Booking.com
Zanima me ali ste morda pri rezervaciji na Booking.com že kdaj naleteli na situacijo, ko je bila oglaševana ena cena, ki se je potem pri plačilu brez vsakršnega opozorila zvišala. Na prvih 3 ekranih je pisalo, da so v ceno vključeni vsi davki in stroški, po potrditvi plačila pa je bila cena kar precej višja.
Preko obrazca za pomoč uporabnikom mi je hotel odgovoril le, da se cene stalno spreminjajo. Meni se zdi, da gre za zavajanje.
Brezplačna odpoved ni več mogoča. Se lahko kaj uredi? Kako?
Leta uporabljam booking.com, to kar je omenjeno zgoraj, se mi ni zgodilo še nikoli. Niti nisem nikoli naletel na “brezplačno predrezervacijo”? Tisto kar sem plačal, je bilo vedno jasno navedeno v postopku rezervacije na booking.com.
Ampak pozor, če v pogojih rezervacije ni možna brezplačna odpoved, to pomeni le eno – možna je cenejša rezervacija na kakšen drug način, običajno direktno preko lastne rezervacijske strani ponudnika. Torej npr. če rezerviraš nastanitev en mesec vnaprej in je brezplačna odpoved možna do dan ali dva pred prihodom, je to normalno.
Če pa brezplačna odpoved ni možna, potem išči tega ponudnika preko googla, in lahko boš rezerviral enako nastanitev 15-20 % ceneje direktno pri ponudniku.
Jaz tudi že leta uporabljam in je bilo vedno vse ok. Do zdaj. Sedaj bom Booking uporabljala samo še kot pripomoček za iskanje, rezervacijo pa potem opravila neposredno v hotelu. Ker če Booking nima reklamacijskega centra, da bi reševal težave, ki nastanejo pri postopku rezervacij preko njihovega portala, kaj češ potem?
Poslikaš vsak korak, al pa vsak stavek za vsak slučaj.
Booking, 15.01.2023 ob 15:20
Zanima me ali ste morda pri rezervaciji na Booking.com že kdaj naleteli na situacijo, ko je bila oglaševana ena cena, ki se je potem pri plačilu brez vsakršnega opozorila zvišala. Na prvih 3 ekranih je pisalo, da so v ceno vključeni vsi davki in stroški, po potrditvi plačila pa je bila cena kar precej višja.
Preko obrazca za pomoč uporabnikom mi je hotel odgovoril le, da se cene stalno spreminjajo. Meni se zdi, da gre za zavajanje.
Brezplačna odpoved ni več mogoča. Se lahko kaj uredi? Kako?