Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Bombažne zavese

Bombažne zavese

Pozdravljene!!
Če se še spomnite sem vas spomladi prosila za pomoč pri izbiri nove kuhinje. No, uspeli smo in vse tegobe, umazanija in montaža je za nami. Kuhinja je bolj v rustikalnem slogu. Zaves na oknu še nimam, jih pa moram imeti glede na lego okna. Imela bi bombažna z morda malo čipk, pa sploh ne vem kje naj jih iščem. Mi lahko tudi sedaj pomagate? Lahko tudi s kakšno čisto novo idejo!
PO-))zdravček in lep dan še naprej!
MJ

tudi mi imamo kuhinjo v bolj rustikalnem slogu, pa še nimamo zaves
bi pa imela take za po oknu, ko se dajo na kakšno palčko ali kaj drugega, skratka morajo biti na okno pritrjena.
imate kakšno idejo

Meni so všeč neke bombažne zavese v Ikea katalogu. Me pa skrbi likanje. Me zanima, tiste, ki imate bombažne zavese, koliko se kaj mučite z likanjem?

Hej!

V specializiranih trgovinah ali v takih manjsih, kjer ti zavese tudi zasijejo, imajo prav gotovo na izbiro bombazne materiale za take zavese, kot si jih ti zelis za v kuhinjo. So s cipkami ali intarzijami ali pac kombinacije z obrobami…
In prednost teh materialov je ta, da je bombaz oplemeniten ali ima dodan kaksen odstotek se cesa, kar naredi zavese kvalitetnejse, ne da bi zgubile car rusticnosti in tudi pri pranju se ne meckajo.

Sama ima take zavese v kuhinji; perem pogosto in likanje ni noben problem. Mislim, da bi jih v bistvu lahko obesila tudi brez likanja, ce bi ze naneslo:)

Tudi ce je samo bombaz ali laneno platno, likanje ni niben problem –
operes po pravilnem postopku, lepo otreses in obesis. Likas vlazno. Saj so zavese za v kuhinjo manjsih povrsin.

Lep pozdrav Babi

Jaz jih imam, narejeno lastnoročno (tašča) z lastnoročno izdelanimi čipkami. Ampak ne v kuhinji, se mi prehudo smilijo ob vseh parah in maščobah, kar jih gre tam po zraku. Imam jih v spalnici, perem -hm?????- ene 4 x na leto in sicer tako, da jih dam na program za občutljivo, s tamalo centrifugo in takoj (!!!) ko so oprane ven iz stroja ter še mokre obesim. Likam ne nikoli, pa tudi na več kot 40 ne perem. Po dveh letih so še kot nove.

Sem jih pa imela prej tudi v kuhinji, pa se ni obneslo. Predvsem zaradi maščobe je bilo treba prat na 60, potem pa “ubi bože”, da to zlikaš :((( Zdaj čakajo na prenovo otroške sobe, potem pa gre to mojstrstvo iz predala nazaj na okna. Meni so ročno izdelane zavese pravo mojstrstvo.

Jaz imam v kuhinji komplet iz belega lanenega platna (platno je še taščina dota) v kombinaciji s klekljano čipko. Dve stranski zavesi in ena prečna do višine okna.
Ker je ves material “naraven”, jih lahko perem na 95 stopinj, namesto mehčalca dam malo štirke in rahlo vlažne brez težav gladko zlikam na likalni stroj (mungo).

Imam navado, da z letnimi časi menjam zavese :)))) in ta komplet je “zimski”. V omari je pospravljen nezlikan in nepoštirkan. Preden jih bom obesila, jih bom v stroju samo poštirkala in posušila ter zlikala.

Jaz bi na tvojem mestu izbrala naravne vendar tanjše materiale (ker imaš kuhinjo rustikalno, bi pasale tudi surove bež barve) kombinirane s klekljanimi motivi.

Nataša

Hojla!
Hvala za odgovore. Bila sem do sedaj samo v Velani in tam nimajo bombažnih ali lanenih zaves. Hja, očitno bodo zavesa malce trši oreh kot sem si mislila!!
Pozdravček in obilo sonca v vaša srca!
MJ

Maja, če bi rada lepe zavese s čipko, se obrni na Turistično društvo Železniki. Če niso čist ta pravi naslov, te bodo pa usmerili naprej.

Pred precej leti so moji mami po naročilu uredili in organizirali vse, da so klekljarice naredile božanski prt – kombinacija lanenega platna s čipko, pa pred dnevi mi je prijateljica omenila, da si je to omislila tudi ona. Imela je sicer doma narejeno čipko (taščino delo), vendar ni našla nikogar, ki bi ji naredil prt po njenih željah (vdelal čipko v platno). No, prejšnji vikend sem ta prt videla – LEEEEEP!

Če delajo prte, ni vrag, da ti naredijo tudi zavese!

LPM

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Poraženec vidi problem v vsakem odgovoru. Zmagovalec vidi odgovor na vsak problem.

New Report

Close