Bom odprl kar novo temo, da boste vsi opazili in bo na vrhu
Drage moje dame,
ne bom vam rekel babe, kljub takšnim temam čeprav sem mislil že tam odgovoriti, pa sem se odločil, da vas danes ne bom grajal, ampak spet malo učil potrpljenja in strpnosti in namignil, da pogledate malo skozi okno kako lepo sije sonček :-))
ZAkaj sem danes vas oklical za dame:
Draga Kaja, Tinkara, Analina, skrbna….in vse ostale, ne mi zamerit, če vas ne naštejem.
Najlepša HVALA
za Gloso o MON-u :-)))))))))))))))))))))))))
še dobro, da imam doma svoje “babe”, ki namnesto mene odprejo kakšno darilo, da sploh ugotovim, kaj je notri. Se mi je zdelo, da ta glosa ne more biti tako debela, seveda si lahko predstavljate, da sem danes ob 00:30 prišel domov, do takrat smo urejevali MON, pa še ga je potrebno, in zagledam hišico MON. Gledam debelino in nato odprem:
privabile ste mi tak nasmeh na ustnice, da bi lahko vse ostale zbudil, ampak to je bil nasmeh veselja, presenečenja, zahvale in smejanja samemu sebi, ko sem pomislil, kako sem brisal poste od Kaje, ko se je razburajala na Babe, ki niso hotele poslati maila :-)) Na koncu ji še jaz pošljem in ji naročim naj me pokliče. Ko me čez 2 minuti pokliče, jo začnem spraševati naj mi pove, kaj je narobe, seveda sem prej brisal njena sporočila, ona pa kar malo iz ovinka in se znajde :-)) Ti, ti…se mislil, da sem jaz tisti najbolj nabrit.
No in lahko rečem samo najlepša hvala za vse vaše misli in lepe želje. lepšega darila za božič nisem dobil. HVALA vsem, ki ste pisale Kaji in tako ustvarile, čudovito hišico, ki bo imela posebno mesto na MON-u, in sedaj ste tudi vi delček te hiše.
No ker sem tako presenečen, pa še malo učne ure, ki bo zelo mila.
Dame, me res zanima, kako ve učite svoje otroke? Če bodo otroc po vas, potem se je potrebno malo zamisliti. Ampak prepričan sem, da tukaj ni ene osebe, ki ne bi otroka učile tisto, kar vse pozabljate.
Kaj je magična beseda, če bi nekaj radi?
Reče se PROSIM
Nihče ni rekel, da tega in onega več ne bo, vse skupaj počnem, da bo veliko več in ne samo tisto, kar je bilo. Se pravi, da bo tudi flow to top, kakor se strokovno temu reče. Niti sem vklopil, kajti po pomoti sem to izključil, ampak nihče ni prišel in rekel prosim, če bi samo rekli, da bi radi nazaj, tudi brez te besede, bi to storil.
Ampak ne, dajmo fejst vžgat po hrbtu, češ kako si lahko to dovoliš ????
KAr pa se financ tiče je pa res potrebno malo več razložiti, pravzaprav sem že velikokrat, ampak predvidevam, da vas je veliko novih.
MON je v lasti MENE, samo še eden je zraven, moj partner, s katerim imam tudi podjetje SIIX d.o.o., ki se ukvarja z postavljanjem računalniških sistemov. Ustanavaljala sva SIOL, seveda tam tudi delal, potem pa šla na svoje, ker tam niso bili pripravljeni sprejeti ideje o zdravstvenem sistemu, ki je bil v začetku mišljen za strokovno javnost.
ker nisva imel toliko denarja, kot na SIolu, sva mora uporabiti vse svoje znanje, da sva postavljala sistem na rabljeni opremi, se pravi sva varčevala na vseh vogalih, kar sva zaslužila, sva dala v ta sistem in tako iz meseca v mesec iz leta v leto.
JAz pravim, če nimaš denarja, moraš imeti pa pamet. :-)))
No tako je še danes, čeprav ne vem, več koliko časa lahko samo še s pametjo delamo :-)) Veliko pa naredim z vašo pomočjo.
Se pravi, za tem sistemom, ne stoji država, ne kakšna izmed velikih firm, ne kakšen bogataš, samo delo pridnih rok. Pa ne mislim, samo nase, tukaj so vsi moji pomočniki, somišljeniki in strokovnjaki.
Veliko podjetjem sem dal predlog o sodelovanju, žal nič, veliko organizacij se zanima za nakup, vendar vsi bi radi sistem preoblikovali, kar pa jaz ne želim, preoblikovali bi ga tako, da vam zagotvo ne bi bil niti 10 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} všeč, ampak njih ne briga, če ste zadovoljni ali ne. JAz sem pa očitno zgrešil logiko biznisa, ali pa sem takrat manjkal ko smo to jemali, vsaj tako mi pravijo, da sem malo mem.
Opravljam druga dela, zato da lahko vsaj delno krijemo stroške, ampak to spet ni vaš problem, zato smo oprli zavod, če bi kdo želel prispevati svoj prispevek, ker ima vse brezplačno. cena znaša 500 sit na mesec.
recimo, da vam je odgovor Stakota, Rejca, Kersnika in ostalih kakorkoli pomiril ali pomagal. Se vam zdi vredno, da prispevate 500 sit na mesec??? No kakor komu. Dejstvo je to, da lahko vsi pogledat v IBON in vidite koliko denarja ima podjetje SIIX bolje povedano, koliko ima prometa, ker denarja nima :-))) In potem se vpašajte, kako pravzaprav vse skupaj lahko poteka, če je denarja samo toliko??
Kot sem rekel, kdor nima denarja ima pa pamet, drugače ne gre!!!
Moram pa rečt, da imam pa zagotovo največ prijateljev. Kajti kadar koli rabim pomoč, vedno imam koga na katerega se lahko obrnem, čeprav samo za tolažbo.
Kakorkoli že, delamo na sistemu samo toliko kolikor nam čas dopušča, če bi imel veliko denarja, da mi ne bi bilo treba preživljati podjetja, bi si vzel 3 mesece časa, kupil nekaj novih strežnikov, recimo vsaj 3, v vrednosti najmanj 5.mio sit. in nato lepo zaprt v pisarni naredil tisto o čemer ste samo sanjali. Še vedno imam namen to narediti, samo malo dlje bo trajalo, pač toliko kolikor bo časa, pa da družina vseeno ne bo ne vem kako trpela.
TAko to je!
privat firma, kjer odgovarjaš tako za uspeh kot neuspeh, za vse sem jaz kriv, tako da ne morem nobenega drugega obsojati za svoje odločitve.
Kaj čm, tak sn.
Sedaj vas pa jaz prav lepo prosim,
PROSIM a lahko samo malo potrpite, obljubim,d a sem bom potrudil, da bo bolje.
Primož
Jaz bi tukaj dodala samo, pohvaljene “babe”, da smo uspele skrivnost zadržati zase in je bilo presenečenje potem res presenečenje in ne igrano presenečenje. Moram priznati, da sem bila pozitivno presenečena, da ni nobeni nič “ušlo”.
Primož, ti si pa tako in tako duša teh stani in ne vem, če se ti bomo lahko kdaj zahvalili za vse, kar nam s tem portalom daješ.
V novo leto s polno paro naprej. Pa ne skozi ušesa ali nos, ko bomo spet kaj “ušpičile”. :))
z.
Primož … ala ti vera. Dober si. Ta sistem je nekaj najboljšega kar sem kdajkoli zasledila na internetu … in ne samo to, da dobim odgovore na vsa vprašanja ampak dobila sem tudi zelo dobre prijatelje. Neskončna ti hvala za te forume in to od forumovke, ki je dejavna na njih že … uff … mislim, da je že ene 3 leta in pol. :)))
Upam, da bodo začele pritekati tudi finance in to veliiike finance … ker toliko truda in časa kot si vložil v to, bi si več kot zaslužil.
Srečnega pa zdravega Primož … ;))) :)))
Primoz kapo dol…to je bil prvi forum na katerem sem zacela sodelovat in od katerega se ne poslovim…..nasla sem veliko virtualne druzbe,druzbe,ki mi je pomagala,se z mano veselila,mi vlivala poguma,vcasih pa smo kaksno tudi zagodle..babe nimas kej :)))….skratka ta forum mi je dal ogromno…upam,da delcek tega,kar si ustvaril s forumom tudi prejmes..malo smo te ze presenetile, upam,pa,da bo financnega priliva se dovolj,da ta forum ohrani svoje ime,svoj sloves in mesto,katero mu pripada :)))
Vso sreco naprej!
Zvezdica, se kar strinjam s tabo. Kakor se včasih pričkamo, znamo tud skup potegnit, ko je treba. Tudi jaz sem vesela, da se ni nobeni zareklo. Ups, zapisalo. :-))))))
Vsekakor želim Primožu še veliko takih nasmehov, kot mu ga je pričarala hišica. Pa da bodo tisti kovanci eno fajn seme, ki bo obrodilo veliko sadov.
Mogoče bi se lahko zmenili, da ne komentiramo delovanja, nedelovanja, skakanja, ne skakanja, nitkanja, ne nitkanja in kar je še takih stvari, dokler Primož ne objavi: “Zdej je pa fertik”. In na to potem dajemo mnenja, predloge za izboljšave (skupaj s prosim – joj, kako radi pozabljamo), pohvale,…
Primož pa naj prosim pove, kje pravzaprav najraje vidi komentarje, pripombe, predloge,… Tukaj, na starševskem čveku? Na “O strani med.over.net”? Na mejlu?
Primož, vedno znova potrjuješ, da si fajn ‘dec’ 🙂 Tak tudi ostani, ne glede na komentarje in polena. Zagotovo si v življenju že storil ogromno dobrega, mnogo več, kot sploh vemo, zato glavo gor in nikar ne dovoli, da tvoje delo in ideje kdo daje v nič! Vsem nam si ogromno dal … od moralne podpore, do novih prijateljstev, veselja, do trenutkov, ko smo bili prisiljeni pogledati sami vase, v svoja dejanja… tako te cenim, da se mi včasih kar oči zarosijo, ko berem tvoja sporočila, te gledam na odru. Velik človek si v duši in tega se ne pozabi nikoli! Ne obupaj, dokaži, da si heroj ;))))))
Močno verjamem, da se dobro vedno poplača z dobrim in zagotovo bo prišel tudi čas, ko vam bo v vrečo brez dna nasul cvenk.
Srčno si želim, da boš imel trdno voljo in jeklene živce, da nas bodo s tvojim sistemom lahko razveseljevali še tvoji vnuki, mi pa bomo kofetkali in pametovali kot starine ;)))))))))))))))))
Za spodbudo pa (mene ponavadi drži gor tale, ki jo imam obešeno kar v službi na steni:)): “Če bi se rad počutil bogatega, samo preštej stvari, ki ti jih denar ne more kupiti.”
Naj te tvoja ženka danes stisne še namesto mene,
Z.
SSSSSUUUUUPPPPPEEEEERRRRR!!!!!
Tuhtam, kakšno orodje bi bilo, pa se ne spomnim nič pametnega. Razen ALT + PRNSCR, ki zajame ekransko sliko (pa še to bi bilo treba obdelat v kakšnem programu za obdelovanje slik, da porežeš Wordove ikonce ipd.) se ne spomnim nič primernega.
Vrašaj Primoža in njegova računalničarje, kako bi to lahko izvedla.
Primož približno vem kako ti je… ker imam doma računalničarja (ok, informatika) in ga skoz neki gnjavim… In pol ima včasih dost in reče: ”Kar sama si naštimaj…” In pol ga iz enega kota žalostno gledam, ker pojma nimam…
In pol čez čas mi vseeno nainštalira in jaz sem mu neskončno hvaležna in sem čisto tiho (za nekaj časa) :))))
Sloncek
Uf, kaja, zdej me je že mal strah, da ga kak infarkt ne sune od presenečenja in veselja (vsaj upam, no!)
Primož – če skrajšam: ostani tak, kot si. :))