Bomo res samo notri nad 65 let in pod 21 let?
Tudi v Srbiji in mislim v Bosni imajo ukrep, da nad 65 let ne smejo ven.
Meni se to zdi smotrno. So najbolj ogrožena skupina, že starost in na njo še pridružene kronične bolezni, zaradi česar so še bolj rzični, potem jo pa mahajo vsak dan v trgovino po 2 sveži žemljici!
Če se ta velika rizična skupina izolira, smo osvobodili ne vem koliko zdravstvenih delavcev in aparatov za tiste, ki niso tako rizični ali so sploh nerizični, a jih bo ta virus spravil v bolnico.
Omejitev izhodov prav tako podpiram, ker ljudje smo ovce in kolikor sem videla danes, brez tega ukrepa ne bo šlo!
Pišuka, 4m široka pot, a posamezniki hodijo po sredini ali pa se 3-članska družina razleze čez celo pot, briga njih, mamice z vozčki pa špancirajo s prijateljicami in zasedejo 3m levo in desno od sebe, da ne moreš niti slučajno na 1,5m razdalje mimo, kaj šele kaj več.
Imam doma enega rizičnega, ki ima do penzije še najmanj 15 let, torej je še krepko pod 65, pa je že 2 tedna doma, nosu ni pomolil iz hiše! Torej se da!
Meni se zdi pa to grozno. Sama se držim strooogo vsega – sem sama, (stara 72 let), vse mi prinese hči, ki gre v trgovino na 14 dni, nimam res stikov z nikomer, vsak dan pa grem za 2 uri hodit v bližnji gozd – sama! Srečam skoraj nikogar – sem na vasi. Zdaj bom pa kaznovana s popolno zaporo, ker se eni družijo pa preseravajo. Mene v gozdu ne ogroža čisto nihče in jaz nikogar. Tvegat pa tudi ne bom upala, kje naj jemljem denar za kazen.
Imam velik ograjen vrt – ali mislite, da tudi na vrtu ne smem biti, če bo to obveljalo?
Tudi v Srbiji in mislim v Bosni imajo ukrep, da nad 65 let ne smejo ven.
Meni se to zdi smotrno. So najbolj ogrožena skupina, že starost in na njo še pridružene kronične bolezni, zaradi česar so še bolj rzični, potem jo pa mahajo vsak dan v trgovino po 2 sveži žemljici!
Če se ta velika rizična skupina izolira, smo osvobodili ne vem koliko zdravstvenih delavcev in aparatov za tiste, ki niso tako rizični ali so sploh nerizični, a jih bo ta virus spravil v bolnico.
Omejitev izhodov prav tako podpiram, ker ljudje smo ovce in kolikor sem videla danes, brez tega ukrepa ne bo šlo!
Pišuka, 4m široka pot, a posamezniki hodijo po sredini ali pa se 3-članska družina razleze čez celo pot, briga njih, mamice z vozčki pa špancirajo s prijateljicami in zasedejo 3m levo in desno od sebe, da ne moreš niti slučajno na 1,5m razdalje mimo, kaj šele kaj več.
Imam doma enega rizičnega, ki ima do penzije še najmanj 15 let, torej je še krepko pod 65, pa je že 2 tedna doma, nosu ni pomolil iz hiše! Torej se da!
[/quote]
Le da ne vem kako se da ljudi se bolj zapreti, kot so. Zdaj smo te v 100 odstotni mreži, pa vsi ploskajo, ker ni 200 odstotna. Ker dobijo za to plačo, bo mreža se bolj gosta, kot je.
Meni je to neumno. Imam starše in tasta/taščo in najstnike.V trgovino hodiva 1x na teden, da prineseta nam in tastu…., sestra hodi za starše. Vseeno pa grejo eni in drugi na sprehod po gozdu, na bližnji travnik po regrat… Ven pač, v naravo. In mi je neumno, da bi morali biti zaprti. Saj pol jih bo pa res pobralo. Ne od korone, ampak od neaktivnosti.
Enako za malarijo. Nikoli se ne dobita s prijatelji, če jih pa zbašem na en pošten sprehod z nama, je pa le za njuno zdravje dobro. In zdaj naj jih zapremo med 4 stene le zato, ker sta pod 21?
Dajmo mal vsi skupaj po zdravi pameti.
Pod 21 so najvecji prenasalci, zato prepoved izhodov!
Ce bi se ljudje znali sprehajat, do tega ne bi prislo!
Zdaj bomo pa vsi lepo doma cicali!
[/quote]
80 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} odraslih ima tako mile simptome, da ne vedo za okužbo. 20 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} srednja do težka obolelost.
Pač na žalost mediji, pišejo samo o teh 20 procentih zaradi branosti. Potem ljudje mislijo, da imajo vsi simptome.
Nihče se ne sekira, niti ne omenja, če delavci delamo v proizvodnjah. Dokler bom hodil delati v proizvodnjo, kjer nas več dela v zaprtem prostoru, celo mask ni ali so samo za nekatere, bom hodil kjer bom jaz želel in ne bo volja, ko imam čas po vsej Sloveniji. Če je karantena naj bo za vse, kar ni nujno za življenja, ne pa neki polovični ukrepi s polno izjemami.