbolel sem samo rekla partnerju, da sem jaz doma z malo, ker sem si plačo že itak zmanjšala.

Ker dokler bodo nagrajevali s 50 evri za trimesečno prisotnost pač ne bom bolana delala in ne bo otroka čuvala babica.

Se absolutno strinjam z avtorjem. Današnje zahteve, hud tempo, gonja za rezultati in pritiski privedejo ljudi ne le do psihičnih težav, temveč tudi do somatskih bolezni, celo najhujših. V občasne umiku na bolniško ne vidim nič slabega. Marsikomu je to rešitev, da se ne znuca prehitro. Ko si enkrat resno bolan, te ne vidi ne podjetje niti stranke, še sodelavci velikokrat ne.

za tistih 50 evrov?ta je pa dobra hahaha

Odgovor na objavo uporabnika
Ena stara2, 13.11.2024 ob 09:52

Se absolutno strinjam z avtorjem. Današnje zahteve, hud tempo, gonja za rezultati in pritiski privedejo ljudi ne le do psihičnih težav, temveč tudi do somatskih bolezni, celo najhujših. V občasne umiku na bolniško ne vidim nič slabega. Marsikomu je to rešitev, da se ne znuca prehitro. Ko si enkrat resno bolan, te ne vidi ne podjetje niti stranke, še sodelavci velikokrat ne.

Se strinjam v celoti. Hudo zbolela samo zaradi hudega šikaniranja vodilnih. Na bolniški skoraj 2 leti, se še vedno zdravim, pozdravila se ne bom nikoli več.

Zdravniki predlagajo nadaljevanje bolniškega staleža, jaz bi šla nazaj v službo. Bom videla, če se bo v službi ponovno začelo, grem nazaj na bolniško.

Pri nas v službi je zagotovo 50% bolniških odsotnosti, ki so posledica krivde delodajalca.

O tem mediji seveda ne pišejo, pišejo samo o tistih zadevah in na takšen način, ki je všečen vladi…. samo, da vlada preusmeri pozornost iz svoje nesposobnosti v krivdo poštenih zaposlenih.

Le kako smo dovolili, da so nam uničili to prelepo Slovenijo???

Sit lačnemu, 13.11.2024 ob 09:08

Delavci naj bi izkoriščali bolniške. Nihče pa ne pomisli, da bi v podjetje, kjer je velik delež bolniških, poslali delovno inšpekcijo, da se ugotovi delovne razmere. 

Naj jih pregleda dr a ne? Jaz sem v tor zbolela, sla k dr, od sr-pet bolniška. Je to izkoriščanje? 3 viroze sem na nogah prebolela potem je pa davek prišel.

Za navadno virozo je nesmiselno hoditi dr., samo viruse trosiš okoli in matraš sebe, ko bi moral počivati. Šele če vročina ne pade po 3 dneh se gre k dr. Vsak s strokovnega stališča je tako. Drugo je izkoriščanje in kako to preprečiti.

V Sloveniji obstajajo panoge, in sploh jih ni malo, kjer dodatek  do minimalca presega samo osnovno bruto plačo.Taki delodajalci se tolčejo po prsih, in hvalijo, kako je vse v najlepšem redu, od plačila, delovnih pogojev, samih odnosov…..  Pametnemu popolnoma dovolj!

To!, 13.11.2024 ob 10:46

Se strinjam v celoti. Hudo zbolela samo zaradi hudega šikaniranja vodilnih. Na bolniški skoraj 2 leti, se še vedno zdravim, pozdravila se ne bom nikoli več.

Zdravniki predlagajo nadaljevanje bolniškega staleža, jaz bi šla nazaj v službo. Bom videla, če se bo v službi ponovno začelo, grem nazaj na bolniško.

Pri nas v službi je zagotovo 50% bolniških odsotnosti, ki so posledica krivde delodajalca.

O tem mediji seveda ne pišejo, pišejo samo o tistih zadevah in na takšen način, ki je všečen vladi…. samo, da vlada preusmeri pozornost iz svoje nesposobnosti v krivdo poštenih zaposlenih.

Le kako smo dovolili, da so nam uničili to prelepo Slovenijo???

Da bi službo drugje iskala pa ne gre? Ti tukaj pištolo na glavo držijo.

New Report

Close