Bonprix
Zaradi trenutne finančne situacije me mika nakup oblek iz kataloga Bonprix. Če je kdo že kupoval tam bi prosila za informacije o kvaliteti cunj (nisem glih za neke firme, bi pa vseeno cunje vsaj za eno celo sezono in ne za eno pranje),dolžini dostave, o morebitnih zapletih pri nakupu in morebitnemu vračanju.
Hvala za vašo pomoč in mejte se lepo
Ej, nimam pojma, ampak nazadnje, ko sem kupovala iz kataloga, je bil dobavni rok en mesec. Čakaš en mesec, ti nekaj ni všeč, pošlješ nazaj in še en mesec čakaš na denar. A morajo zadevo najprej izdelat?
V dobi spletnih trgovin so katalogi res out. Mislim, da je za to kvaliteto in denar dovolj navadnih trgovin. Včasih, ko so še prihajali katalogi za tole, me ni ravno impresioniralo.
Meni je ok, po novem (še nisem probala), naj bi bila dobava v enem tednu (če je izdelek na zalogi), vrneš, če ti ni všeč, na njihove stroške, denar (razen stroškov pošte) ti vrnejo v cca 14 dneh, če ne prej. Obleke kupujem pri njih že leta, tudi kakšno majico, pulover, kavbojke, vse nosim več sezon, cena pa čisto primerna. Meni je veliko bolje, kot pa iskanje primerne obleke po trgovinah. In obleka za 40 eurov za moje pojme ni draga:). Je pa res, da moraš “pogruntati” modele, ki ti sedejo. Ampak, če ni ok, brez problemov vrneš.
Vse navedeno drži. Dobava je res v enem tednu, če pa slučajno kaj ni na zalogi te sproti obveščajo po mejlu o tem kdaj o predviden rok dobave. Jaz sem naročila 4 stvari, tri dobila za eno so mi napisali, da bo rok dobave 30.4., pa so že popravili na 26.4..
Vračilo denarja je v pari dneh.
Kvaliteta je pa tako, včasih presega ceno, včasih tudi ne. Imam hlače, ki jih nosim celo leto, perem pogosto in sušim v sušilcu pa so kot nove. Ena majica se je pa hitro znucala.
Vsekakor je dobro to, da brezplačno vrneš kar ne odgovarja in hitro dobiš povrjen denar. In pa to, da so zelo odzivni.
Zaenkrat sem z njimi zadovoljna.
Bonprix je v bistvu nizkocenovna veja Otto-ja. Kakovost je ponavadi “ceni primerna”. Tukaj temu recejo “weg-werf’-ware”, kar bi se pomensko smiselno v Slovenscino prevedlo kot “po uporabi zavrzi”. Gre torej za lustkane sezonske stvari, ki pa naceloma niso namenjene temu, da bi jih imeli na dolgi rok, temvec tistim, ki bi si radi za nizko ceno privoscili slediti modnim zapovedim.
Pred dolgimi leti, ko ni bilo drugega, sem kupovala tudi tam. Potem me je minilo, ko je trajala dobava en mesec ali več. Potem sem odkrila tuje internetne trgovine v Angliji in zdaj že dolgo kupujem vse tam, pa tudi v e-bay trgovinah. Cene so podobne ali nižje kot Bonprix, izbira je zelo velika, pride pa od v 3 do 6 dneh. Denar vrnejo isti dan, ko se blago vrne k njim nazaj.
http://buylasixshop.com/ – lasix iv push
http://buyneurontine.com/ – Neurontine