Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek booking.com

booking.com

Preko bookinga bi rada rezervirala apartma.
Na njihovi strani piše, da se plača na licu mesta, pri ponudniku.
Ko hočem stvar rezervirati, pa mi napiše, da moram vpisati datum veljavnosti, št. kartice in vrsto kreditne kartice. In da je to namenjeno le za rezervacijo, brez zaračunavanja.

Tiste, ki imate izkušnje z bookingom prosim, da mi povejo, ali je to običajna praksa in ali je varno napisati vse te podatke.

Najlepše se zahvaljujem za odgovore

Ja, je običajna praksa.

Tako si zagotoviš rezervacijo in v primeru, da se ne pojaviš pri ponudniku ti potegnejo denar dol s kartice.

Plačaš pa na licu mesta, lahko s kartico, lahko z gotovino, kakor hočeš.

Mi uporabljamo booking že vsaj ene 7-8 let in vedno je vse OK.

Ja, veliko rezerviram preko bookinga, št. kartice moraš vpisati kot neko garancijo čeprav potem plačaš v hotelu. Nič še ni bilo narobe, tako da brez skrbi.

Tudi jaz uporabljam booking že dalj časa in ni bilo nobenih problemov. Ko sem rezervirala najem hiše na Češkem, so me poklicali po telefonu, da imajo okvaro na vodovodu in da deluje samo ena kopalnica v hiši. Če bi vseeno najeli hišo, so nam za 8 oseb pripravljeni dati zastonj zajtrk ali pa lahko dobimo drugo hišo. Ponudbo smo sprejeli in dobili naslednje jutro bogat zajtrk. Kopalnica v hiši, ki je delovala, pa je bila ogromna. Enako so nas klicali po telefonu iz Italije, da je prišlo do nekega prebukiranja. Uredili so nam drugo bivanje blizu izbrane lokacije, za isto ceno in še kvalitetnejše. Kar korajžno rezervirajte.

Tudi jaz imam doslej dobre izkušnje. Ob rezervaciji vpišeš številko kartice (neko garancijo pač morajo imeti), ampak potem v hotelu plačaš kakorkoli želiš (s kartico, z drugo kartico, z gotovino).

Zelo hvaležna za odgovore, res najlepša hvala.

Ja, tako je, kot so napisali, ampak POZORNO PREBERI POGOJE. Tudi pri nas je pisalo, da se plača pri ponudniku, nekje med vrsticami pa, da je rezervacija dokončna ali nekaj v tem stilu in so nam pobrali vse takoj dol s kartice. Tudi takšni ponudniki so, zato je treba res dobro prebrat. Saj na koncu je bilo vse okej, samo poletni dopust smo plačali že januarja. 🙂 In če ne bi prišli, bi ves denar ostal njim.

Da. Vse je ok. Ravno imam pri njih rezervirano. Sicer booking.com ni vedno najcenejši. Daleč od tega. Poglej preko “hotel scannerja”, kjer so zbrani številni ponudniki.

Ja, to je treba paziti. Če piše, da je ponudba brez možnosti vračila denarja, ti bodo trgali v vsakem primeru. Take ponudbe so razumljivo cenejše. Če je ponudba z možnostjo stornacije pa je treba paziti, do kdaj je ta mogoča.

Ja, sem prebrala splošne pogoje in tam piše, do kdaj se lahko naredi stornacija.
gfsdf, a to se vam je zgodilo pri booking. com ali pri kakšnem drugem ponudniku?

Pri pogojih pri vsakem ponudniku pise, ali in do kdaj je mogoca brezplacna odpoved ali pa menjava termina in ce brezplacna odpoved ni mogoca, seveda placas vse, tudi ce ne prides.
Pri zadnjem najemu, ki smo ga delali par mesecev nazaj, je tudi pisalo, do kdaj je mogoca rezervacija brez placila akontacije, a ker smo rezervirali par dni pred odhodom, smo ze placali vse. Nismo pa placali varscine ob prejemu kljucev (kar nekateri tudi zahtevajo in imajo napisano), ocitno so ocenili, da ne bomo ravno unicevali apartmaja 🙂

To je le za rezervacijo, tako kot so ti povedali. Bi pa jaz še dodala, da včasih zahtevajo, da jim na licu mesta tudi pokažeš kartico, s katero je bila rezervacija opravljena. Samo kot opozorilo, če ste slučajno nameravali kreditno kartico pustiti doma.

Ja, sem prebrala splošne pogoje in tam piše, do kdaj se lahko naredi stornacija.
gfsdf, a to se vam je zgodilo pri booking. com ali pri kakšnem drugem ponudniku?[/quote]

Booking je bil. Ampak smo tudi na licu mesta videli, da je bil ponudnik bolj po domače, vse tako-tako. Je pa res pisalo premalo jasno, da bo ves denar potegnjen dol takoj. Videla sem šele, ko sem preverjala stanje kartice.
Sem šla zdaj še enkrat pogledat istega ponudnika – piše, da v primeru se v primeru neprihoda zaračuna celotna cena (okej, to sem vedela) in TAKOJŠNJA POTRDITEV brez možnosti vračila denarja. Do tod vse jasno. Nič ne piše, da bo takoj potegnjeno. Takrat sem tudi obvestila booking, če je to okej, in so napisali, da ja.

Opla, lani je bilo cel kup ocen (tudi negativnih), letos pa vidim, da ni niti ene, ker še ni dovolj ocen. Torej so lepo gladko vse zbrisali od lani. No, super.

Ampak če piše, da je treba podatke o kartici vnesti samo zaradi rezervacije, brez zaračunavanja, upam, da to drži, ker sem rezervirala in tudi že dobila potrdilo, da je apartma rezerviran.

Na potrdilu o rezervaciji nič ne piše, da so mi ali da mi bodo potegnili denar s kartice.

Seveda, če je to ekstra napisano, potem je vse okej. Sploh če imaš možnost odpovedi.

A je potrebno imeti kreditno kartico? Jaz je namreč nimam, si je nimam namena delati, torej booking zame odpade? Sprašujem, ker ravno nekaj gledam tam in še nisem nikoli rezervirala preko njih, tako da žal ne poznam še storitve…
Hvala za odgovore.

Nekateri ponudniki imajo napisano, da je rezervacija mogoča brez plačilne kartice … tako da glej take.

Tistega, kar se da rezervirati brez kreditke, je res malo pa sploh ne kakšnih dobrih ponudb, pa ne rent-a-cara. Jaz bi jo na tvojem mestu naredila.

Jaz sem najprej rezervirala končno destinacijo in tam nisem potrebovala kartice.
Ker pa gre za daljše potovanje z avtom, bo treba na poti prespati, tu pa zahtevajo kartico.
Me je skrbelo, da dam podatke s kartice, zato sem raje vprašala .
Hvala vsem za vse odgovore,

Varianta: izbereš nastanitev in rezerviraš direktno. Mene so na to opozorili pri enem takem ponudniku nastanitve in mi ponudili popust pri naslednjem obisku. Ker Booking seveda za posredovanje zaračuna.

Zivjo.

Jaz sem danes prvic rezervirala stvari preko bookinga in sem sprva zelela rezervirati nekaj drugega in sem videla da so potrebni podatki iz kartice, pa mi ni blo najbolj kul.
Nato pa sem nasla nekaj drugega in sem ocitno spregledala da je za rezervaciji ni potrebna kartica in ko sem kliknila naprej, seveda po vpisu ostalih podatkov in tel. stevilke, so mi napisala da je rezervacija uspesna in mi ni bilo nic jasno. Sedaj pa gledam in sem ugotovila, da rezervacije ne morm preklicati saj mi trgajo 360€, vendar ne vem od kje saj nimajo mojih podatkov, edino mobilni telefon. Je imel kdo podobno izkušnjo, saj sedaj res ne vem kaj naj naredim!

Hvala za odgovre

Poskusi pisati ponudniku in bookingu, morda bodo stornirali. Navedi, da je bila napaka.

Je pa obveza obojestranska. če ponudnik ponuja in proda dvakrat, tudi njega bremenijo z obveznostjo, da ti poišče drugo primerljivo bivališče in mora on doplačati morebitno razliko.

New Report

Close