boot problem
Kupil sem prenosnik dell, ki je imel naložene linuxe. Formatiral sem disk in naložil windows 7, namestitev je potekala normalno in brez težev. Problem se je pojavil po prvem zagonu prenosnika. Sploh ne zazna sistema in boota v prazno, ko da ni ni windows naložen. Kje bi znal bit tu problem.
Hvala!
Hojla,
Odvisno za kateri prenosnik se gre oz. ali sploh podpira Win 7 bi rekel (premalo RAM-a, prepočasen procesor, GPU neustrezen, severni/južni mostiček dela težave).
Google -> laptop win 7 not booting
V to, da prenosnik nebi podpiral win 7 resnično dvomim. Prenosnik je popolnoma nov, ima i5 procesor in 4gb rama. Sistemske zahteve za 7 z lahkoto preseže.
Po podrobnem pregledu sem ugotovil, da ko ob inštalaciji naredi tist 100mb sistemski disk vzame njega za c: in naloži windows na d:. Po moji logiki res ne more bootat, če sistema ni na Cju.
A rabim tu kake gonilnike(dobil nisem zraven ničesar)?
100 MB ? Ali 100 GB ?
Ja načeloma naj pri teh novejših Win ne bi več potreboval gonilnikov, samo vseeno bi pa pogledal po spletni strani proizvajalca (model), če se vseeno dobijo/obstajajo za Win 7.
Mimogrede, kaj je narobe z Linux-om ? Linux je precej boljša zadeva, da ne omenim, da “špili” delujejo pri bistveno nižjih zahtevanih strojnih specifikacij kot pa v Oknih. Doom III. npr.
100 Mb, ki jih sam naredi za sistemsko rezervo šteje kod c in windowse naloži na d.
Nekje sem bral, da bi naj dell onemogočal namestitev nelegalnih OP sistemov, je to res?
Ne vem – referenca, link do tega ?
Torej gre se za Dell-ov prenosnik… model ?
Gre se za prenosnik dell 17R model 3721, ki je imel pred naloženi Linux.
Gonilniki za 7 obstajajo na dellovi strani. Torej lahko sedemka deluje na njemu.
Forum je zaprt za komentiranje.