Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek BONITETA – SLUŽBENO VOZILO

BONITETA – SLUŽBENO VOZILO

Pozdravljene,

…sem v dilemi, in sicer:
– vodilni delavec ima v uporabi službeno vozilo in sicer v SLUŽBENE in PRIVAT namene. Tako mu pri plači obračunavamo tudi boniteto za uporabo vozila. To je vse jasno.

– vprašanje pa se postavi, ko je le ta odšel z družino na dopust v tujino. Ali se mu v tem primeru lahko preko blagajne povrne strošek ZA CESTNINE, PARKIRNINE, IPD.?? in ali se mu mora obračunati boniteta še za to?

-ali je kje zapisano, kaj vse sodi (poleg porabe goriva) v uporabo vozila, ne da bi bilo potrebno obračunati dodatno boninteto in v katerih primerih bi jo morali še dodatno obračunati?
V pogodbi o uporabi službenega vozila le tega nima določenega.

Hvala 1000000000000x za odgovor!!!!

Ne vem, kako imate to določeno vi, mož dobi povrnjeno to.

pri nas je tako, da si direktor povrne vse stroške tudi z dopusta, privat parkirnine in podobno.
imam pa pravno mnenje davčne svetovalke, ki pravi, da je za vsak dodaten privat strošek z avtom potrebno obračunat dodatno boniteto. se pravi, cestnine, parkirnine, trajekti in podobno pade sem.

načeloma ni dopustno, da se privat stroški krijejo s firme…
da ne govorim o tem, da to ni poslovno potreben strošek in ga je treba vreči med davčno nepriznane.

ali pa to tudi v resnici lahko dobi povrnjeno, je pa itak odvisno od lastnikov firme. vse skupaj je zelo vprašljiva zadeva… to, da eni pričakujejo, da jim bo firma krila tudi privat stroške dopusta je itak po moje podn…

Kakorkoli obrneš, za čas dopusta ne more dobivati povrnjenih stroškov, saj očitno niso poslovno potreben strošek; ali plača sam ali pa dodatna boniteta.

Kako pa se v reali ti izpleje, pa je stvar lastnikov in direktorjev ter konec koncev DURS-a, če to odkrije.

a ste nori, cestnino povrnjeno za dopust ? Dejte mi razložit, a če gre na trajekt na Sicilijo mu tud trajekt povrnete ? al, pa če si zamisli, da bi se med dopustom s službenim avtom vozil po Ameriki , pa ga naloži na tovorni avijon , bi mu to tud plačali !?!? Enih 15 jurčkov recimo te pride 800 kil tovora za enga kliota, naprimer….. svašta, kaj naša davkarija dela………

če pa tole pije vodo, že vem kam grem junija : Potovanje po Aziji s službenim vozilom, jih prepričam, da mi dajo karavana, evo đabe prevoz, spanje,…….

Kakorkoli obrneš, za čas dopusta ne more dobivati povrnjenih stroškov, saj očitno niso poslovno potreben strošek; ali plača sam ali pa dodatna boniteta.

Kako pa se v reali ti izpleje, pa je stvar lastnikov in direktorjev ter konec koncev DURS-a, če to odkrije.[/quote]

a sem kje napisala, da mu ne obračunavamo bonitete?

zdaj mi pa ti povej nekaj
direktor pride z dopusta in hoče imet denar za trajekt. kdo si ti kot računovodja, da mu boš rekel ne?
konec koncev… za vse nepravilnosti itak odgovarja on.

Da dopolnim, ne dobi trajektov in parkirnin. Dobi cestnino (ki še je nikoli ni priložil) in bencin.

Da dopolnim, ne dobi trajektov in parkirnin. Dobi cestnino (ki še je nikoli ni priložil) in bencin.[/quote]
za bencin se itak plačuje boniteta.

New Report

Close